Inloggen

Voorjaarsvakantie - De leukste activiteiten met kinderen

Links: vliegveldtwenthe.nlRechts: boostproducties.nl
De Voorjaarsvakantie breekt weer aan. Heb je nog geen idee wat je met de kinderen kunt doen? Op verschillende plekken in Nederland zijn er leuke en actieve uitjes buiten én binnen voor kinderen.

Er zijn leuke leuke uitstapjes waarbij kinderen hun energie kwijt kunnen én lekker buiten zijn. Maar ook binnen zijn er onder andere bij verschillende musea leuke workshops en activiteiten. Bekijk onderstaande tips voor inspiratie.

1. Springkussen Festival

Springkussen Festival
Enschede (Overijssel) - Ben jij op zoek naar een leuk uitje voor in de voorjaarsvakantie? Bezoek dan Springkussen Festival op Vliegveld Twenthe; het grootste speelparadijs van Enschede en omstreken. Kids kunnen niet alleen uitrazen op de springkussens, maar zich ook helemaal uitleven in de lasergame-arena, kleur- en knutselhoek en kinderdisco.
22 t/m 26 februari 2022

2. Walking on Circus

Walking on Circus
Amsterdam (Noord-Holland) - Circus op een bijzondere manier beleven? Bezoek dan Walking on Circus in de Beurs van Berlage tijdens de voorjaarsvakantie. Tijdens hét walk-through-circus volg je de spectaculaire circusroute met in iedere zaal prachtig beeldend circustheater.
Diverse data van 19 februari t/m 27 februari 2022

3. Actieve vakantie-uitjes voor kinderen

Almere (Flevoland) - Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen in de voorjaarsvakantie. Outdoorpark SEC Almere heeft een vakantieprogramma vol superleuke activiteiten. Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, meedoen aan Expeditie Robinson, op zoek gaan naar de schat en nog veel meer.
19 t/m 27 februari 2022

4. World of Dinos Amsterdam

World of Dinos Amsterdam
Amsterdam (Noord-Holland) - Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren Amsterdam. Samen vormen ze t/m de voorjaarsvakantie World of Dinos, de grootste reizende Dino Expo van Europa. De attractie is compleet vernieuwd en geschikt voor de hele familie.
T/m 27 februari 2022

5. Help Pake en Beppe de Vakantie door

Musea door heel Friesland - Help Pake en Beppe de Vakantie door is al 20 jaar het leukste familie-uitje in de voorjaarsvakantie! Veertig musea in heel Friesland openen hun deuren speciaal voor kinderen met leuke activiteiten. Zo kun je in het Modelspoor Museum RC 4×4 Parcours rijden, bij Dekema State een quiz doen over het kinderleven in de Gouden eeuw en bij Natuurmuseum Fryslân alles te weten komen over de Neanderthalers in de tentoonstelling 'Schatten van Doggerland'.
Neem je pake, beppe, ouders, oom of tante mee, want ‘op vertoon’ van een volwassene hebben kinderen gratis entree!
Van 22 t/m 25 februari 2022

6. Beleef het NP Dwingelderveld op een bijzondere manier

Drenthe - Het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe op een bijzondere manier beleven? Dat kan met 'The Nature Game', een magische tabletgame. Het verhaal is uniek en alleen op deze plek te beleven...
Doorlopend

7. Kinderspeurtocht het verdwenen diamanten collier

Kinderspeurtocht het verdwenen diamanten collier
Haarzuilen (Utrecht) - Ga op pad in het Châtelet van Kasteel de Haar als een echte detective! Voor de kleine detectives ligt er een brief van de baron klaar. Hij heeft jouw hulp nodig om te speuren naar het verdwenen diamanten collier. Het collier is hét grote cadeau van de baron voor de verjaardag van de barones. Help de baron het diamanten collier te vinden voor het verjaardag diner van de barones begint.
18 februari t/m 6 juni 2022


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Het Houten Pad van Theodoor

Orvelte (Drenthe) - Het Houten Pad van Theodoor is al jarenlang een populair uitje op Uitzinnig.nl. Het is een leuke klim- en klauterroute voor kinderen door het bos bij Monumentendorp Orvelte. Het pad is helemaal van hout gemaakt en staat in het teken van het varkentje Theodoor dat liever een wild zwijn wil zijn.
Doorlopend

9. Kabouterpaden

Nederland kent een aantal leuke kabouterpaden die je kunt bewandelen. Speciaal voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar is dit erg leuk om te doen. Lekker naar het bos of natuurgebied om met puntmuts en knapzak op zoek te gaan naar kabouters. Zo is er een kabouterpad in de Schoorlse Duinen en in het Baarnse Bos.


10. Workshop Vrije inloop

Groningen (Groningen) - In de voorjaarsvakantie werken kinderen, musici, theatermakers en kunstenaars samen in ateliers van Vrijdag. Elke middag kunnen kinderen van 4 - 12 jaar een leuke activiteit of workshop doen op het gebied van muziek, theater of beeldende kunst.
22 t/m 24 februari 2022

Bekijk hier meer workshops voor kinderen.

11. Kruikenloop voor kinderen

Tilburg (Noord-Brabant) - De Kruikenloop is een hardloopwedstrijd in Tilburg met een carnavalesk tintje. Er is ook een speciale kinderloop (t/m 13 jaar) over 1.111m. Er zijn 2 categorieën, t/m 9 jaar en 10 t/m 13 jaar. De drie mooist verklede kinderen van de jeugdloop krijgen een leuke prijs. Alleen vooraf inschrijven mogelijk.
Zaterdag 26 februari 2022

12. Voorjaarsvakantie in Beeld en Geluid Den Haag

Voorjaarsvakantie in Beeld en Geluid Den Haag
Den Haag (Zuid-Holland) - Leer alles over nieuws en nepnieuws bij Beeld en Geluid Den Haag! Dompel je tijdens de voorjaarsvakantie met het hele gezin onder in de diverse workshops en masterclasses van de Feitenfabriek bij dit mediamuseum.
26 februari t/m 6 maart 2022

13. Voorjaarsvakantie in Huis van Hilde

Castricum (Noord-Holland) - In de voorjaarsvakantie organiseert Archeologiemuseum Huis van Hilde allerlei extra activiteiten voor de hele familie. Naast de tentoonstelling waarin je zo’n duizend archeologische schatten uit de provincie Noord-Holland kunt ontdekken, leer je hoe de mensfiguren uit de tentoonstelling vroeger leefden en kun je zelf aan de slag als archeoloog.
19 t/m 27 februari 2022

14. Leuk voor kinderen én ouders! Kinderspeurtocht Amsterdam

Leuk voor kinderen én ouders! Kinderspeurtocht Amsterdam
Amsterdam (Noord-Holland) - Een speurtocht door het oude centrum van Amsterdam die leuk is voor kinderen én ouders. Maak al rekenend, tekenend en puzzelend een mooie wandeling en leer alles over de geschiedenis van Amsterdam. Bezoek de Boeddhistische Tempel in Chinatown, ontdek het kleinste huis en bekijk de oude stadspoort.

Er zijn twee verschillende kinderspeurtochten: de oude stad of de Jordaan.

15. Meer uitjes voor kinderen

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen met kinderen. Bekijk de Uitagenda voor Kinderen met voorstellingen en evenementen en andere kinder uitjes.

Kerstmarkten in Nederland
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Dino uitjes in Nederland
De leukste Charles Dickens kerstmarkten van Nederland
Sinterklaas vieren met tieners