Lente uitjes - Lekker er op uit

Links: Magere Brug - TulpenfestivalRechts: artemistours.nl
De lente is begonnen! En nu we april naderen is er meer hoop op dat we weer een dagje uit kunnen dit voorjaar. Om al in de stemming te komen hebben we leuke lente uitjes op een rijtje gezet.

Bekijk de leukste tips om bloembollenvelden te verkennen, attracties en experiences met tulpen en andere bloemen en aangelegde tuinen die je kunt bezoeken.

1. Tulp Festival Amsterdam

Tulp Festival Amsterdam
Amsterdam - Een kleurrijk lint van honderdduizenden tulpen doorkruist de hoofdstad in de maand april. Tulp Festival nodigt uit tot een ontdekkingstocht in eigen stad. Wandelend of fietsend voert de route langs bekende en onbekende plekken. Een locatie-overzicht is gratis te downloaden.

2. Kids-editie Preuf bie de boer

Valkenburg - In april beginnen de vogeltjes weer te fluiten en laat het zonnetje zich steeds vaker zien. Kortom, tijd om met de kinderen de buitenlucht in te gaan! Tijdens Kids-editie Preuf bie de boer is er een geweldige fotospeurtocht waarbij we een bezoek brengen aan de pasgeboren kalfjes bij boerderij het Loeigoed bij de familie Vanhommerig in Simpelveld.
Zaterdag 17 april 2021

3. Open tuindagen Zeeuwse bloembollen route 2021

Open tuindagen Zeeuwse bloembollen route 2021
In het kader van de Zeeuwse bloembollen route zijn op 23 en 24 april zes schitterende voorjaarstuinen geopend. U vindt vijf van deze tuinen op Walcheren en een in Zuid-Beveland (Zeeland).
Verplaatst naar 23 en 24 april 2021

4. Elektrische FunScooter tour Bollenstreek

Met wie kom jij genieten van de 100% elektrische FunScooter tour door de Bollenstreek? Ontdek de gezellige dorpjes van de Bollenstreek en tour door de prachtige duinen van Noordwijk. In het voorjaar is het extra mooi als de tulpenvelden in bloei staan.
Het hele jaar door te reserveren vanaf 2 personen.

5. Maak een autotocht door de Bollenstreek

Maak een autotocht door de Bollenstreek
Bollenstreek - Geniet van een typisch Nederlands tafereel dit voorjaar. Een autoroute door de Bollenstreek langs prachtige bloeiende bollenvelden, duinen, meren en windmolens.
Van april tot begin mei 2021

6. Tulpenroute en Tuinenroute in de Noordoostpolder

Espel - Tijdens de Tulpenroute in de Noordoostpolder kunnen tuinliefhebbers terecht in vier van de mooiste boerderijtuinen. Geniet van duizenden voorjaarsbollen, honderden Helleborussen en vele andere vroegbloeiende vaste planten, bomen en heesters. De Tuinenroute is ook goed op de fiets te doen.
16 april t/m 9 mei 2021

7. Openweekend De Groene Route

Openweekend De Groene Route
Schagen e.o. - In de lente openen een groep enthousiaste tuinliefhebbers en kwekers in Noord-Holland-Noord speciaal voor u twee open weekenden, op zaterdag en zondag 17 en 18 april en op 15 en 16 mei.

In het april-weekend zal zeker alle aandacht naar het prille lentegroen, de bloeiende bollen en ontwakende insectenleven uitgaan. In mei barst het groen in alle tinten uit de grond. Op weg naar bloei.

Let op: i.v.m. Corona maatregelen zijn de open dagen in april geannuleerd. De eerstvolgende open dagen zijn op 15 en 16 mei.

Verrassend er op uit .. »