Evenementen rondom Pasen - Passieconcerten en meer

Links: © Stijn Ghijsen - The PassionRechts: © Isabella Rozendaal - Residentie Orkest
Rondom Pasen zijn er talloze evenementen die het lijdensverhaal van Jezus vertellen. Beroemd zijn natuurlijk de passieconcerten van Bach en ook het jaarlijkse grootschalige muzikale paasevenement The Passion op Witte Donderdag.

Jaarlijks zijn er vele uitvoeringen van Bachs bekende Matthäus Passion over het lijden en sterven van Christus. Dit jaar worden een aantal concerten door bekende orkesten uitgevoerd die via een livestream te bekijken zijn.

Bekijk hieronder de mooiste Paasvertellingen en Paasconcerten.

1. The Passion

The Passion
Livestream - Dit jaar is Roermond de gaststad van The Passion, dat het Paasverhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus vertelt. Een spectaculair decor met live orkest, de afwisseling van locaties en de vele bekende nummers van bekende artiesten zorgen voor het grootste paasevenement.

Omdat fysieke aanwezigheid van publiek in Roermond dit jaar vanwege corona niet mogelijk zal zijn, wordt The Passion interactiever en kan de kijker via de website onderdeel zijn van de 11de editie van het paasevenement.
Donderdag 1 april 2021

2. Passieconcert Residentie Orkest Den Haag

Passieconcert Residentie Orkest Den Haag
Livestream - Koperensemble van het Residentie Orkest speelt een Passieconcert vanuit de Haagse Nieuwe Kerk. Dit jaar niet in de vorm van Bachs bekende Matthäus Passion, maar met een speciaal samengesteld programma dat past bij deze bijzondere passietijd.
Donderdag 1 april 2021

3. Johannes Passion Nederlandse Bachvereniging

Op NPO2 - Misschien wel de bekendste uitvoering van Bachs passieconcert is die vanuit de Grote Kerk in Naarden. Dit jaar zonder publiek, maar een opgenomen concert van de Johannes-Passion, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. René Jacobs vanuit Grote Kerk Naarden. Op Goede Vrijdag 2 april, is de tv-uitzending op NPO2.

4. Bachs 'Johannes-Passion' - Apollo Ensemble

Bachs 'Johannes-Passion' - Apollo Ensemble
Livestream - Samen met Bachs Matthäus-Passion behoort de Johannes-Passion tot de meest geliefde passies ooit. Het Apollo Ensemble zorgt voor een indrukwekkende ervaring in de passietijd.
Zaterdag 27 maart 2021

5. Paasspecial 'Vader en Zoon'

Online - Op eerste Paasdag is er een bijzondere samenwerking van de Vrije Baptistengemeente Bethel en het Noorderlicht Passion Project. Wees getuige van een feest waar iedereen welkom is en waar we een wonderlijke reis gaan maken rond Pasen. Een unieke samenwerking tussen bekende en onbekende talenten.

6. Passiespelen Tegelen

Tegelen - Eens in de 5 jaar worden de Passiespelen Tegelen uitgevoerd als voorstelling, inmiddels uitgegroeid tot groots cultureel evenement. Na een eerder uitstel van de Passiespelen Tegelen van 2020 naar 2021 wegens COVID-19 heeft het bestuur van de stichting noodgedwongen moeten besluiten om óók de première op zondag 18 april 2021 uit te stellen - en daarmee de hele speelreeks - naar een later moment dit jaar.

Verrassend er op uit .. »