Inloggen

Oerol Festival gaat in 2021 toch niet door

De organisatie van Oerol Festival 2021 heeft bekend gemaakt dat het festival niet door kan gaan. Zij hebben dit besluit genomen in nauw overleg met de gemeente Terschelling, de Veiligheidsregio Fryslân, de zorg en de politie op het eiland.

Oerol Festival zou van 11 t/m 20 juni 2021 plaats vinden op Terschelling met een aangepast programma.

Lange tijd was de organisatie er vast van overtuigd dat Oerol 2021 in fysieke vorm door zou kunnen gaan, veilig voor het eiland, bezoekers, makers en medewerkers. Dit wel onder voorwaarde dat er verbetering in de corona-situatie zou zijn.

De organisatie heeft tot het uiterste ingespannen en alle mogelijkheden onderzocht waarop Oerol eventueel door zou kunnen gaan. Die opties bleken er niet te zijn.

Gezien de druk op onder andere politie en zorg op het eiland en daarbuiten is het niet verantwoord in juni het Festival op Terschelling te organiseren. Veiligheid voor iedereen staat natuurlijk voorop.

Hoe nu verder?
Na het verwerken van de teleurstelling staat de komende tijd in het teken van de afhandeling van afspraken die zijn gemaakt met medewerkers, makers en bezoekers. Om daarna een plan te maken voor wat wél kan.

Het programma dat is geprogrammeerd op Het Imaginaire Eiland zal hoe dan ook doorgang vinden.

Theaterfestivals in Nederland deze zomer
Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 x activiteiten en uitstapjes
10 uitjes in Amsterdam deze zomer
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Toon de nieuwste thema's »