Inloggen

Meivakantie - De leukste activiteiten met kinderen

Links: zuiderzeemuseum.nlRechts: Luchtvaartmuseum Aviodrome
Beleef de leukste activiteiten in de meivakantie voor het hele gezin. Van stewardess of steward worden of spannende routes met wetenschappers tot lekker buiten klimmen en klauteren in één van de klimbossen.

Bekijk hieronder de leukste dingen om te doen in de meivakantie.

1. Tussen Kunst & Kidz

Tussen Kunst & Kidz
Het Zuiderzeemuseum bestaat 75 jaar; alle reden voor een Feest! En wie vieren nu beter feest dan kinderen? Voor alle kinderen én hun families organiseert het museum daarom tijdens de meivakantie drie kunstzinnige feestdagen in het buitenmuseum. Kom genieten van een grappige goochelaar, feestelijke workshops en fijn meespeeltheater!
29, 30 april & 1 mei 2023 | Enkhuizen (Noord-Holland)

2. Cabin Crew opleiding bij Aviodrome

Is het jouw droom om stewardess of steward te worden? Stap in de meivakantie aan boord van een Boeing 747 bij Luchtvaartmuseum Aviodrome en behaal jouw steward- of stewardessendiploma!
23 april t/m 8 mei 2022 | Lelystad (Flevoland)

3. Bollie de Berenroute

Bollie de Berenroute
Tijdens het Tulpenfestival worden er auto- en fietsroutes langs de prachtige kleurrijke tulpenvelden in de Noordoostpolder uitgezet. Speciaal voor de kinderen is er in spelvorm de interactieve Bollie de Berenroute die vanaf de achterbank gevolgd kan worden. Vanaf het beginpunt ligt een tasje klaar met een puzzelboekje en andere leuke items.
21 april t/m 7 mei 2023 | Creil (Flevoland)

4. Spoorweg Spelen

Spoorweg Spelen
Kom naar de Spoorweg Spelen in het Spoorwegmuseum en ontdek of jij het in je hebt om lid te zijn van de spoorwegfamilie! Test je kennis, puzzelvermogen, kracht, snelheid, behendigheid en creativiteit bij de verschillende spellen.
22 april t/m 6 mei 2023 | Utrecht (Utrecht)

5. Klimmen bij één van deze klimparken

Lekker buiten actief bezig zijn met klimmen en klauteren? Dat kan bij één van deze klimparken door heel Nederland. Zeer geschikt om samen als gezin te doen, zowel voor jonge kinderen, tieners als volwassenen.

6. Expeditie NEXT

Ben jij toevallig een beetje nieuwsgierig? Mooi. Kom dan in de meivakantie op vrijdag 6 mei naar Expeditie NEXT in Middelburg: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen tussen 6 en 12 jaar én hun nieuwsgierige begeleider!
Vrijdag 3 mei 2023 | Middelburg (Zeeland)

7. Circusstad Festival

Circusstad Festival
Geniet van publieksvriendelijk circustheater van het hoogste niveau voor alle leeftijden in Rotterdam. Dit jaar uitgebreid met voorstellingen voor baby's, ouderen en blinden.
3 t/m 7 mei 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Spetterende uitdagingen bij Outdoorpark SEC Almere

Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen in de meivakantie. Outdoorpark SEC Almere heeft een vakantieprogramma vol superleuke activiteiten voor kinderen. Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, op zoek gaan naar de schat en nog veel meer.
2 mei t/m 7 mei 2023 | Almere (Flevoland)

9. Meivakantie in het Zaans museum

Vier de lente in het Zaans Museum! Ga in de meivakantie aan de slag in de Botanische werkplaats, waar je bloempapier gaat maken.
29 april t/m 7 mei 2023 | Zaandam (Noord-Holland)

10. Leef je uit bij een indoor trampolinepark

Leef je uit bij een indoor trampolinepark
Kunnen jouw kinderen wel wat energie kwijt? Dan is een indoor trampolinepark een actief en stoer uitje! Hier kunnen ze zich helemaal uitleven op één van de attracties, zoals een obstakelparcours of dodgeball area. Ook ideaal voor een regenachtige dag.

11. Meivakantie bij Spelebos

Ga in de meivakantie naar Speelgoedmuseum Spelebos. Bewonder de collectie, speel de leukste spellen en verdien een verrassing met de lentespeurtocht.
25 april t/m 7 mei 2023 | Best (Noord-Brabant)

12. Historische spelen en spellen in het preHistorisch Dorp

Historische spelen en spellen in het preHistorisch Dorp
Tijdens de meivakantie staat het openluchtmuseum van Eindhoven in het teken van spelen en spellen. Van Romeins hinkelen tot middeleeuws koten en bikkelen. In het preHistorisch Dorp ontdek je spellen van vroeger (en waarom ze nog steeds zo leuk zijn!).
22 april t/m 7 mei 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

13. Muizenuitje Slot Zuylen oa speurtocht pannenkoek

Maak een muizenuitje en bezoek de kleinste bewoners van Slot Zuylen. Je moet ze wel even zoeken. Overal zitten muizen verstopt, van ridders tot jonkvrouwen tot huispersoneel. Kunnen jullie ze allemaal vinden? Voor kinderen 4+ jaar.
2 t/m 5 mei 2023 | Oud-Zuilen (Utrecht)

14. Meer uitjes voor kinderen

Meer uitjes voor kinderen
Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen, voorstellingen, enz. om met kinderen te bezoeken in de meivakantie. Kijk in de kinder uitagenda. Ook voor speeltuinen, pretparken, kastelen... kun je kijken op de pagina Dagje uit met kinderen.

De leukste fairs en markten in april 2024
Wat te doen dit weekend?
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
De leukste Klimparken in Nederland
Toon de nieuwste thema's »