Inloggen

Kano huren of fluisterboot

Rechts: Kano varen op de Linge
Een kano huren of varen in een fluisterboot met jouw gezin is een ideale manier om er even helemaal uit te zijn! Wat is er nu heerlijker dan samen actief bezig te zijn, lekker buiten in de natuur én te genieten van de rust?

Vanaf het water heb je een heel andere kijk op de omgeving en een heel eigen beleving. Bekijk hieronder onze tips.

Kanoën of fluistervaren in Monnickendam

Kanoën of fluistervaren in Monnickendam
Fluistervaren bij Monnickendam per fluisterboot of kano. Een leuke manier om het unieke gebied Waterland en de monumentale dorpjes te ontdekken!

Je stapt in de kano of fluisterboot bij Theetuin Overleek en krijgt een gedetailleerde routekaart met informatie over uitstap- en picknickplaatsen mee. Je kunt je eigen picknickspullen meenemen of een picknick bestellen bij de theetuin. Alles wordt zelf gemaakt met streekgebonden en biologische producten. Na afloop kun je ook nog nagenieten op het terras aan het water.

Kanovaren op de Linge

Kanovaren op de Linge
Enspijk - Verken de Betuwe vanaf rivier De Linge. Met een kajak of kano is dit een ideale en sportieve manier om dit prachtige gebied te verkennen. Er zijn vertrekpunten vanuit Buurmalsen of Enspijk voor een vaartocht door de Betuwe en langs de Hollandse Waterlinie. Je kunt een kano huren per dagdeel of voor een hele dag.

Kanoën door Utrecht of Amelisweerd

Utrecht - Een erg leuke manier om het natuurgebied Amelisweerd of om de stad Utrecht op een andere manier te ervaren. Bij Botenverhuur de Rijnstroom kun je verschillende kano's en boten huren. Als je het water op gaat zijn er twee routes, de natuurroute richting Rhijnauwen of naar het centrum van Utrecht.

Fluisterend varen door het Rijk der Duizend Eiland

Fluisterend varen door het Rijk der Duizend Eiland
Broek op Langedijk - Het Rijk der Duizend Eilanden is een prachtig gebied om in te varen met een fluisterbootje! Het is mogelijk één van de authentieke koolschuitjes te huren bij Museum BroekerVeiling.

Uiteraard met het in acht nemen van de richtlijnen van de RIVM en de Gemeente Langedijk. Er mag alleen gevaren worden met gezinnen met maximaal 5 personen en anders met maximaal 2 personen als ze niet op hetzelfde adres wonen.

Kanovaren over de Kromme Rijn

Odijk - Vlakbij Utrecht ligt Kanoverhuur Paviljoen Buiten. Vanaf het water kun je een prachtig stukje van de provincie Utrecht ontdekken! Je kunt kiezen uit verschillende routes over de Kromme Rijn.

Het pannenkoeken restaurant en terras zijn gesloten, maar wel kun je een picknickmand bestellen om mee te nemen. Vanwege het covid-19 virus gelden er voor de verhuur strikte afspraken. Hierover kun je meer lezen op de website.

Kanoën op het Alkmaardermeer of door natuurgebied tussen Krommenie en Uitgeest

Uitgeest - Geniet onder het kanoën van de mooie natuur tussen Krommenie en Uitgeest of vaar over het Alkmaardermeer. Bij Kanoverhuur De Aker kun je een kajak huren voor 1 en 2 personen of een Canadese kano voor 3 personen. En voor onderweg kun je een koffie-to-go of frisdrank mee krijgen.

Meer manieren om de omgeving te verkennen?

Naast het huren van een kano of fluisterboot kun je op meer leuke manieren de omgeving ontdekken. Ga met een stoere e-chopper op pad door de duinen en langs kleurrijke bloemenvelden. Of wil je juist zelf actief zijn? Dan kun je bijvoorbeeld steppen door de binnenstad van Amersfoort of waterfietsen door de grachten van Utrecht. Bekijk 10 x leuke activiteiten om de regio te verkennen.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
De leukste fairs en markten in april 2024
De leukste Klimparken in Nederland
Toon de nieuwste thema's »