Inloggen

Kastelen in Kerstsfeer

Links: huisdoorn.nlRechts: Cannenburch in Kerstsfeer
Kastelen hebben altijd al iets magisch, maar voor de kerstdagen wordt er nog eens extra uitgepakt. Is toch leuk om een inkijkje te krijgen hoe de vorsten en adellijke families vroeger de feestdagen doorbrachten. Met prachtig gedekte tafels, feestelijk ingerichte vertrekken en bijzondere verhalen.

Heerlijk om zo toch een beetje dat kerstgevoel te krijgen dit jaar! Bekijk onderstaande kastelen in kerstsfeer.

1. Vorstelijke kerst bij Huis Doorn

Vorstelijke kerst bij Huis Doorn
Dompel je onder in de authentieke, nostalgische kerstsfeer bij Huis Doorn en vergaap je aan de prachtig versierde keizerlijke interieurs van 100 jaar geleden. Ook zijn er speciale avondopenstellingen met live kerstmuziek.
12 december t/m 7 januari 2024 | Doorn (Utrecht)

2. Cannenburch in Kerstsfeer

Tijdens deze winterse dagen kun je de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van Kasteel Cannenburch bewonderen. Ook kom je meer te weten over het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw.
12 t/m 24 & 27 t/m 31 december 2023 | Vaassen (Gelderland)

3. Kasteel Middachten in kerstsferen

Kasteel Middachten in kerstsferen
Kerst op kasteel Middachten is elk jaar een bijzondere belevenis. Beleef hier een ultieme kerstsfeer met geurende kerstbomen, bloemdecoraties, brandende haardvuren, honderden kaarsjes in de vensters van het kasteel, een kleinschalige kerstmarkt en live muziek zorgen voor een ultieme kerstsfeer.
13 t/m 17 december 2023 | De Steeg (Gelderland)

4. Kerstkasteel de Haar

Kerstkasteel de Haar
Het grootste en meest luxueuze kasteel van ons land staat helemaal in het teken van kerst. Kasteel de Haar is tijdens de donkere dagen omgetoverd tot een sfeervol en betoverend kerstkasteel. Beleef het echte kerstgevoel dankzij prachtig gedecoreerde kerstbomen, met guirlandes versierde balustrades, kaarsen en lichtjes die je tegemoet schitteren en sfeervolle kerststukken.
12 december t/m 8 januari 2024 | Haarzuilens (Utrecht)

5. Stralende Kerst in Kasteel Amerongen

Tijdens de kerst fonkelt Kasteel Amerongen van de sterren en de lichtjes. Maar er is nog iets heel bijzonders… Want overal in de tuin en in het kasteel hebben zich kleine kerstmannetjes verstopt! Kun je ze allemaal vinden?
21 t/m 30 december 2023 | Amerongen (Utrecht)

6. Kerst op Huis Zypendaal

Het is kerst op huis Zypendaal. Je ontmoet tijdens de rondgang een aantal bewoners en personeelsleden van het huis. Ook zal er prachtige live (kerst)muziek worden gespeeld in het huis.
9 & 10 en 16 & 17 december 2023 | Arnhem (Gelderland)

7. Lichtjesavonden Kasteel Ammersoyen

Lichtjesavonden Kasteel Ammersoyen
Speciaal voor kinderen opent Kasteel Ammersoyen 's avonds de poorten voor de Lichtjesavonden. Deze kerstvakantie kun je samen met je (groot)ouders wandelen door een donker kasteel bij het licht van lampionnen en kaarsen. Zo komen jullie helemaal in de kerstsfeer.
27 december 3 januari 2024 | Ammerzoden (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kids Muizenjacht op Slot Zuylen

Kerstvakantie! Een fijne tijd om er samen met je (klein)kinderen op uit te trekken. Beleef het magische kerstgevoel in het prachtig versierde Slot Zuylen. Boek een muizenuitje en bezoek de kleinste bewoners tussen de kerstbomen en de prachtig gedekte tafels.
27 & 28 december en 4 & 5 januari 2024 | Oud-Zuilen (Utrecht)

9. Meer kerstsfeer beleven?

Uitzinnig.nl staat deze periode vol mooie kerstmarkten, kerstfairs en winterse evenementen. Beleef de warme wintersfeer in een vaak sprookjesachtige omgeving en bezoek een kerstmarkt op een kasteel, een kerstmarkt in Dickensstijl of kerstmarkt in een grot. Ook zijn er talloze leuke wintermarkten en winterse evenementen door heel Nederland.

Kaartverkoop Central Park Festival van start
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
De leukste fairs en markten in april 2024
Toon de nieuwste thema's »