Inloggen

Kastelen in Kerstsfeer - 7 tips

Links: Kerst en Historische Kerstlichtjestocht.bij Kasteel AmerongenRechts: © Nico van Haastrecht - Kasteel Cannenburch in winterse sfeer
Kastelen hebben altijd al iets magisch, maar voor de kerstdagen wordt er nog eens extra uitgepakt. Is toch leuk om een inkijkje te krijgen hoe de vorsten en adellijke families vroeger de feestdagen doorbrachten. Met prachtig gedekte tafels, feestelijk ingerichte vertrekken en bijzondere verhalen.

Heerlijk om zo toch een beetje dat kerstgevoel te krijgen dit jaar! Bekijk onderstaande kastelen in kerstsfeer.

Update: Helaas zijn, door de huidige coronamaatregelen, de kastelen gesloten.

1. Kerst op Kasteel Amerongen

Kerst op Kasteel Amerongen
Amerongen (Utrecht) - Er is heel veel te zien in Kasteel Amerongen. Het kasteel en de tuin is feestelijk versierd. Er zijn Kerst Rondleidingen voor maximaal 6 personen en op andere dagen "Kasteel inclusief Tuinbezoek" waarbij je een Route door het kasteel loopt en zelf jouw tempo bepaalt.
23 december t/m 9 januari 2022

2. Cannenburch in Kerstsfeer

Vaassen (Gelderland) - Tijdens deze winterse dagen kun je de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van Kasteel Cannenburch bewonderen. Ook kom je meer te weten over het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw.
10 t/m 30 december 2021

3. Kerst op Slot Zuylen

Kerst op Slot Zuylen
Oud-Zuilen (Utrecht) - Benieuwd hoe een adellijke familie kerst vierde? Kom naar Kerst op Slot Zuylen en ervaar de tradities rond de gezelligste tijd van het jaar! Beleef zelf het magische kerstgevoel in het slot waar prachtige kerstbomen staan, een mooi versierde hal en de meest fantastische kerststukken in de statige kamers.
10 t/m 30 december 2021

4. Een Magische Kerst bij Kasteel de Haar

Een Magische Kerst bij Kasteel de Haar
Haarzuilens (Utrecht) - Het grootste en meest luxueuze kasteel van ons land staat helemaal in het teken van kerst. Kasteel de Haar is tijdens de donkere dagen omgetoverd tot een sfeervol en betoverend kerstkasteel. Beleef het echte kerstgevoel dankzij prachtig gedecoreerde kerstbomen, met guirlandes versierde balustrades, kaarsen en lichtjes die je tegemoet schitteren en sfeervolle kerststukken.
7 december 2021 t/m 2 januari 2022

5. Winterkasteel

Muiden - Tijdens Winterkasteel beleef je in Rijksmuseum Muiderslot het winterse leven van vroeger. Voor jong en oud is er van alles te doen en beleven: creatieve workshops, schaatsen op de ijsbaan, winterwandelingen en snerttours om het jaar mee af te sluiten.
11 december 2021 t/m 6 maart 2022

6. Kerst op het Kasteel

Kessel (Limburg) - Kom winters genieten tijdens Kerst op het Kasteel bij Kasteel de Keverberg. Geniet van de prachtige kerstsferen in en om het kasteel. Voor de jonge kinderen is er een leuke puzzeltocht uitgezet waarmee ze al zoekend naar de juiste woorden het kasteel kunnen ontdekken.
13 december t/m 9 januari 2022

7. Kerstvakantie vol verhalen op Loevestein

Kerstvakantie vol verhalen op Loevestein
Poederoijen - Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en glühwein en… spannende kerstverhalen.
11 december 2021 t/m 9 januari 2022

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

10 x openlucht bioscopen in Nederland
Wat te doen dit weekend?
Leuke activiteiten om de regio te verkennen
Zomervakantie uitjes Friesland - 10 x activiteiten en uitstapjes