Menu
Tips

Kastelen in Kerstsfeer - 8 tips

Links: Prachtig versierde eetzaal in Huis DoornRechts: © Nico van Haastrecht - Kasteel Cannenburch in winterse sfeer
Kastelen hebben altijd al iets magisch, maar voor de kerstdagen wordt er nog eens extra uitgepakt. Is toch leuk om een inkijkje te krijgen hoe de vorsten en adellijke families vroeger de feestdagen doorbrachten. Met prachtig gedekte tafels, feestelijk ingerichte vertrekken en bijzondere verhalen.

- Let op: Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle evenementen t/m 19 januari 2021 uitgesteld of geannuleerd. Met uitzondering van online evenementen. Bekijk de website van het evenement zelf voor actuele info.-

Heerlijk om zo toch een beetje dat kerstgevoel te krijgen dit jaar! Bekijk onderstaande kastelen in kerstsfeer.

1. Kerst bij de Keizer

Kerst bij de Keizer
Doorn - Beleef de kerstdagen van weleer in Huis Doorn. Hoe werden de kerstdagen gevierd in de tijd dat ex-keizer Wilhelm II er woonde? Kom er alles over te weten met de speciale kerstaudiotour of beleef Huis Doorn tijdens de speciale avondopenstelling.

2. Cannenburch in Kerstsfeer

Vaassen - Tijdens deze winterse dagen kun je de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van Kasteel Cannenburch bewonderen. Ook kom je meer te weten over het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw.

3. Een Magische Kerst bij Kasteel de Haar

Een Magische Kerst bij Kasteel de Haar
Haarzuilens - Het grootste en meest luxueuze kasteel van ons land staat helemaal in het teken van kerst. Kasteel de Haar is tijdens de donkere dagen omgetoverd tot een sfeervol en betoverend kerstkasteel. Beleef het echte kerstgevoel dankzij prachtig gedecoreerde kerstbomen, met guirlandes versierde balustrades, kaarsen en lichtjes die je tegemoet schitteren en sfeervolle kerststukken.
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Kerst op Slot Zuylen

Kerst op Slot Zuylen
Oud-Zuilen - Benieuwd hoe een adellijke familie kerst vierde? Kom naar Kerst op Slot Zuylen en ervaar de tradities rond de gezelligste tijd van het jaar!

5. Winterkasteel

Muiden - Tijdens Winterkasteel beleef je in Rijksmuseum Muiderslot het winterse leven van vroeger. Voor jong en oud is er van alles te doen en beleven: creatieve workshops, warme winteravonden, winterwandelingen en snerttours om het jaar mee af te sluiten.

6. Kerst blijft kerst

Amerongen - Er is heel veel te zien en te horen in Kasteel Amerongen. Het kasteel is feestelijk versierd. In de zalen vertellen gidsen verhalen over de bewoners, de geschiedenis en de bijzondere collectie. In de tuinen rondom Kasteel Amerongen kun je de lichtjesroute volgen. Voor kinderen is er op 2 avonden een speciale Historische Kerstlichtjestocht.

7. Lichtjesavonden Kasteel Ammersoyen

Lichtjesavonden Kasteel Ammersoyen
Ammerzoden - Speciaal voor kinderen opent Kasteel Ammersoyen 's avonds de poorten voor de Lichtjesavonden. Deze kerstvakantie kun je samen met je (groot)ouders wandelen door een donker kasteel bij het licht van lampionnen en kaarsen. Zo komen jullie helemaal in de kerstsfeer.

8. Kerstvakantie vol verhalen op Loevestein

Poederoijen - Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en glühwein en… spannende kerstverhalen.

Ga lekker eropuit met deze wandeltochten
De 10 leukste stranden van Nederland
Leuke activiteiten om de regio te verkennen
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
Verrassend er op uit .. »