Inloggen

Kastelen in Kerstsfeer - 7 tips

Links: Kerst op Kasteel AmerongenRechts: Cannenburch in Kerstsfeer
Kastelen hebben altijd al iets magisch, maar voor de kerstdagen wordt er nog eens extra uitgepakt. Is toch leuk om een inkijkje te krijgen hoe de vorsten en adellijke families vroeger de feestdagen doorbrachten. Met prachtig gedekte tafels, feestelijk ingerichte vertrekken en bijzondere verhalen.

Heerlijk om zo toch een beetje dat kerstgevoel te krijgen dit jaar! Bekijk onderstaande kastelen in kerstsfeer.

1. Kerst op Kasteel Amerongen

Kerst op Kasteel Amerongen
Er is heel veel te zien op Kasteel Amerongen. Het kasteel en de tuin zijn prachtig versierd. Uitbundig gedekte tafels, honderden lampjes en prachtig versierde bomen zoals u nog nooit gezien heeft, bezorgen u het ultieme kerstgevoel.
22 december t/m 30 december 2022 | Amerongen (Utrecht)

2. Cannenburch in Kerstsfeer

Tijdens deze winterse dagen kun je de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van Kasteel Cannenburch bewonderen. Ook kom je meer te weten over het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw.
13 t/m 30 december 2022 | Vaassen (Gelderland)

3. Kasteel Middachten in kerstsferen

Kasteel Middachten in kerstsferen
Kerst op kasteel Middachten is elk jaar een bijzondere belevenis. Beleef hier een ultieme kerstsfeer met geurende kerstbomen, bloemdecoraties, brandende haardvuren, honderden kaarsjes in de vensters van het kasteel, een kleinschalige kerstmarkt en live muziek zorgen voor een ultieme kerstsfeer.
14 t/m 18 december 2022 | De Steeg (Gelderland)

4. Kerstvakantie vol verhalen op Loevestein

Kerstvakantie vol verhalen op Loevestein
Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en glühwein en… spannende kerstverhalen.
10 december t/m 8 januari 2023 | Poederoijen (Gelderland)

5. Kerst op Slot Zuylen

Benieuwd hoe een adellijke familie kerst vierde? Kom naar Kerst op Slot Zuylen en ervaar de tradities rond de gezelligste tijd van het jaar! Beleef zelf het magische kerstgevoel in het slot waar prachtige kerstbomen staan, een mooi versierde hal en de meest fantastische kerststukken in de statige kamers.
9 t/m 30 december 2022 | Oud-Zuilen (Utrecht)

6. Kerstkasteel de Haar

Het grootste en meest luxueuze kasteel van ons land staat helemaal in het teken van kerst. Kasteel de Haar is tijdens de donkere dagen omgetoverd tot een sfeervol en betoverend kerstkasteel. Beleef het echte kerstgevoel dankzij prachtig gedecoreerde kerstbomen, met guirlandes versierde balustrades, kaarsen en lichtjes die je tegemoet schitteren en sfeervolle kerststukken.
8 december 2022 t/m 5 januari 2023 | Haarzuilens (Utrecht)

7. Lichtjesavonden Kasteel Ammersoyen

Lichtjesavonden Kasteel Ammersoyen
Speciaal voor kinderen opent Kasteel Ammersoyen 's avonds de poorten voor de Lichtjesavonden. Deze kerstvakantie kun je samen met je (groot)ouders wandelen door een donker kasteel bij het licht van lampionnen en kaarsen. Zo komen jullie helemaal in de kerstsfeer.
Op 27 december 2022 en 3 januari 2023 | Ammerzoden (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Meer kerstsfeer beleven?

Uitzinnig.nl staat deze periode vol mooie kerstmarkten, kerstfairs en winterse evenementen. Beleef de warme wintersfeer in een vaak sprookjesachtige omgeving en bezoek een kerstmarkt op een kasteel, een kerstmarkt in Dickensstijl of kerstmarkt in een grot. Ook zijn er talloze leuke wintermarkten en winterse evenementen door heel Nederland.

Valentijnsdag 2023 - Vier de liefde
Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023
Dino uitjes in Nederland
Wat te doen dit weekend?