Inloggen

Bezoek een Kunstmarkt deze zomer

Links: Kunstmarkt GiethoornRechts: Montmartre Sellingen
Een Kunstmarkt bezoeken is een leuke en toegankelijke manier om met kunst én de makers in contact te komen. Door heel Nederland worden deze zomermaanden leuke kunstmarkten in de openlucht georganiseerd.

Vanuit kramen of mooie pagodetenten exposeren de kunstenaars hun werk in allerlei disciplines. Schilderijen, sieraden, glasfusing, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, textiel en meer. Laat je verrassen!

We hebben de leukste kunstevenementen in juli, augustus en september 2023 op een rijtje gezet.

1. Kunstmarkt Giethoorn

Kunstmarkt Giethoorn
Kom kennis maken met kunst in Giethoorn! Een groot aanbod van eigentijdse, surrealistische, impressionistische, realistische, moderne en abstracte kunst (origineel!) wordt er tentoongesteld op de Kunstmarkt Giethoorn.
2 juli 2023 | Giethoorn (Overijssel)

2. Montmartre Sellingen

Het Groningse dorp Sellingen verkeert in Franse sferen tijdens Montmartre Sellingen. Je wandelt tussen de ruim 100 kramen met kunst en waan je voor een dag in Parijs!
8 juli 2023 | Sellingen (Groningen)

3. Kunstfladder Kunstmarkt Venray

Kunstfladder Kunstmarkt Venray
Deze kunstmarkt is een must voor de kunstliefhebber en daarnaast ook een leuk uitje voor jong en oud! Je kunt er genieten van allerlei kunstvormen: schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, edelsmeedkunst, glaskunst, textiel, enz. Een aantal kunstenaars demonstreren hun kunstvorm.
Zondag 9 juli 2023 | Venray (Limburg)

4. Kunstweekend in de Kasteeltuinen

Kunstweekend in de Kasteeltuinen
Arcen (Limburg) - Tientallen kunstenaars stellen dit weekend hun kunst tentoon bij de Kasteeltuinen in Arcen. Naast het verkopen van hun kunst, zijn de kunstenaars bezig met het uitvoeren van hun werk. Denk aan beeldhouwers, schilders, edelsmeden en veel meer!
22 en 23 juli 2023 | Arcen (Limburg)

5. Kunstmarkt Wezup

Meer dan zeventig kunstenaars uit heel Nederland komen naar het Drentse dorp Wezup om hun kunst uit te stallen op het erf van monumentale historische boerderijen.
13 augustus 2023 | Wezup (Drenthe)

6. Kunst in Ootmarsum

Geniet en beleef kunst tijdens Kunst in Ootmarsum. Dit artistieke buitengebeuren, met meer dan 225 deelnemende kunstenaars is een van de grootste van Nederland en vindt plaats in het historische centrum van het oude stadje Ootmarsum.
25 t/m 27 augustus 2023 | Ootmarsum (Overijssel)

7. Kunst In Park KIP

Kunst In Park KIP
Een laagdrempelig kunstevenement in het mooie slotpark oost Oosterhout Noord - Brabant. Ca. 50 kunstenaars laten verschillende kunststromingen zien en horen: dichten, zang, muziek, beeldhouwen, fotografie, schilderen, keramiek, toneel, tekenen, enz
27 augustus 2023 | Oosterhout (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunstmarkt Warmond

Op en rond het plein bij de dorpspomp van Warmond wordt weer de jaarlijkse Kunstmarkt gehouden. Er zijn ca 40 kramen, waar een aantal kunstenaars ook aan het werk is, met o.a portret- en model schilderen.
27 augustus 2023 | Warmond (Zuid-Holland)

9. Watnkunst festival

Watnkunst in Roden is twee dagen lang diverse activiteiten, georganiseerd door en voor amateur- en professionele kunstenaars en voor iedereen die van kunst, muziek en dans houdt. Met op zondag ook een grote kunstmarkt.
2 t/m 3 september 2023 | Roden (Drenthe)

10. Bathmense Kunstmarkt

Bathmense Kunstmarkt
Ook dit jaar staan kunstenaars weer te dringen om er op de Kunstmarkt in Bathmen bij te mogen zijn. Met ruim 10 verschillende kunstdisciplines variërend van beeldende kunsten, (fijn)schilderen, mozaïeken, sieraden, tassen, textiel, fotografie, en een leuke workshop voor jong en oud.
2 september 2023 | Deventer (Overijssel)

11. Kunstmarkt Opsterland

De Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland vindt weer plaats in het schilderachtig gelegen Lycklamapark. Circa 40 kunstenaars tonen hun kunst. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel-, metaal- en houtwerk, siersmederij.
9 september 2023 | Beetsterzwaag (Friesland)

12. Kunstmanifestatie Gramsbergen

Kunstmanifestatie Gramsbergen
Kunstmanifestatie die bestaat uit een kunstmarkt met 40 tot 50 kunstenaars, workshops, exposities, een culturele erfgoedwandeling en voorstellingen in tuinen achter pittoreske stadsboerderijen.
18 september 2022 | Gramsbergen (Overijssel)

13. Meer tentoonstellingen en evenementen

Naast bovenstaande kunstmarkten en kunstroutes zijn er vele mooie exposities in Nederland te bewonderen. Kijk in de Tentoonstellingsagenda voor een overzicht van exposities. Of zoek je een ander leuk evenement? Bekijk dan het overzicht met Festivals en Evenementen in Nederland.

10 x de leukste openluchtmusea in 2024
De leukste fairs en markten in april 2024
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Wat te doen dit weekend?
Toon de nieuwste thema's »