Menu
Tips

De leukste Kunstmarkten deze zomer

Links: © Jos CastelijnsRechts: kunstfladder.nl
Een Kunstmarkt bezoeken is een leuke en toegankelijke manier om met kunst én de makers in contact te komen. Door heel Nederland worden deze zomermaanden leuke kunstmarkten in de openlucht georganiseerd.

Vanuit kramen of mooie pagodetenten exposeren de kunstenaars hun werk in allerlei disciplines. Schilderijen, sieraden, glasfusing, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, textiel en meer. Laat je verrassen!

We hebben de leukste kunstevenementen in juli, augustus en september op een rijtje gezet.

1. Kunstmarkt Eersel

Kunstmarkt Eersel
Eersel (Noord-Brabant) - Het Kempenmuseum organiseert weer een gezellige kunstmarkt. Diverse standhouders staan verspreid over het voorplein en de tuin, waar je kennis kunt maken met hun prachtige kunst. Allerlei kunstvormen zijn present, zoals schilderijen, sieraden, glasfusing en beelden.
Zaterdag 3 juli 2021

2. Kunstfladder Kunstmarkt Venray

Venray (Limburg) - Deze kunstmarkt is een must voor de kunstliefhebber en daarnaast ook een leuk uitje voor jong en oud! Je kunt er genieten van allerlei kunstvormen: schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, edelsmeedkunst, glaskunst, textiel, enz. Een aantal kunstenaars demonstreren hun kunstvorm.
Zondag 11 juli 2021

3. Kunst - Event Landgoed Zonheuvel

Kunst - Event Landgoed Zonheuvel
Doorn (Utrecht) - Op landgoed Zonheuvel staan zo'n 25 pagodetenten gevuld met kunst in verschillende vormen. Kunstenaars en galeries tonen hier kwalitatief hoogwaardige kunst in een prachtige omgeving op de Utrechtse Heuvelrug.
16 t/m 19 juli 2021
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Kunstweekend in de Kasteeltuinen

Kunstweekend in de Kasteeltuinen
Arcen (Limburg) - Tientallen kunstenaars stellen dit weekend hun kunst tentoon bij de Kasteeltuinen in Arcen. Naast het verkopen van hun kunst, zijn de kunstenaars bezig met het uitvoeren van hun werk. Denk aan beeldhouwers, schilders, edelsmeden en veel meer!
Zaterdag 24 en zondag 25 juli 2021

5. KunstPlein OLV

Maastricht (Limburg) - Op het mooie Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht staan 90 professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Laat je verrassen met mooie kunst en kom direct in gesprek met de kunstenaars. Het is leuk en bijzonder om direct van de kunstenaar te horen wat het verhaal achter zijn of haar kunstwerk is.
Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021

6. Watnkunst festival

Roden (Drenthe) - Watnkunst in Roden is drie dagen lang diverse activiteiten, georganiseerd door en voor amateur- en professionele kunstenaars en voor iedereen die van kunst, muziek en dans houdt. Er zijn workshops en masterclasses met bekende kunstenaars, schilders, dichters en musici, demonstraties, muziekactiviteiten en live optredens!
3 t/m 5 september 2021

7. Kunstmarkt Opsterland

Kunstmarkt Opsterland
Beetsterzwaag (Friesland) - De Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland vindt weer plaats in het schilderachtig gelegen Lycklamapark. Circa 40 kunstenaars tonen hun kunst. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel-, metaal- en houtwerk, siersmederij.
Zaterdag 11 september 2021

8. Kunstmanifestatie Gramsbergen

Gramsbergen (Overijssel) - Kunstmanifestatie die bestaat uit een kunstmarkt met 40 tot 50 kunstenaars, workshops, exposities, een culturele erfgoedwandeling en voorstellingen in tuinen achter pittoreske stadsboerderijen.
26 september 2021

Wat te doen dit weekend?
Lichtkunstfestivals - Beleef een magisch schouwspel van licht deze wintermaanden
Kunstmarkten en Kunstroutes in oktober
Halloween uitjes 2021 - Lekker griezelen en magie beleven
Verrassend er op uit .. »