Inloggen

Bezoek een leuke Kunstmarkt deze zomer

Links: kulturhusgiethoorn.nlRechts: montmartresellingen.nl
Een Kunstmarkt bezoeken is een leuke en toegankelijke manier om met kunst én de makers in contact te komen. Door heel Nederland worden deze zomermaanden leuke kunstmarkten in de openlucht georganiseerd.

Vanuit kramen of mooie pagodetenten exposeren de kunstenaars hun werk in allerlei disciplines. Schilderijen, sieraden, glasfusing, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, textiel en meer. Laat je verrassen!

We hebben de leukste kunstevenementen in juli, augustus en september op een rijtje gezet.

1. Kunstmarkt Giethoorn

Kunstmarkt Giethoorn
Kom kennis maken met kunst in Giethoorn! Een groot aanbod van eigentijdse, surrealistische, impressionistische, realistische, moderne en abstracte kunst (origineel!) wordt er tentoongesteld op de Kunstmarkt Giethoorn.
3 juli 2022 | Giethoorn (Overijssel)

2. Montmartre Sellingen

Het Groningse dorp Sellingen verkeert in Franse sferen tijdens Montmartre Sellingen. U wandelt tussen de ruim 100 kramen met kunst en waant zich voor een dag in Parijs!
9 juli 2022 | Sellingen (Groningen)

3. Kunstfladder Kunstmarkt Venray

Kunstfladder Kunstmarkt Venray
Deze kunstmarkt is een must voor de kunstliefhebber en daarnaast ook een leuk uitje voor jong en oud! Je kunt er genieten van allerlei kunstvormen: schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, edelsmeedkunst, glaskunst, textiel, enz. Een aantal kunstenaars demonstreren hun kunstvorm.
Zondag 10 juli 2022 | Venray (Limburg)

4. Kunstweekend in de Kasteeltuinen

Kunstweekend in de Kasteeltuinen
Arcen (Limburg) - Tientallen kunstenaars stellen dit weekend hun kunst tentoon bij de Kasteeltuinen in Arcen. Naast het verkopen van hun kunst, zijn de kunstenaars bezig met het uitvoeren van hun werk. Denk aan beeldhouwers, schilders, edelsmeden en veel meer!
23 en 24 juli 2022 | Arcen (Limburg)

5. KunstPlein OLV

Op het mooie Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht staan 90 professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Laat je verrassen met mooie kunst en kom direct in gesprek met de kunstenaars. Het is leuk en bijzonder om direct van de kunstenaar te horen wat het verhaal achter zijn of haar kunstwerk is.
27 en 28 augustus 2022 | Maastricht (Limburg)

6. Kunstmarkt Wezup

Meer dan zeventig kunstenaars uit heel Nederland komen naar het Drentse dorp Wezup om hun kunst uit te stallen op het erf van monumentale historische boerderijen. Het is de 25e editie van de Kunstmarkt Wezup.
14 augustus 2022 | Wezup (Drenthe)

7. Kunstmarkt Gemert

Kunstmarkt Gemert
Op het sfeervolle Ridderplein in Gemert, omgeven door gezellige terrassen presenteren kunstenaars hun werk in marktkramen. Ontdek nieuwe vormen en werkwijzen van kunst.
21 augustus 2022 | Gemert (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunst in Ootmarsum

Geniet en beleef kunst tijdens Kunst in Ootmarsum. Dit artistieke buitengebeuren, met meer dan 225 deelnemende kunstenaars is een van de grootste van Nederland en vindt plaats in het historische centrum van het oude stadje Ootmarsum.
26 t/m 28 augustus 2022 | Ootmarsum (Overijssel)

9. Kunst In Park KIP

Een laagdrempelig kunstevenement in het mooie slotpark oost Oosterhout Noord - Brabant. Ca. 50 kunstenaars laten verschillende kunststromingen zien en horen: dichten, zang, muziek, beeldhouwen, fotografie, schilderen, keramiek, toneel, tekenen, enz
28 augustus 2022 | Oosterhout (Noord-Brabant)

10. Kunst In Park KIP

Een laagdrempelig kunstevenement in het mooie slotpark oost Oosterhout Noord - Brabant. Ca. 50 kunstenaars laten verschillende kunststromingen zien en horen: dichten, zang, muziek, beeldhouwen, fotografie, schilderen, keramiek, toneel, tekenen, enz
28 augustus 2022 | Oosterhout (Noord-Brabant)

11. Kunstmarkt Warmond

Op en rond het plein bij de dorpspomp van Warmond wordt weer de jaarlijkse Kunstmarkt gehouden. Er zijn ca 40 kramen, waar een aantal kunstenaars ook aan het werk is, met o.a portret- en model schilderen.
28 augustus 2022 | Warmond (Zuid-Holland)

12. Oeljebroelje cultuurfestival aan de Schelde

Oeljebroelje cultuurfestival aan de Schelde
De kunstmarkt en live muziekoptredens zijn vaste prik op het jaarlijks terugkerend evenement. Het historisch fort in Ellewoutsdijk is zomer 2022 voor de 10de keer de plek waar het festival zal neerstrijken.
28 augustus 2022 | Ellewoutsdijk (Zeeland)

13. Watnkunst festival

Watnkunst in Roden is twee dagen lang diverse activiteiten, georganiseerd door en voor amateur- en professionele kunstenaars en voor iedereen die van kunst, muziek en dans houdt. Met op zondag ook een grote kunstmarkt.
3 t/m 4 september 2022 | Roden (Drenthe)

14. Bathmense Kunstmarkt

Bathmense Kunstmarkt
Ook dit jaar staan kunstenaars weer te dringen om er op de Kunstmarkt in Bathmen bij te mogen zijn. Met ruim 10 verschillende kunstdisciplines variërend van beeldende kunsten, (fijn)schilderen, mozaïeken, sieraden, tassen, textiel, fotografie, en een leuke workshop voor jong en oud.
3 september 2022 | Deventer (Overijssel)

15. Kunstmarkt Opsterland

Kunstmarkt Opsterland
De Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland vindt weer plaats in het schilderachtig gelegen Lycklamapark. Circa 40 kunstenaars tonen hun kunst. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel-, metaal- en houtwerk, siersmederij.
10 september 2022 | Beetsterzwaag (Friesland)

16. Kunstmanifestatie Gramsbergen

Kunstmanifestatie die bestaat uit een kunstmarkt met 40 tot 50 kunstenaars, workshops, exposities, een culturele erfgoedwandeling en voorstellingen in tuinen achter pittoreske stadsboerderijen.
18 september 2022 | Gramsbergen (Overijssel)

17. Meer tentoonstellingen en evenementen

Naast bovenstaande kunstmarkten en kunstroutes zijn er vele mooie exposities in Nederland te bewonderen. Kijk in de Tentoonstellingsagenda voor een overzicht van exposities. Of zoek je een ander leuk evenement? Bekijk dan het overzicht met Festivals en Evenementen in Nederland.

Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023
Dino uitjes in Nederland
Deze gratis evenementen kun je in januari en februari 2023 bezoeken
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023