Inloggen

Coronaproof Festivals in juli 2021- Van theaterfestival tot openlucht filmfestival

Links: © Eric van Nieuwland - Benjamin Herman at Martcafe (2019)Rechts: © Sam Tobiana - Geniet van live jazzoptredens bij de Hermitage
Een leuk (kleinschalig) coronaproof festival bezoeken in juli? Dat kan! Vier de zomer met een theaterfestival, jazz festival, comedyfestival, festival met klassieke muziek, cultuurfestival, openlucht filmfestival en meer.

Deze festivals zijn helemaal ingesteld op de coronamaatregelen en bieden zitplaatsen op 1,5 meter. Check wel de website van het betreffende festival voor het laatste nieuws. We hebben de leukste festivals voor je op een rijtje gezet.


Bekijk hieronder de leukste festivals in juli 2021.

1. North Sea Round Town

North Sea Round Town
Rotterdam (Zuid-Holland) - North Sea Round Town is hét Fringe Festival van NN North Sea Jazz Festival dat losbarst in Rotterdam. North Sea Round Town bestaat dit jaar uit kleinere events over de hele stad. Er zijn concerten op verschillende, verrassende locaties met de beste jazz, soul, funk, pop, hiphop en improv.
24 juni t/m 11 juli 2021

2. Jazz Talents at the Plantage

Jazz Talents at the Plantage
Amsterdam (Noord-Holland) - Vind een eigen spot op de strandstoelen, op het terras of met een kleedje in het gras en geniet van live jazzoptredens in de sfeervolle binnentuin van de Hermitage. Deze zomer vindt de zesde editie van het openlucht jazzfestival Jazz Talents at the Plantage plaats. Talenten van het Conservatorium vullen het programma met live optredens.
Zaterdagen in juli 2021

3. Festival Het Tussenland

Zwolle (Overijssel) - Voor iedereen die van theater, verhalen en muziek houdt en er even tussenuit wilt. Festival Het Tussenland richt zich op de rijkdom van het gebied waarin wij wonen: de historie, de verhalen, de muziek, de kunsten. Geniet live van theatrale verhalen en muziek.
9 t/m 11 juli 2021

4. Dichters in de Prinsentuin

Dichters in de Prinsentuin
Haren (Groningen) - Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin wijkt dit jaar uit naar Haren. De Hortus Botanicus in Haren biedt ruimte voor poëzie van ruim 70 dichters.
Vrijdag 9 t/m zondag 11 juli 2021

5. Back to the Rivers

Dordrecht (Zuid-Holland) - Back to the Rivers is hét nieuwe muziekfestival in Zuid-Holland. Het Wantij, de energiekade, een prachtige oude veerpont en een transparant podium vormen het decor van een nieuwe festival op het water. Back to the Rivers is een 1,5 meter evenement.
Vrijdag 16 t/m zondag 18 juli 2021

6. Over het IJ Festival

Amsterdam-Noord (Noord-Holland) - Over het IJ Festival is hét zomerse theaterfestival van Amsterdam. Het festival neemt tien dagen lang bezit van de NDSM-werf en spreidt zich vanuit daar uit in de wijken van Noord en langs de oevers van het IJ.
9 t/m 18 juli 2021

7. De Parade Den Haag

De Parade Den Haag
Den Haag (Zuid-Holland) - Theaterfestival de Parade reist deze zomer voor de 30e keer door Nederland. Het festival staat in juli in het Westbroekpark in Den Haag. Dit jaar zit je aan een tafeltje en geniet je van twee voorstellingen én heerlijk eten en drinken. Met deze Parade-pakketten kan het rondreizende theaterfestival deze zomer op een geheel verantwoorde manier doorgaan, op anderhalve meter afstand.
2 juli t/m 18 juli 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Boom Chicago Comedy Festival

Amsterdam (Noord-Holland) - Boom Chicago lanceert deze zomer haar eerste Comedy Festival. Het programma omvat internationale topcomedians, talent uit heel Nederland en lokale Amsterdamse sterren, waaronder de hoofdcast van Boom Chicago. Er zullen talloze comedyshows, workshops en Q&A sessies zijn en natuurlijk wordt er gebubbeld in de festivalbar.
Zaterdag 24 juli t/m zondag 1 augustus 2021

9. Wonderfeel

's-Graveland (Noord-Holland) - Vier de zomer, kom naar Wonderfeel! Het evenement voor klassieke muziek in de buitenlucht, vindt plaats in de natuur van buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Op het weliswaar afgeslankte, maar nog altijd rijke programma staan ruim zestig optredens door ensembles, solisten en dichters.
16 t/m 18 juli 2021

10. TOF - Terschelling Openlucht Filmfestival

TOF - Terschelling Openlucht Filmfestival
West-Terschelling (Friesland) - Geniet van heerlijke films in de buitenlucht tijdens TOF | Terschelling Openlucht Filmfestival. 10 dagen lang zie je de meest bijzondere films letterlijk onder de sterren!
Vrijdag 30 juli t/m zondag 8 augustus 2021

11. NJO Muziekzomer Gelderland

Door heel Gelderland - Twee weken lang genieten van muziek gespeeld door de beste jonge talenten van de Nederlandse conservatoria. En dat dan op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Dát is de NJO Muziekzomer Gelderland, het jaarlijkse zomerfestival van het Nationaal Jeugdorkest (NJO), in een notendop.
Vrijdag 30 juli t/m zondag 15 augustus 2021

Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Wat te doen dit weekend?
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »