Er op uit in coronatijd

Er toch even uit met het gezin in deze corona tijd? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waarbij de aanbieders van uitjes maatregelen hebben getroffen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, zodat je er met een gerust hart op uit kan.

Welke maatregelen er worden getroffen lees je hieronder. Uiteraard dien je zelf altijd minimaal 1,5 meter afstand te houden en de richtlijnen van het RIVM te volgen.

Klimbossen zijn weer open

Klimbossen zijn weer open
Mochten voor kort alleen kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder bepaalde voorwaarden weer klimmen bij een aantal klimbossen in Nederland, nu is het weer toegankelijk voor iedereen. Wel dien je uit de regio van het betreffende klimbos te komen en vooraf te reserveren. Dit geldt voor Klimbos Brabantse Wal, Klimbos Veluwe , Klimbos Gooi-Eemland, Klimbos Achterhoek en Klimbos Garderen.

Ook Klimbos Rutbeek is beperkt weer open. Vooraf reserveren. Voor Klimbos Avontuurlijk Paasloo geldt dat alleen kinderen t/m 18 jaar nu welkom zijn. Ook vooraf reserveren.
Foto: Klimbos Gooi-Eemland, Uitzinnig.nl

Bezoek de Tuinen van Appeltern

Bezoek de Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern zijn in overleg met de gemeente gewoon geopend in deze corona periode, omdat het park maar liefst 22 ha groot is. Wel zijn alle cursussen en workshops afgelast.

Per dag mogen er maximaal 200 bezoekers komen en hiervoor dien je vooraf een e-ticket te bestellen op datum. Omdat ook de horeca accommodaties gesloten zijn kun je bij aanschaf van het e-ticket een Appeltern Take-Away bestellen. Deze kun je bij aankomst afhalen en in het park nuttigen.

Zo kun je toch van de 200 voorbeeldtuinen genieten die in deze periode op z'n mooist zijn.
Foto: Tuinen van Appeltern

Speurtocht bij Kasteel Sterkenburg met het hele gezin

Speurtocht bij Kasteel Sterkenburg met het hele gezin
Bij Kasteel Sterkenburg, gelegen in het midden van het land, kun je een speurtocht met het hele gezin doen. Van tevoren dien je te reserveren en dat kan met maximaal 6 personen die allen uit één gezin komen en in hetzelfde huis wonen. Gedurende de speurtocht zijn er ook geen andere bezoekers in het Kasteel. Dat is toch super exclusief!
Foto: Kasteel Sterkenburg

Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen
Het buitenspeelpark van Het Land van Jan Klaassen is weer open! Een leuk uitje voor gezinnen, maar wel met beperkende maatregelen. Bij de entree wordt gekeken of u een gezin bent en of niemand verkouden is. Verder mogen kinderen niet ouder zijn dan 10 jaar. De binnenspeeltuin en de horeca is gesloten.

Via de webshop van Het Land van Jan Klaassen zijn speciale corona tickets verkrijgbaar in mei met 33% korting!
Foto: Land van Jan Klaassen

Speel Footgolf of golfen bij Pitch & Putt Golf Doetinchem

Speel Footgolf of golfen bij Pitch & Putt Golf Doetinchem
Pitch & Putt is het golfspel voor iedereen vanaf 10 jaar. Of je nu wel of geen ervaring hebt, bij Pitch & Putt Golf Doetinchem kun je altijd een spelletje Pitch & Putt spelen. Je kunt kiezen tussen 9 holes of 18 holes. Er is ook een Footgolf en Fungolfbaan geschikt voor alle leeftijden.
Foto: Pitch & Putt Doetinchem

Bezoekdagen Tuin de Pionier-Ster in Grijpskerke

Bezoekdagen Tuin de Pionier-Ster in Grijpskerke
Tuin de Pionier-Ster in Grijpskerke heeft speciale bezoekdagen. Grijpskerke is een dorp in de gemeente Veere in de Nederlandse provincie Zeeland.

De mogelijkheid om deze tuin te bezoeken tijdens de Zeeuwse tuin 2 daagse en tijdens Pinksteren gaan niet door. Wel kun je Tuin de Pionier-Ster nog steeds bekijken op vrijdagmiddagen tot en met 4 september van 13.00 -17.00 uur. Er wordt gevraagd om te bellen voor een afspraak. Dit in verband met het gelijktijdig aanwezige aantal bezoekers.
Foto: Pionier-Ster

Park De Hoge Veluwe

De afgelopen periode heeft Het Nationale Park De Hoge Veluwe gebruikt om passende oplossingen te vinden voor de 1,5-meter-samenleving. Zo is de Parkwinkel, de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en het Theehuis De Kemperberg als afhaallocatie voor diverse kleine versnaperingen in gebruik genomen. Tevens kun je picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in het Park Paviljoen kopen. Er kan alleen met pinpas worden betaald.

Via de ingangen Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen is het park van 9.00 - 17.00 uur geopend. Er is geen avondopening meer.

Mede dankzij de omvang van het 5.400 hectare natuurgebied, met daarbinnen een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden, is geconstateerd dat de bezoekers zich zonder uitzondering goed houden aan de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM en het Park. Met vergroting van de service maakt het Park een voorzichtige stap naar een toekomst waarin iedereen weer volop kan genieten van de faciliteiten in de prachtige natuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Kanovaren of een bootje huren

Kanovaren of een bootje huren
Wat is er nu heerlijker dan actief bezig zijn en te kunnen genieten van de rust op het water. We hebben verschillende aanbieders van het huren van een kano of een fluisterboot voor je op een rijtje gezet.
Foto: Uitzinnig.nl

Attractieparken en dierentuinen openen weer de deuren

Attractieparken en dierentuinen openen weer de deuren
Steeds meer attractieparken en dierentuinen gaan weer open voor bezoekers. Kijk hier op welke data de deuren voor bezoekers weer open gaan.
Foto: Uitzinnig.nl

Thuisuitjes

Thuisuitjes
Bekijk ook onze Thuisuitjes. Deze zijn 100% coronaproof !
Foto: Pixabay

10 x de leukste openluchtmusea
Regels per 1 juli voor festivals en evenementen
Zomervakantie - 10 leukste Uitjes met Kinderen
Podia openen weer hun deuren. Zo doen zij dat.
Verrassend er op uit .. »