Inloggen

De leukste fairs en markten in augustus

Links: © Robert Modderkolk - Hoge Veluwe MarktRechts: hetbrokantien.nl
Bezoek een leuke fair in landelijke stijl, een brocantemarkt of streekmarkt in augustus.

Hou je van struinen langs kraampjes en de gezelligheid van een markt? Op zoek naar leuke brocante spulletjes. Of houd je juist van eerlijke producten die op ambachtelijke wijze gemaakt zijn? Er is weer genoeg keus.

We zetten de leukste brocante markten en buitenfairs die de komende weken plaats vinden voor je op een rij. Bekijk hieronder de fairs en markten in augustus.

1. Hoge Veluwe Markt

Hoge Veluwe Markt
In Nationaal Park De Hoge Veluwe vindt de Hoge Veluwe Markt plaats. Hier staan bevlogen mensen met duurzame producten. Je vindt er lokale producten, zoals heerlijke verschillende soorten kazen, vleeswaren, speciaal bieren, suikervrije en glutenvrije producten en nog veel meer.
6 en 20 augustus 2022 | Hoenderloo (Gelderland)

2. Orveltermarkt

Orveltermarkt
Een sfeervolle markt in landelijke stijl op de Brink in Orvelte. Orvelte is een monumentendorp met een uniek Drentse karakter. Alle winkeltjes en horeca gelegenheden zijn geopend tijdens de markt. Op 7 augustus is het tevens Dag van de Oogst met allerlei leuke activiteiten.
Zondag 7, 21 en 28 augustus 2022 | Orvelte (Drenthe)

3. Historische Markt Veere

De historische markt in Veere vindt iedere dinsdag in de zomermaanden plaats. Marktkooplui zijn gekleed in historische kleding of in streekdracht en op alle marktdagen zijn er demonstraties van oude ambachten. Hier vind je nog leuke producten die je niet in winkels tegenkomt!
2, 9, 16, 23, 30 augustus 2022 | Veere (Zeeland)

4. Boerenmarkt Woudsend

Boerenmarkt Woudsend
Op een aantal achtereenvolgende donderdagen kunt u de heerlijkste verse boodschappen doen op de Boerenmarkt in Woudsend. Met verkoop van verse streekproducten en andere verrassende artikelen.
Donderdag 4, 11, 18 en 25 augustus 2022 | Woudsend (Friesland)

5. Wollig Landleven fair Zorgvlied

Sfeer, passie en vakmanschap. Dat zijn de ingrediënten van een Wollig Landleven fair. Tientallen standhouders presenteren hun mooie producten en specialiteiten. Met Wol, Lifestyle en Streekproducten in Zorgvlied.
Zondag 7 augustus 2022 | Zorgvlied (Drenthe)

6. Trotsmarkt Kasteel Groeneveld

Een pure, eerlijk en heerlijke markt bij Kasteel Groeneveld te Baarn. Op de Trotsmarkt vind je dan ook eerlijke en liefst home made vervaardigde producten die origineel, smakelijk, mooi en bereikbaar zijn.
14 augustus 2022 | Baarn (Utrecht)

7. Boerderijfair op de Blauwe Bessen Boerderij

Boerderijfair op de Blauwe Bessen Boerderij
Bezoek de gezellige Boerderijfair op de Blauwe Bessen Boerderij in Gasselternijveen. Naast de ruim 40 leuke kramen kun je een kijkje nemen op de blauwe bessen velden.
Zondag 14 augustus 2022 | Gasselternijveen (Drenthe)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt

Ervaar het échte buitenleven tijdens de Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. De Landgoedfair is een begrip in binnen- en buitenland en trekt al 25 jaar een grote toestroom liefhebbers.
17 t/m zondag 21 augustus 2022 | Beesd (Gelderland)

9. Zomer fair Veenhuizen

Een zomerse markt vol kraampjes, foodtrucks en gezelligheid; de Zomerfair Veenhuizen vind je in de parkachtig aangelegde tuin van Het Verenigingsgebouw.
21 augustus 2022 | Veenhuizen (Drenthe)

10. Zomerfair Heerlijkheid Eck en Wiel

Zomerfair Heerlijkheid Eck en Wiel
Kom de zomer proeven, voelen en beleven op het Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel! Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de markt met ongeveer 50 - 60 kramen met ambachtelijke streekproducten en allerlei "belevenissen".
20 augustus 2022 | Eck en Wiel (Gelderland)

11. Markt Boer'ndag Elspeet

De Boer’ndag in Elspeet is een gezellig uitje. Met een leuke markt met rond de 90 standhouders, verschillende demonstraties, EK maaien met de zeis, trekkertocht voor oldtimer trekkers, activiteiten voor de kinderen, een hapje en een drankje.
Zaterdag 27 augustus 2022 | Elspeet (Gelderland)

12. Brocantemarkt Zutphen

Brocantemarkt Zutphen
De Brocantemarkt van Zutphen vindt plaats in deze prachtige Hanzestad! In het schitterende en historische centrum van Zutphen zijn ongeveer 90 kramen met authentieke brocante en / of antiek. Heerlijk flaneren door de prachtige binnenstad van Zutphen en naar huis gaan met bijzondere vondsten.
Zondag 28 augustus 2022 | Zutphen (Gelderland)

13. Zeldzaam Mooi Markt Wilhelminaplein Leeuwarden

De Zeldzaam Mooi Markt is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten en rariteiten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Er worden plaatjes gedraaid en bellen geblazen: Juist de niet alledaagse dingen maken deze markt zo bijzonder.
Zondag 28 augustus 2022 | Leeuwarden (Friesland)

14. Dorpsfair Zoelmond met Kofferbakmarkt

Dorpsfair Zoelmond met Kofferbakmarkt
Een leuke Dorpsfair in Zoelmond met een diversiteit aan kramen en een ruime keus aan artikelen. Dit jaar wordt de markt uitgebreid met een Kofferbakmarkt. Daarnaast zijn er leuke kinderactiviteiten, een open podium voor sport-, dans- en muziekoptredens, enz.
Zondag 28 augustus 2022 | Zoelmond (Gelderland)

15. FeelGood Market

FeelGood Market
De FeelGood Market staat voor mooie, eerlijke, unieke, handgemaakte en exclusieve producten- van lifestyle tot vintage kleding en streekproducten- wereldse hapjes, fijne mensen en vakantie- vibes.
28 augustus 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

16. Meer markten

Wil je alle markten, braderieën en fairs zien? Bekijk dan het overzicht met Markten en Fairs in de uitagenda op Uitzinnig.nl.

8 x Kunstbeurzen in januari februari en maart 2023
Deze gratis evenementen kun je in januari en februari 2023 bezoeken
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023
Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023