Inloggen

Festivals en activiteiten voor Kinderen in september

Links: kinderfestivalharen.nlRechts: © Theaterbureau Frijns - Theaterbureau Frijns
September biedt een aantal leuke activiteiten en festivals speciaal voor kinderen. Er zijn weer zoveel leuke dingen te doen in Nederland!

Laat je creativiteit de vrije loop, bezoek een natuurfeestje bij jou in de buurt. Laat je door poppen meenemen naar een andere wereld, vind de weg in een maïsdoolhof, ga de boomgaard in voor de fruitpluk en nog veel meer.

Bekijk hieronder de leukste kinderfestivals en kinderactiviteiten in september!

1. Kinderfestival Haren

Kinderfestival Haren
Kinderfestival Haren is een festival voor en door kinderen! Beleef een dag vol magie en avontuur en doe mee met toffe workshops, bezoek een theatervoorstelling, geniet van muziek of leef je uit tijdens een leuke sportactiviteit.
3 september 2022 | Haren (Groningen)

2. Poppentheaterfestival 'Poppen in het Park'

Poppen in het Park is er voor álle kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar en vindt plaats in het prachtige Park Randenbroek in Amersfoort. Poppen in het Park biedt een bijzondere programmering met een verscheidenheid aan poppen- en marionettentheater met zowel voorstellingen ‘uit de oude doos’ als hedendaags poppenspel.
3 en 4 september 2022 | Amersfoort (Utrecht)

3. Bezoek een natuurfeestje

Bezoek een natuurfeestje
Bezoek één van de vele natuurfeestjes tijdens het landelijke evenement Fête de la Nature. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen.
2 t/m 4 september 2022 | Door heel Nederland

4. Familiedag Dorestad

Familiedag Dorestad
Het wordt één groot feest met leuke activiteiten voor het hele gezin bij Familiedag Dorestad in Wijk bij Duurstede. Kom springen op de vele springkussens, rennen over de stormbanen of leuke spelletjes spelen.
11 september 2022 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

5. Tina Festival

Wakker worden! Het is tijd voor het allerleukste feestje van het jaar: Tina Festival! Dans bij de vetste optredens van de gaafste artiesten, ontmoet jouw favo TikTokkers en YouTubers, maak eindeloze ritjes in de Duinrell-attracties en nog zo veel meer!
17 en 18 september 2022 | Wassenaar (Zuid-Holland)

6. Landelijke Fruitplukdagen

Ze zijn er weer, appels en peren van Nederlandse bodem! Hoe leuk is het om deze zelf te plukken en te proeven? Dat kan de komende weken op meerdere fruitbedrijven in ons land. Daarnaast zijn er leuke kinderactiviteiten: een rondrit met de pluktrein, een tractorparcours afleggen, beestjes zoeken in de boomgaard of zelf je appelsap persen.
Diverse data in september | Door het hele land

7. Heksenheisa dag

Heksenheisa dag
De Heksenheisa dag is een magische dag vol griezels en grazzels waar je kan genieten van allerlei heksenkunsten en wonderlijke voorstellingen.
11 september 2022 | Roermond (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. 't Fazantje Maisdoolhof

Bij 't Fazantje in Dongen kun je terecht voor de maisdoolhof, boerengolf, bloemenpluktuin en vogelvoer maken. Vanaf begin september kun je pompoenen uithollen en is er de verkoop van (eetbare) pompoenen en sier kalebassen.
t/m 1 oktober 2022 | Dongen (Noord-Brabant)

9. Maisdoolhof Veenwijk mét escaperoom-effect

Vind, puzzel en kraak de codes om door alle delen van het maisdoolhof te komen. Durf jij het aan? Een maisdoolhof van 7000m2 met (onder)waterdierontdekhoek.
t/m half oktober | Oudega (Friesland)

10. Krijten voor Kinderen

Krijten voor Kinderen
Krijten voor Kinderen is een gratis Dordts krijtevenement voor alle kinderen uit Dordrecht en omstreken van 4 t/m 11 jaar op het Statenplein. Ook is er een circus workshop, een springkussen, ballonvouwen en nog veel meer leuke activiteiten.
7 september 2022 | Dordrecht (Zuid-Holland)

11. Festival der Zoete Verleidingen

De idyllische parktuin van de Schildhoeve is dé place-to-be voor taartenbakkers en zoetekauwen. Bakliefhebbers kunnen inspiratie opdoen bij de bakdemo's van bekende patissiers. Zoetekauwen kunnen volop proeven en smullen. Kinderen kunnen de handen uit de mouwen steken bij diverse workshops of een ritje maken in een theekopjes draaimolen.
16 t/m 18 september 2022 | Fluitenberg (Drenthe)

12. Mini Dam tot Damloop

Mini Dam tot Damloop
Naast de Dam tot Damloop en Damloop by night waar 65.000 hardloprs aan meedoen, kunnen kinderen meedoen aan de Mini Dam tot Damloop Zaandam. Zo'n 3.000 kinderen komen in actie op de verschillende parcoursen. Ook zijn er dit jaar weer leuke activiteiten en ontvang je bij de finish een speciale medaille!
18 september 2022 | Zaandam (Noord-Holland)

13. Crystal - Cirque du Soleil

Crystal is de 42ste creatie van Cirque du Soleil. Door de unieke combinatie van ongeëvenaarde schaatskunst, adembenemende acrobatiek, originele muziek en de verbluffende decors en visuals waar Cirque du Soleil bekend om staat, is een spectaculaire show ontstaan die zijn weerga niet kent.
22 t/m 25 september 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

14. Modeltrein Expo On traXS

Modeltrein Expo On traXS
De mooiste modelbanen van Europa zijn te bewonderen tussen de historische treinen van het Spoorwegmuseum. Op het jeugdplein kunnen kinderen spelen, bouwen en een rangeerdiploma halen. De Modeltrein Expo On traXS! is daarmee een leuk dagje uit voor jong en oud!
23 t/m 25 september 2022 | Utrecht (Utrecht)

15. Eindhoven Maker Faire

Eindhoven Maker Faire
Programmeer zelf een robot, leer 3D printen, ontdek nieuwe materialen en laat je verwonderen door reusachtige robots en kunstige installaties. De Eindhoven Maker Faire is een mix van spelen met techniek, het ontdekken van creativiteit en verbaasd staan van inventiviteit.
24 en 25 september 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

16. Nieuwe reeks Museum Jeugd Universiteit

In het najaar van 2022 starten het Fries Museum. Dbieb en Tresoar weer met de Museum Jeugduniversiteit. Vier interessante hoorcolleges voor kinderen van 8 tot 12 jaar, met dit keer als thema: Hoe zag het dagelijks leven in de middeleeuwen eruit?
Vanaf 25 september 2022 | Leeuwarden (Friesland)

17. Nog veel meer leuke kinderactiviteiten

Wist je dat Uitzinnig.nl een speciale kinderuitagenda heeft? Boordevol leuke evenementen, festivals speciaal voor kinderen, kindervoorstellingen en andere kinderactiviteiten. Neem eens een kijkje!

Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
Zomervakantie uitjes Noord-Holland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Geniet van een prachtig concert in de buitenlucht
Zomervakantie uitjes Utrecht - 10 x activiteiten en uitstapjes
Toon de nieuwste thema's »