Deze attractieparken en dierentuinen zijn weer open

Links: janklaassen.nl
Heb jij ook zo'n zin in weer een dagje uit? Dagattracties zijn druk bezig hun locatie aan te passen om de deuren weer te openen en bezoekers veilig te kunnen ontvangen.

Van onderstaande dierenparken en attractieparken is al bekend wanneer zij klaar zijn om jullie te ontvangen. Om aan de maatregelen van de anderhalvemeter samenleving te voldoen is het protocol ‘Veilig Samen Uit’ door de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf opgesteld.

Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen
Het Land van Jan Klaassen is een pretpark, speciaal voor de jongste kinderen. Hier vind je het grootste poppentheater van Nederland. Er is een enorme buitenspeeltuin, met een geweldige waterspeeltuin voor de warme dagen. En bij slecht weer vermaken de kids zich zich in de fraaie binnenspeeltuin.

Attractieparken

Archeon opent op Hemelvaartsdag.

Duinrell: Vanaf 16 mei zijn de attracties en het Tikibad weer open voor verblijfsgasten van het vakantiepark. Voor daggasten zijn later in de maand een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Efteling: 20 mei is de Efteling weer open. Het attractiepark wilt open gaan voor een beperkt aantal bezoekers, maximaal 1/3 van de capaciteit van de Efteling.

Madurodam: Vanaf 18 mei gaat Madurodam voor het eerst open met dagtickets, die alleen online te verkrijgen zijn. Om te grote drukte in het park te voorkomen, geldt een maximumaantal gasten per dag. Iedere gast is verplicht om de dag van bezoek, inclusief een tijdslot, te reserveren. Ook wanneer je al een geldig toegangskaartje in je bezit hebt.

Familiepark Mondo Verde is vanaf 15 mei weer open! Wel blijven enkele attracties gesloten en is fysiek contact met de dieren niet toegestaan. Zolang de horeca gesloten is, zijn de entreeprijzen tijdelijk verlaagd.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen gaat tijdens het Pinksterweekend weer open. Vanaf 30 mei is iedereen met een e-ticket op datum welkom. En het is extra feestelijk, want in 1963 tijdens Pinksteren opende het park voor de allereerste keer de poorten.

Attractiepark Toverland heropent haar poorten op 19 mei 2020 om weer bezoekers te ontvangen. De capaciteit van Toverland is beperkt tot de helft en alleen met een ticket op datum is toegang verzekerd. Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek van tevoren dienen te reserveren.

Walibi Holland: 25 mei gaan de deuren open. Het is verplicht om je dag van bezoek te reserveren. Dat kan vanaf 20 mei. Verder moet je je plek voor attracties reserveren in een virtuele wachtrij. Zo kunnen bezoekers beter over het park worden verdeeld en lange wachtrijen worden voorkomen.

En de kleinere pretparken:
Familiepark Nienoord: Vanaf 21 mei alleen geopend voor abonnementhouders. Vanaf 30 mei geopend voor alle publiek. Koop je ticket voorafgaand aan je bezoek online.

Het Land van Jan Klaassen Het buitenspeelpark is weer open voor gezinnen! Het park is geschikt voor kinderen tot ca. 8 jaar. Het is mogelijk om koffie en ijs to go te bestellen. En in de maand mei zijn tickets verkrijgbaar met 33% korting.

Pretpark De Valkenier: 20 mei Verkeers- Attractiepark Duinen Zathe: het all-inclusive attractiepark opent de deuren op 16 mei! Je hebt alleen toegang tot het park met een e-ticket.

Dierenparken

Apenheul gaat op 18 mei open voor seizoenskaarthouders en vrienden van Apenheul. Vanaf 21 mei kan iedereen weer het apenpark bezoeken.

Artis: vanaf 13 mei gaat Artis open voor leden. Artis vraagt haar leden uitdrukkelijk om niet met het OV te komen, maar op de fiets, lopend of met de auto, zodat er geen druk op het openbaar vervoer in de stad ontstaat. Wanneer het park weer open gaat voor dagbezoekers is op dit moment nog niet bekend.

Burgers' Zoo: 19 mei
Diergaarde Blijdorp: 20 mei
Safaripark Beekse Bergen: 25 mei

Ouwehands Dierenpark heropent gefaseerd op maandag 18 mei. Voorafgaand zullen er een aantal try-out dagen voor kleine groepen gasten georganiseerd worden om het veiligheidsprotocol aan te scherpen voor de heropening. Het uitgangspunt is daarbij om vanaf 18 mei weer gasten en abonnementhouders te kunnen ontvangen en hen weer te laten genieten van een mooie dag in Ouwehands Dierenpark. Het aanschaffen van e-tickets kan weer vanaf 14 mei.

Wildlands Adventure Zoo Emmen: 25 mei
Foto: Uitzinnig.nl

Verrassend er op uit .. »