Inloggen

15 x Verrassende Festivals in september

Links: kasteeltuinen.nlRechts: © Rob van Dam - Club Classique
Veilig naar een festival? Ja hoor, dat kan. Vaak wordt er gedacht aan de grote muziekfestivals met duizenden bezoekers. Maar er worden ook veel kleinschalige en andere soorten festivals georganiseerd in Nederland die voldoen aan de huidige coronamaatregelen.

Van uniek kunstfestival tot bierfestival en van kinderfestival tot eigenzinnig theaterfestival: Wij hebben de 15 meest verrassende festivals die in september plaatsvinden voor je uitgelicht.

1. Bloemenfestival Bloemig

Bloemenfestival Bloemig
Arcen (Limburg) - Vijf dagen lang staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren in de schijnwerpers bij Kasteeltuinen Arcen. Ontdek hoe bestaande elementen van het park samenkomen met de mooiste bloemencreaties tijdens Bloemenfestival Bloemig.
2 t/m 6 september 2021

2. Watnkunst festival

Roden (Drenthe) - Watnkunst in Roden is drie dagen lang diverse activiteiten, georganiseerd door en voor amateur- en professionele kunstenaars en voor iedereen die van kunst, muziek en dans houdt. Er zijn workshops en masterclasses met bekende kunstenaars, schilders, dichters en musici, demonstraties, muziekactiviteiten en live optredens!
3 t/m 5 september 2021

3. Grazende Zwaan

Grazende Zwaan
Nieuw-Vennep (Noord-Holland) - Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.
10 t/m 12 september 2021

4. Gebroeders van Lymborch Festival

Nijmegen (Gelderland) - De middeleeuwen komen tot leven bij het Gebroeders van Lymborch Festival. Bezoek de middeleeuwse ambachtenmarkt, lezingen in Museum Het Valkhof of laat je meevoeren bij het poppentheater, stadswandelingen of vertellingen.
Vrijdag 10 t/m zondag 12 september 2021

5. Art Festival Heusden

Art Festival Heusden
Heusden (Noord-Brabant) - In de mooie vesting Heusden wordt de eerste editie van Art Festival Heusden georganiseerd. Er zijn exposities in mooie tuinen, kerken en monumentale gebouwen van ruim honderd kunstenaars. De stadswallen en de stadshaven vormen een podium voor kunst en amusement.
11 en 12 september 2021

6. Film by the Sea

Vlissingen (Zeeland) - Film by the Sea is één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. Dit grote filmfestival biedt zo’n 140 films uit alle hoeken van de wereld. Naast de hoofdlocatie is het festival ook te zien op meerdere satellietlocaties in Zeeland, er zijn drive-in-voorstellingen, drijf-uitvoorstellingen (op een ferry) en een filmconcert.
10 t/m 19 september 2021

7. Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival

Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival
Rotterdam (Zuid-Holland) - Het Gergiev Festival presenteert de 25e editie met als thema Sint-Petersburg. Verwacht spectaculaire concerten: van de monumentale Leningradsymfonie van Sjostakovitsj, via de oer-Russische opera Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski naar een spraakmakende Nederlandse première van Raskatov over revolutionair Rusland.
15 t/m 19 september 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Prinsjesfestival

Den Haag (Zuid-Holland) - Op de derde dinsdag van september is het weer Prinsjesdag, de ceremoniële start van het regeringsjaar. Maar niet alleen op die dag is de binnenstad van Den Haag in de ban van Prinsjesdag! De week ervoor viert Prinsjesfestival het feest van de democratie met vele leuke activiteiten!
14 t/m 21 september 2021

9. Festival Sunsation

Lelystad (Flevoland) - Festival Sunsation is een jaarlijks terugkerend, gratis openlucht festival dat wordt georganiseerd in het Observatorium Robert Morris ter viering van het begin van de zomer. Dit jaar ivm de maatregelen rondom het corona virus verplaats naar september.
17 en 18 september 2021

10. Kingdom of Elfia

Kingdom of Elfia
Arcen (Limburg) - Europa’s grootste kostuum festival wordt dit jaar wederom wat kleiner ingestoken in verband met de coronamaatregelen. Elfia is een fair waarbij flamboyant uitgedoste bezoekers hun prachtige creaties aan het publiek tonen. Het is ook een festival met muziek, rondlopende acts en heel veel shows: vikingshows, kostuumparades, hoorspelen en meer.
18 en 19 september 2021


11. Festival Oeverloos

Zutphen (Gelderland) - Een kleinschalig eigenzinnig (buiten) theaterfestival met mooie intieme theater-, circus-, dans-, zang- en muziekvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Geschikt voor alle leeftijden.
17 t/m 19 september 2021

12. Bierfestival Leeuwarden

Bierfestival Leeuwarden
Leeuwarden (Friesland) - De allerbeste én allernieuwste speciaalbieren proeven? Dat doe je tijdens Bierfestival Leeuwarden. Speciaalbier Café De Markies en Neushoorn presenteren deze nazomer dertien topbrouwerijen met meer dan honderd speciaalbieren!
Zaterdag 25 september 2021

13. 4WD Festival

Oss (Noord-Brabant) - Het 4WD Festival is een evenement, waar 4x4 automerken, leveranciers van accessoires en equipment zich presenteren. Alle facetten van de 4x4-autosport zijn te zien, alles wat je nodig hebt voor avontuurlijke vakantiereizen. Én kun je zelf vrij off-road rijden.
Zondag 26 september 2021

14. Vliegerfestival Scheveningen

Vliegerfestival Scheveningen
Scheveningen (Zuid-Holland) - Vliegers in alle soorten en maten zijn te bewonderen tijdens het grootste internationale vliegerevenement van Nederland; het Vliegerfestival Scheveningen. Rondom de Pier laat de vliegertop hun kunsten zien met de meest bijzondere vliegers.
25 en 26 september 2021

15. Festival de Nederlandse Dansdagen

Festival de Nederlandse Dansdagen
Maastricht (Limburg) - Festival de Nederlandse Dansdagen belooft een bijzondere editie te worden, waarbij het beste van de Nederlandse dans zowel online als live in Maastricht te beleven is. Met meer dan honderd activiteiten en tien premières, meesters en nieuwe makers, alles van klassiek tot urban.
30 september t/m 7 oktober 2021

16. De leukste kinderfestivals

Speciaal voor kids vinden er een aantal leuke kinderfestivals plaats in september. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het grote Tekenfestival, bezoek een natuurfeestje bij jou in de buurt. Laat je door poppen meenemen naar een andere wereld, en nog veel meer.

Planten- en Bloemenmarkten en tuinbraderie
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Open Tuindagen - Bewonder prachtige tuinen van particulieren
Toon de nieuwste thema's »