Inloggen

Kunstmarkten en Kunstroutes in oktober

Links: © Marjan Ketting - Marjan KettingRechts: atelierrouteutrecht.nl
Het wordt een najaar vol kunst! Door heel Nederland worden mooie kunstroutes, kunstmarkten en kunstbeurzen georganiseerd.

Wandel of fiets langs mooie kunstobjecten of langs galeries, ateliers en huizen van kunstenaars. Of bezoek een kunstmarkt of kunstbeurs en kom direct in contact met de kunstenaars. Zij vertellen je graag meer over hun werk.

We hebben hieronder een aantal mooie kunstroutes en kunstmarkten voor je op een rijtje gezet.

1. Atelierroute Hoge Noorden

Atelierroute Hoge Noorden
Kantens (Groningen) - Ga op bezoek in de ateliers en/of tuinen van 18 kunstenaars die wonen en werken op het Groningerland. Er zijn o.a. beelden, tekeningen, schilderijen, werken in wol en er is keramiek te bewonderen.
Zondag 3 oktober 2021

2. Atelierroute Utrecht 2021 - OOST - WEST

Atelierroute Utrecht 2021 - OOST - WEST
De Atelierroute Utrecht biedt een unieke kans om kunst te ontdekken en te kopen in de ateliers van Utrechtse kunstenaars en creatievelingen. Meer dan 250 kunstenaars op 100 locaties openen hun ateliers. Dit jaar wordt de route in de stad opgedeeld in Oost en West, verspreid over 2 weekenden.
2 en 3 oktober 2021
9 en 10 oktober 2021

3. Kunstmarkt Art Dorestad

Wijk bij Duurstede (Utrecht) - Art Dorestad is een nieuwe kunstmarkt in het pittoreske Wijk bij Duurstede. Op de Markt kun je kennismaken met kunstenaars uit verschillende disciplines.
Zaterdag 2 oktober 2021

4. Artzuid

Artzuid
Amsterdam (Noord-Holland) - De tweejaarlijkse beeldenroute Artzuid in Amsterdam-Zuid is 5 km lang. Op de lanen van Berlages Plan Zuid in Amsterdam staan ruim 70 beelden van maatschappelijk geëngageerde kunstenaars die doorgaans figuratief en expressief werken.
T/m zondag 17 oktober 2021

5. Atelierroute Driebergen

Driebergen (Utrecht) - Het evenement Atelierroute Driebergen wordt verdeeld over twee weekenden. In het eerste weekend van oktober opent een twintigtal kunstenaars verspreid over heel het dorp hun ateliers voor het publiek. In het laatste weekend zijn twee atelierclusters met ook twintig deelnemers te bezoeken.
2 en 3 oktober 2021 en
30 en 31 oktober 2021

6. Kunstroute Culemborg

Culemborg (Gelderland) - Meer dan 50 lokale kunstenaars exposeren op bijna 40 locaties in de stad. De variatie is groot. Glaskunst, keramiek, schilderijen, sculpturen, pentekeningen, glas-in-lood, foto’s, litho’s, sieraden en wandobjecten, het is te bewonderen en te kopen.
2 en 3 oktober 2021

7. Kunstroute Renswoude

Kunstroute Renswoude
Renswoude (Utrecht) - Renswoudse kunstenaars stellen hun huis / tuin / atelier open, om anderen te laten genieten van kunst. Dit varieert van digitale illustraties, beeldhouwen, houtbewerking, boetseren, verschillende schildertechnieken tot en met natuurfotografie.
9 t/m 10 oktober 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunstmarkt Erve Kots

Lievelde (Gelderland) - Museum Erve Kots organiseert een prachtige kunstmarkt op het museum terrein. Verspreid over het gehele museum terrein zal een keur aan kunstenaars hun werk tonen.
17 oktober 2021

9. Kunst- en landschapsroute Origineel Sweel

Zweeloo (Drenthe) - Het unieke beekdallandschap en de karakteristieke dorpen inspireerden honderden kunstenaars in het verleden tot de meest geweldige kunst. Een viertal dames uit Zweeloo stippelden i.s.m. stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo een Kunst- en landschapswandeling uit in en rond Zweeloo. Met je smartphone met QR-codelezer kun je de wandeling individueel doen en de kunstwerken digitaal bekijken.
Doorlopend

10. Kunst10daagse Bergen [a-zee]

Kunst10daagse Bergen [a-zee]
Bergen (Noord-Holland) - De Kunst10daagse is een evenement waarbij ruim 250 kunstenaars exposeren op bijna 160 locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee.
22 t/m 31 oktober 2021

11. Affordable Art Fair Amsterdam

Amsterdam (Noord-Holland) - Kom langs op de 15e editie van Affordable Art Fair Amsterdam in de Kromhouthal. Met duizenden betaalbare kunstwerken, van lokale en nationale galeries, is er kunst voor iedereen!
27 oktober - 31 oktober 2021


De mooiste corso's in Nederland 2022
Leuke activiteiten om de regio te verkennen
De leukste Klimparken in Nederland
De leukste fairs en markten in juli