Inloggen

Kunstmarkten en Kunstroutes in oktober 2022

Links: © MyMollseye - Affordable Art Fair AmsterdamRechts: atelierroutedriebergen.nl
Het wordt een najaar vol kunst! Door heel Nederland worden mooie kunstroutes, kunstmarkten en kunstbeurzen georganiseerd.

Wandel of fiets langs mooie kunstobjecten of langs galeries, ateliers en huizen van kunstenaars. Of bezoek een kunstmarkt of kunstbeurs en kom direct in contact met de kunstenaars. Zij vertellen je graag meer over hun werk.

Bekijk hieronder een aantal mooie kunstroutes en kunstmarkten in oktober 2022.

1. Affordable Art Fair Amsterdam

Affordable Art Fair Amsterdam
Kom langs op de Affordable Art Fair Amsterdam in de Kromhouthal. Met duizenden betaalbare kunstwerken, van lokale en nationale galeries, is er kunst voor iedereen!
26 t/m 30 oktober 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. Atelierroute Driebergen

Atelierroute Driebergen
Het evenement Atelierroute Driebergen wordt verdeeld over twee weekenden. In het eerste weekend van oktober opent een dertigtal kunstenaars verspreid over heel het dorp hun ateliers voor het publiek. In het laatste weekend zijn twee atelierclusters met zo'n 20 deelnemers te bezoeken.
1,2 en 29, 30 oktober 2022 | Driebergen (Utrecht)

3. Kunstmarkt Art Dorestad

Art Dorestad is een nieuwe kunstmarkt in het pittoreske stadje Wijk bij Duurstede. Op de Markt kun je kennismaken met kunstenaars uit verschillende disciplines.
Zondag 2 oktober 2022 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

4. Atelierroute Hoge Noorden

Atelierroute Hoge Noorden
Ga op bezoek in de ateliers en/of tuinen van 18 kunstenaars die wonen en werken op het Groningerland. Er zijn o.a. beelden, tekeningen, schilderijen, werken in wol en er is keramiek te bewonderen.
Zondag 2 oktober 2022 | Kantens (Groningen)

5. Atelierroute Engelen

Vijfenveertig kunstenaars en ontwerpers van de twee terpdorpen Engelen en Bokhoven staan te popelen om hun nieuwe werk te tonen. Van Engelen tot Bokhoven langs een route met ateliers, etalagekunst en prachtige verzamellocaties.
2 oktober 2022 | Engelen (Noord-Brabant)

6. Kunst- en landschapsroute Origineel Sweel

Het unieke beekdallandschap en de karakteristieke dorpen inspireerden honderden kunstenaars in het verleden tot de meest geweldige kunst. Een viertal dames uit Zweeloo stippelden i.s.m. stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo een Kunst- en landschapswandeling uit in en rond Zweeloo. Met je smartphone met QR-codelezer kun je de wandeling individueel doen en de kunstwerken digitaal bekijken.
Doorlopend | Zweeloo (Drenthe)

7. Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Kunst- en Cultuurroute Middelburg
Alle deuren gaan open bij de deelnemers van Kunst & Cultuurroute Middelburg! Wandel langs de vele historische panden en maak kennis met het werk van de kunstenaars en met henzelf.
Zondag 2 oktober 2022 | Middelburg

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. KunstKijkRoute Amersfoort

Al meer dan 25 jaar stellen Amersfoortse kunstenaars op speciale zondagen de deur van hun atelier open in het kader van de KunstKijkRoute. Ga op ontdekking en laat je verrassen.
16 oktober 2022 | Amersfoort (Utrecht)

9. Kunstroute Culemborg

Meer dan 50 lokale kunstenaars exposeren op bijna 40 locaties in de stad. De variatie is groot. Glaskunst, keramiek, schilderijen, sculpturen, pentekeningen, glas-in-lood, foto’s, litho’s, sieraden en wandobjecten, het is te bewonderen en te kopen.
29 en 30 oktober 2022 | Culemborg (Gelderland)

10. Kunst10daagse Bergen [a-zee]

Kunst10daagse Bergen [a-zee]
De Kunst10daagse is een evenement waarbij ruim 250 kunstenaars exposeren op bijna 160 locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee.
21 t/m 30 oktober 2022 | Bergen (Noord-Holland)

11. Kunstroute Qua Kunst & Ambacht

Tijdens Kunstroute Qua Kunst & Ambacht in De Kwakel tonen op 10 locaties 34 zelfstandig opererende kunstenaars en 3 groepen kunstenaars dit weekeinde hun werk zien. Allerlei kunstvormen passeren de revue.
29 en 30 oktober 2022 | De Kwakel (Noord-Holland)

12. Proef de Kunst

Proef de Kunst
Het sfeervolle Friese dorp Terherne verandert voor twee dagen per jaar van watersportdorp in een kleurrijk kunstdorp. Op meer dan dertig verrassende en ongebruikelijke locaties kun je genieten van exposities en maak je kennis met de ruim 60 kunstenaars.
22 en 23 oktober 2022 | Terherne (Friesland)

13. Veel meer evenementen

Naast deze Kunstroutes en kunstbeurzen in oktober zijn er ook talloze mooie tentoonstellingen die je kunt bezoeken bij een museum of expositieruimte.. Of kijk in de uitagenda voor leuke Evenementen en Festivals.

Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Toon de nieuwste thema's »