Inloggen

Museumnacht: op een laagdrempelige manier een museum bezoeken

Links: museumnachtdenhaag.nlRechts: museum.frl
Op een leuke en toegankelijke manier een museum bezoeken? Dat kan tijdens een Museumnacht! Musea en culturele hotspots openen de deuren in de avonduren met een exclusief programma bomvol verrassende activiteiten.

Een museumnacht bezoeken is niet alleen ontzettend leuk, het is ook een ideale manier om een museum of cultuurinstelling te bezoeken waar je normaal niet zo snel naar toe zou gaan.

De komende maanden worden er Museumnachten in een aantal steden georganiseerd. Óók speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bekijk hieronder waar je deze exclusieve culturele avonden kunt beleven.

1. Museumnacht Den Haag

Museumnacht Den Haag
Tijdens de Museumnacht in Den Haag beleef je 'het fènste avondsje kuns en kultuâh'. Met één ticket krijg je toegang tot al het wonderlijks dat de Haagse musea en culturele instellingen te bieden hebben. Geniet van het exclusieve programma dat je echt alleen meemaakt tijdens deze nacht.
Zaterdag 9 oktober 2021

2. Coole Kidsnacht Fryslân

Neem je kinderen of kleinkinderen mee naar het museum tijdens de Coole Kidsnacht Fryslân! De ideale start van de herfstvakantie. Zo kunnen kinderen bij Museum Belvédère de wereld van de games induiken. Bij de kazematten op Kornwerderzand met een eigen meegenomen zaklamp opdrachten uitvoeren. Een diamant smokkelen in het Fries Scheepvaart Museum of kennis maken met oude ambachten bij Tresoar.
Vrijdag 15 oktober 2021

3. Museumnacht Maastricht

Museumnacht Maastricht
Museumnacht Maastricht zet dit jaar haar tanden eindelijk weer in een smaakvolle Art Appetizer. Geniet een avond lang van bijzondere exposities, intieme theater- en dansvoorstellingen, video-art, live muziek en meer.
Vrijdag 22 oktober 2021

4. Museumnacht Kids Haarlem

Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar openen musea en culturele instellingen uur hun deuren weer ná sluitingstijd. Museumnacht Kids Haarlem biedt een super leuk programma in de avonduren; spannende speurtochten, coole workshops, leerzame rondleidingen en activiteiten.
Zaterdag 23 oktober 2021

5. Museumnacht Enschede

Museumnacht Enschede
Ontdek de culturele hotspots van Enschede tijdens de Museumnacht. Het lint van activiteiten trekt langs de Performance Factory, Concordia aan de Oude Markt én de Langestraat, Warp Technolopolis aan het Stationsplein, poppodium Metropool, Kaliber kunstenschool en het Wilminktheater via het Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek en Tetem. Overal is wat te doen!
Zaterdag 6 november 2021

6. Museumnacht Amsterdam

Eén nacht per jaar openen ruim 50 Amsterdamse musea en culturele instellingen hun deuren tijdens de Museumnacht Amsterdam. Er zijn zo'n 250 bijzondere evenementen, zoals workshops, concerten, speciale rondleidingen, optredens en meer.
Zaterdag 6 november 2021

7. Museumnacht Kids Utrecht

Museumnacht Kids Utrecht
Ontdek 's avonds de kunst en cultuur van Utrecht met het hele gezin bij Museumnacht Kids Utrecht. Ga mee op expeditie door de Utrechtse musea bij onder andere het Spoorwegmuseum, Centraal Museum, Domtoren, Het Utrechts Archief en Universiteitsmuseum Utrecht. Er is een exclusief programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Zaterdag 20 november 2021


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
De leukste fairs en markten in juli
De mooiste corso's in Nederland 2022
De 10 leukste dierentuinen