Inloggen

Museumnacht: op een laagdrempelige manier een museum bezoeken

Links: museumnacht.frlRechts: Museumnacht Den Haag
Op een leuke en toegankelijke manier een museum bezoeken? Dat kan tijdens een Museumnacht! Musea en culturele hotspots openen de deuren in de avonduren met een exclusief programma bomvol verrassende activiteiten.

Een museumnacht bezoeken is niet alleen ontzettend leuk, het is ook een ideale manier om een museum of cultuurinstelling te bezoeken waar je normaal niet zo snel naar toe zou gaan.

De komende maanden worden er Museumnachten in een aantal steden georganiseerd. Óók speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bekijk hieronder waar je deze exclusieve culturele avonden kunt beleven.

1. Museumnacht Friesland

Museumnacht Friesland
De eerste editie van Museumnacht FRL heeft als thema 'De nacht is onze speeltuin'. Negentien musea openen na sluitingstijd hun deuren en bieden een avontuurlijk en spannend programma van muziek, kunst, sprekers en verhalen.
17 september 2022 | Diverse plaatsen (Friesland)

2. Museumnacht Den Haag

Tijdens de Museumnacht in Den Haag beleef je 'het fènste avondsje kuns en kultuâh'. Met één ticket krijg je toegang tot al het wonderlijks dat de Haagse musea en culturele instellingen te bieden hebben. Geniet van het exclusieve programma dat je echt alleen meemaakt tijdens deze nacht.
Zaterdag 8 oktober 2022 | Den Haag (Zuid-Holland)

3. Coole Kidsnacht Fryslân

Coole Kidsnacht Fryslân
Neem je kinderen of kleinkinderen mee naar het museum tijdens de Coole Kidsnacht Fryslân! De ideale start van de herfstvakantie.
Vrijdag 14 oktober 2022 | Diverse locaties (Friesland)

4. Museumnacht Enschede

Ontdek de culturele hotspots van Enschede tijdens de Museumnacht. Het lint van activiteiten trekt langs de Performance Factory, Concordia aan de Oude Markt én de Langestraat, Warp Technolopolis aan het Stationsplein, poppodium Metropool, Kaliber kunstenschool en het Wilminktheater via het Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek en Tetem. Overal is wat te doen!
Zaterdag 6 november 2021

5. Museumnacht Amsterdam

Museumnacht Amsterdam
Eén nacht per jaar openen ruim 50 Amsterdamse musea en culturele instellingen hun deuren tijdens de Museumnacht Amsterdam. Er zijn zo'n 250 bijzondere evenementen, zoals workshops, concerten, speciale rondleidingen, optredens en meer.
Zaterdag 6 november 2021

6. Museumnacht Kids Utrecht

Ontdek 's avonds de kunst en cultuur van Utrecht met het hele gezin bij Museumnacht Kids Utrecht. Ga mee op expeditie door de Utrechtse musea bij onder andere het Spoorwegmuseum, Centraal Museum, Domtoren, Het Utrechts Archief en Universiteitsmuseum Utrecht. Er is een exclusief programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Zaterdag 15 oktober 2022 | Utrecht (Utrecht)De leukste Klimparken in Nederland
10 x Festivals in maart 2023
Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april 2024
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »