Inloggen

Lichtkunstfestivals - Laat je verwonderen deze wintermaanden

Links: amsterdamlightfestival.comRechts: Lichtspektakel Twente Light
Tijdens deze donkere herfst- en wintermaanden kunnen we wel wat licht gebruiken. Laat je verwonderen bij lichtkunstfestivals die op bijzondere locaties georganiseerd worden.

Met lichtsculpturen of lichtprojecties, met de natuur of bijzondere gebouwen als decor, wordt je meegenomen in een magisch schouwspel van licht.

Geniet, met aangepaste openingstijden, van een wandeling of vaartocht langs spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken. In het bos, vanaf het water, bij een kasteel of boerderij. Laat je verwonderen en beleef de magie met deze lichtkunstfestivals.

1. Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival
Amsterdam - Tijdens de donkere wintermaanden zorgt Amsterdam Light Festival voor verlichting. Voor deze 10e editie keren de meest bijzondere, inspirerende en populaire lichtkunstwerken van de afgelopen negen edities terug in Amsterdam. Ervaar het met een van de vaar- of wandelbelevingen.
2 december 2021 t/m 23 januari 2022

2. Twente Light

Enschede (Overijssel) - Beleef een magisch lichtspektakel op Vliegveld Twente en laat je meevoeren in het verhaal over vrijheid en dromen. Twente Light neemt je aan de hand van honderden lichtobjecten mee in het verhaal van Sara en haar opa.
11 december 2021 t/m 27 februari 2022

3. Light Nights - Magic Forest

Light Nights - Magic Forest
Rhenen (Utrecht) - Deze winter gebeurt er iets magisch in Ouwehands Dierenpark. Metershoge lichtkunstwerken, mystieke verschijningen en magische lichtshows brengen je naar een wereld die je betovert. Light Nights - Magic Forest is een magisch avondje uit!
24 december t/m 19 februari 2022

4. De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar

De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar
Haarzuilens (Utrecht) - Sprookjeskasteel De Haar in Utrecht komt tijdens de kerstvakantie op magische wijze tot leven. ‘De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar’ is een spectaculair en uniek winterevenement voor het hele gezin! Bewegende torens, pratende bomen? Je houdt je adem in en kijkt je ogen uit…
Uitgesteld naar eind 2022 - 2023

5. Gloei Lichtjeswandeling

Nunspeet (Gelderland) - Gloei Nunspeet organiseert samen met Staatsbosbeheer een mooie lichtjeswandeling door de bossen van Nunspeet. Geniet van een sprookjesachtige sfeer in het donkere bos met onderweg een aantal leuke verrassingen.
27 t/m 29 december 2021

6. Eerdere Lichtkunstfestivals

Onderstaande Lichtkunstfestivals vonden eerder dit jaar plaats en zijn dus niet meer te bezoeken.

7. De Grote Schijn

De Grote Schijn
Rotterdam en Arnhem - Beleef een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad. Het Kralingse Bos in Rotterdam en Park Zypendaal in Arnhem zijn dit najaar gastheer voor De Grote Schijn: een wandeltocht door het donker, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld!
De Grote Schijn - Rotterdam: 14 t/m 31 oktober 2021
De Grote Schijn - Arnhem: 21 t/m 31 oktober 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Lichtkunstfestival VONK

Houten (Utrecht) - Fort bij ‘t Hemeltje in Houten vormt het decor voor een nieuw lichtfestival. In de herfstvakantie vindt de eerste editie van lichtkunstfestival VONK plaats. Een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties en interactieve installaties.
15 t/m 23 oktober 2021

9. Lichtkunstfestival Enchanted Gardens

Arcen (Limburg) - Deze herfst opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten voor een nieuwe editie van het International Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Geniet in de avonduren van een wandeling door het park van spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken in de tuinen en op Kasteel Arcen.
15 t/m 31 oktober 2021

10. GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven
Eindhoven (Noord-Brabant) - De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars toveren Eindhoven opnieuw om tot grootste openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. Dit jaar op meerdere locaties!
6 t/m 13 november 2021

Grote muziekfestivals in juli, augustus en september
Wat te doen dit weekend?
Leuke activiteiten om de regio te verkennen
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water