Inloggen

Lichtkunstfestivals - Laat je verwonderen deze wintermaanden

Links: Lichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen ArcenRechts: lunafestival.nl
Tijdens deze donkere herfst- en wintermaanden kunnen we wel wat licht gebruiken. Laat je verwonderen bij lichtkunstfestivals die op bijzondere locaties georganiseerd worden.

Met lichtsculpturen of lichtprojecties, met de natuur of bijzondere gebouwen als decor, wordt je meegenomen in een magisch schouwspel van licht.

Geniet van een wandeling of vaartocht langs spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken. In het bos, vanaf het water, bij een kasteel of dierenpark. Laat je verwonderen en beleef de magie met deze lichtkunstfestivals in 2022.

1. Lichtkunstfestival Enchanted Gardens

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens
Deze herfst opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten voor een nieuwe editie van het International Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Geniet in de avonduren van een wandeling door het park van spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken in de tuinen en op Kasteel Arcen.
14 t/m 30 oktober 2022 | Arcen (Limburg)

2. LUNA Waterstad

Beleef negen avonden lang prachtige lichtkunst in de Sneker binnenstad! Vanaf zonsondergang kun je een zelf een mooie wandelroute maken langs lichtkunstwerken die zich vormen rondom thema's die het karakter van de waterstad vatten.
14 t/m 22 oktober 2022 | Sneek (Friesland)

3. De Grote Schijn

De Grote Schijn
Maak een magische avondwandeling in het Kralingse Bos. Dit najaar keert De Grote Schijn met een geheel nieuwe show terug in Rotterdam. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel.
20 oktober t/m 6 november 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

4. Alkmaar Light Festival

Alkmaar Light Festival
Beleef Alkmaar zoals je dat niet eerder deed! Op 4 en 5 november verandert de stad in één groot lichtkunstwerk tijdens het Alkmaar Light Festival. Laat je verrassen door videokunst, verwonderende lichtobjecten, de hipste techniek en live muziek en theater.
4 en 5 november 2022 | Alkmaar (Noord-Holland)

5. Light Nights - AquaLuna

Als de maan tevoorschijn komt en de dieren gaan slapen, komt een magische waterwereld tot leven in Ouwehands Dierenpark. Laat je overspoelen door een wereld vol kleur en prachtige wezens. Light Nights AquaLuna is een lichtspektakel voor jong en oud.
21 oktober 2022 t/m 7 januari 2023 | Rhenen (Utrecht)

6. Tij Festival

Dordrecht is het decor van een bijzondere wandeling. Ga tijdens Tij Festival op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties. Laat je meevoeren langs plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld.
17 t/m 20 november 2022 | Dordrecht (Zuid-Holland)

7. GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven
Voor onze ogen verandert de stad. GLOW’ 22 maakt van Eindhoven een decor. Met patronen en vormen die verschijnen en verdwijnen. Met licht dat weerkaatst, danst en gebouwen en lege ruimten transformeert.
12 t/m 19 november 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Amsterdam Light Festival

Tijdens de donkere wintermaanden zorgt Amsterdam Light Festival voor verlichting. Ervaar een twintigtal kunstwerken van (inter)nationale makelij met een van de vaar- of wandelbelevingen.
1 december t/m 22 januari 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

9. China Lights Emmen

In de oude Emmen Zoo vindt een adembenemend lichtfestival plaats. China Lights Emmen toont prachtige lichtsculpturen met iedere 10 minuten een lichtshow op de Savanne.
9 december t/m 5 maart 2023 | Emmen (Drenthe)

10. De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar

De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar
Sprookjeskasteel De Haar in Utrecht komt tijdens de kerstvakantie op magische wijze tot leven. ‘De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar’ is een spectaculair en uniek winterevenement voor het hele gezin! Bewegende torens, pratende bomen? Je houdt je adem in en kijkt je ogen uit…
16 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023 | Haarzuilens (Utrecht)

11. Meer Festivals en Evenementen

Weten welke festivals er nog meer plaats vinden komende tijd? Bekijk de uitagenda met festivals. Van muziekfestival tot theaterfestival en van kinderfestival tot lichtfestival. Daarnaast zijn er nog talloze andere evenementen die een bezoek waard zijn.

Van bokbierfestival tot oktoberfeesten
Reuzenpanda Fan Xing vertrekt naar China
Halloween Activiteiten 2023 - Lekker griezelen en magie beleven voor kinderen
De leukste fairs en markten in oktober 2023