Menu
Tips

Lichtkunstfestivals - Laat je verwonderen deze wintermaanden

Rechts: boerderijverlichting.nl
Tijdens deze donkere herfst- en wintermaanden kunnen we wel wat licht gebruiken. Laat je verwonderen bij lichtkunstfestivals die op bijzondere locaties georganiseerd worden.

Met lichtsculpturen of lichtprojecties, met de natuur of bijzondere gebouwen als decor, wordt je meegenomen in een magisch schouwspel van licht.

Geniet in de avonduren van een wandeling of vaartocht langs spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken. In het bos, vanaf het water, bij een kasteel of boerderij. Laat je verwonderen en beleef de magie met deze lichtkunstfestivals.

1. De Grote Schijn

De Grote Schijn
Rotterdam en Arnhem - Beleef een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad. Het Kralingse Bos in Rotterdam en Park Zypendaal in Arnhem zijn dit najaar gastheer voor De Grote Schijn: een wandeltocht door het donker, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld!
De Grote Schijn - Rotterdam: 14 t/m 31 oktober 2021
De Grote Schijn - Arnhem: 21 t/m 31 oktober 2021

2. Boerderijverlichting Markelo

Markelo (Overijssel) - Een verlichtingsroute door het prachtige buitengebied van Markelo waarbij oude boerderijen en historische panden in de schijnwerpers worden gezet. De bewoners verfraaien hun tuinen met creatieve ideeën. De route kan per auto worden afgelegd.
14 t/m 24 oktober 2021

3. Lichtkunstfestival VONK

Lichtkunstfestival VONK
Houten (Utrecht) - Fort bij ‘t Hemeltje in Houten vormt het decor voor een nieuw lichtfestival. In de herfstvakantie vindt de eerste editie van lichtkunstfestival VONK plaats. Een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties en interactieve installaties.
15 t/m 23 oktober 2021
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Lichtkunstfestival Enchanted Gardens

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens
Arcen (Limburg) - Deze herfst opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten voor een nieuwe editie van het International Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Geniet in de avonduren van een wandeling door het park van spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken in de tuinen en op Kasteel Arcen.
15 t/m 31 oktober 2021

5. GLOW Eindhoven

Eindhoven (Noord-Brabant) - De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars toveren Eindhoven opnieuw om tot grootste openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. Dit jaar op meerdere locaties!
6 t/m 13 november 2021

6. De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar

Haarzuilens (Utrecht) - Sprookjeskasteel De Haar in Utrecht komt tijdens de kerstvakantie op magische wijze tot leven. ‘De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar’ is een spectaculair en uniek winterevenement voor het hele gezin! Bewegende torens, pratende bomen? Je houdt je adem in en kijkt je ogen uit…
17 december t/m 9 januari 2022

7. Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival
Amsterdam - Tijdens de donkere wintermaanden zorgt Amsterdam Light Festival voor verlichting. Voor deze 10e editie keren de meest bijzondere, inspirerende en populaire lichtkunstwerken van de afgelopen negen edities terug in Amsterdam. Ervaar het met een van de vaar- of wandelbelevingen.
2 december 2021 t/m 23 januari 2022

8. Gloei Lichtjeswandeling

Nunspeet (Gelderland) - Gloei Nunspeet organiseert samen met Staatsbosbeheer een mooie lichtjeswandeling door de bossen van Nunspeet. Geniet van een sprookjesachtige sfeer in het donkere bos met onderweg een aantal leuke verrassingen.
27 t/m 29 december 2021

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
De 10 leukste dierentuinen
De 10 leukste stranden van Nederland
De leukste Klimparken in Nederland
Verrassend er op uit .. »