Inloggen

Lichtkunstfestivals - Beleef een magische avond uit

Links: © Ouwehands Dierenpark - Light Nights - Treasures of TimeRechts: © Marco Hendriks - Kasteeltuinen Arcen
Beleef een magische avond uit tijdens deze donkere herfst- en wintermaanden. Laat je verwonderen bij lichtkunstfestivals die op bijzondere locaties georganiseerd worden.

Met lichtsculpturen of lichtprojecties, met de natuur of bijzondere gebouwen als decor, wordt je meegenomen in een magisch schouwspel van licht.

Geniet van een wandeling of vaartocht langs spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken. In het bos, vanaf het water, bij een kasteel of dierenpark. Laat je verwonderen en beleef de magie met deze lichtkunstfestivals in 2023.

1. Light Nights - Treasures of Time

Light Nights - Treasures of Time
Als de maan tevoorschijn komt en de dieren gaan slapen, komt een magische wereld van miljoenen jaren geleden tot leven in Ouwehands Dierenpark. Tijdens het lichtspektakel Light Nights - Treasures of Time sta je oog in oog met metershoge dino’s. Een lichtspektakel voor jong en oud.
Verlengd t/m 24 februari 2024 | Rhenen (Utrecht)

2. Lichtkunstfestival Enchanted Gardens

Deze herfst opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten voor een nieuwe editie van het lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Geniet in de avonduren van een wandeling door het park van spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken in de tuinen en op Kasteel Arcen.
13 t/m 29 oktober 2023 | Arcen (Limburg)

3. Light Safari

Light Safari
Ga mee op Light Safari! Safaripark Beekse Bergen organiseert deze winter een bijzonder evenement vol licht en kleur: Light Safari. Een magisch avondspektakel met een speciale wandelroute door 12 magische kleurzones en langs 3000 lichtgevende dieren, planten en bloemen. Bestel t/m 18 oktober tickets met korting!
7 december t/m 25 februari 2024 | Hilvarenbeek (Noord-Brabant)


4. De Grote Schijn

De Grote Schijn
Maak een magische avondwandeling in het Kralingse Bos. Dit najaar keert De Grote Schijn met een geheel nieuwe show terug in Rotterdam. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel.
12 t/m 29 oktober 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

5. Lichtkunstfestival VONK

VONK is hét lichtkunstfestival van de regio Utrecht en vindt plaats op een nieuwe locatie: Fort de Batterijen in Nieuwegein. Op deze locatie wordt een bijzondere en interactieve lichtkunstroute uitgezet, bestaande uit interactieve kunstinstallaties, performance art, lichtprojecties en meer.
13 t/m 22 oktober 2023 | Nieuwegein (Utrecht)

6. Alluminous

Beleef gratis deze magische lichtkunstroute rondom het Almeerse Weerwater waar kunst en theater samenkomen. Je kunt Alluminous te voet, met de fiets én met de boot ervaren.
20 t/m 29 oktober 2023 | Almere (Flevoland)

7. GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven
Eindhoven wordt opnieuw omgetoverd tot één grote lichttentoonstelling. De stad leeft, bruist en zindert, van de grootste pleinen tot de smalste steegjes. Want The Beat is overal. En dit jaar brengen we hem letterlijk aan het licht met GLOW Eindhoven.
11 t/m 18 november 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar

Sprookjeskasteel De Haar in Utrecht komt op magische wijze tot leven. ‘De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar’ is een spectaculair en uniek winterevenement voor het hele gezin! In december beleef je opnieuw de magie met een gloednieuw verhaal!
7 december t/m 7 januari 2024 | Haarzuilens (Utrecht)

9. LUNA Nights

Laat je koude winteravonden verwarmen door een bezoek aan de LUNA Nights, of beleef de werken van spannende, jonge kunstenaars bij de Young Masters expositie.
26 januari t/m zondag 11 februari 2024 | Leeuwarden (Friesland)

10. Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival
Tijdens de donkere wintermaanden zorgt Amsterdam Light Festival voor verlichting. Ervaar een twintigtal kunstwerken van (inter)nationale makelij met een van de vaar- of wandelbelevingen. Dit jaar staat is het thema: 'Loading.. Revealing Art, AI and Tech'.
30 november t/m 21 januari 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

11. Meer Festivals en Evenementen

Weten welke festivals er nog meer plaats vinden komende tijd? Bekijk de uitagenda met festivals. Van muziekfestival tot theaterfestival en van kinderfestival tot lichtfestival. Daarnaast zijn er nog talloze andere evenementen die een bezoek waard zijn. Of kijk op Uitzinnig.nl voor andere leuke uitjes.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Deze gratis evenementen kun je in juni bezoeken
Evenementen en Festivals in juni uitgelicht
Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
Toon de nieuwste thema's »