Inloggen

Dickens kerstmarkten 2023 - Terug naar de tijd van Charles Dickens

Links: © Sander Korvemaker - Dickens FestijnRechts: © Janet Vermist - De Oranjerie
Bezoek een Dickensmarkt en ga mee terug naar de negentiende -eeuwse Victoriaanse tijd.

Proef de sfeer uit de boeken van de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens. De personages zoals Scrooge, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards, kantoorklerken en deftige lieden: je kunt ze zomaar tegen komen op een dickens festijn of een dickens kerstmarkt.

Bekijk hieronder de leukste Charles Dickens kerstmarkten van Nederland!

1. Dickens Festijn Deventer

Dickens Festijn Deventer
Het historische Bergkwartier van Deventer vormt het decor voor het Dickens Festijn. Ruim 950 personages, beschreven in de beroemde boeken van deze 19e eeuwse Engelse schrijver, komen tot leven. Het Dickens Festijn Deventer wordt jaarlijks bezocht door meer dan 125.000 bezoekers.
16 en 17 december 2023 | Deventer (Overijssel)

2. Victorian Christmas Fayre

In prachtig aangeklede tenten op de Victorian Christmas Fayre presenteren 40 standhouders zich passend in de Victoriaanse stijl. Met o.a originele Christmas Pudding en Mince Pies en heel veel prachtige mistletoe zelf geïmporteerd vanuit Engeland.
9 en 10 december 2023 | Zeijen (Drenthe)

3. Dickens Fair Bennekom

Dickens Fair Bennekom
Ervaar het kerstgevoel tijdens de Dickens Fair Bennekom. Met een grote kerstmarkt, sfeervolle muziek, activiteiten en volop gezelligheid. Het centrum van Bennekom wordt weer omgetoverd in een kerstfair in de stijl van Charles Dickens.
8 en 9 december 2023 | Bennekom (Gelderland)

4. Dickens Festijn Druten

Dickens Festijn Druten
De Engelse stad uit de 19e eeuw herleeft in volle glorie tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn in Druten. Honderden personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen die dag tot leven.
Zondag 10 december 2023 | Druten (Gelderland)

5. Dickensdag Medemblik

De Dickensdag Medemblik is een heerlijke kerstmarkt in Dickenssfeer. Een sfeervol verlichte kerstmarkt met ruim 150 Dickens figuranten, muzikanten en koren.
Vrijdag 15 december 2023 | Medemblik (Noord-Holland)

6. Dickensfestijn Wintelre

Wandel mee met de Dickens figuren, struin over de kerstmarkt in Dickensstijl, bekijk ambachten uit de tijd van Dickens of verwen de inwendige mens onder het genot van muziekgezelschappen in Dickensstijl.
Zaterdag 16 december 2023 | Wintelre (Noord-Brababant)

7. Dickensfestijn Drunen

Dickensfestijn Drunen
De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in Drunen. Een sfeervolle kerstmarkt met ruim 100 kramen, vuurspuwers, een roofvogelshow, straattheater, vele Dickenspersonages, koormuziek, Dickensstreet en meer om van te genieten.
Zondag 17 december 2023 | Drunen (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Reuring in de Veste

Het historische stadje Coevorden gaat een middag terug naar de 18e en 19e eeuw. Langs een route door het winkelcentrum en er om heen worden bij diverse historische panden en plekken straattheater en vertier opgevoerd uit de tijd van Dickens. Ook is er een oude ambachtenmarkt.
Zondag 17 december 2023 | Coevorden (Drenthe)

9. Dickens Festijn Schiedam

Het Dickens Festijn Schiedam speelt zich af in de historische binnenstad. Dit Dickens feest en gezellige kerstmarkt in een historische sfeer kun je gratis bezoeken.
Zaterdag 16 december 2023| Schiedam (Zuid-Holland)

10. Dickens Kerstmarkt Veere

Dickens Kerstmarkt Veere
In het pittoreske stadje Veere vindt de sfeervolle Dickens Kerstmarkt plaats. De markt is geheel aangekleed in Dickens sfeer, ook de deelnemers zijn in deze stijl gekleed. Er zijn zo’n 35 kramen en gezellige kerstmuziek.
9 en 10 december 2023 | Veere (Zeeland)

11. Winterfair Muiderberg

Een razendpopulaire en altijd gezellige Winterfair! De Brink ontpopt zich weer zich tot een in Dickens style gehulde Winterfair met sfeervolle kramen. De Winterfair is geheel in winterse sferen aangekleed met onder andere optredens van het Dickenskoor.
Zaterdag 16 december 2023 | Muiderberg (Noord-Holland)

12. Deze Dickens feesten slaan een jaartje over

Deze Dickens feesten slaan een jaartje over
In het Friese Lemmer wordt het Lemster Dickens Festijn een jaar over geslagen. Dit geldt ook voor het Scrooge Festival Arcen dat plaats vindt in Limburg. Beiden gaan voor een nieuwe editie in 2024.

13. Nog veel meer Kerstmarkten

Bekijk ook het overzicht met Kerstmarkten en beleef de warme wintersfeer in een vaak sprookjesachtige omgeving. Uiteraard zijn er daarnaast nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Deze gratis evenementen kun je in juni bezoeken
Toon de nieuwste thema's »