Wat te doen met Hemelvaartsdag ? En de dagen erna

Links: pitch-putt-doetinchem.nlRechts: weerselosemarkt.nl
Het Hemelvaartweekend komt er aan! Heerlijk om een dagje uit te gaan. Er zijn prachtige tuinen om te bezoeken, een beleefwandeling met een historisch tintje, genieten van kunst in Hanzestad Hattem en er is zelfs weer een markt!

Ook zijn er ideale gezinsuitjes waarbij je lekker actief bezig kunt zijn in de buitenlucht. Zoals Pitch & Putt golf, Voetgolf en klimbossen. Kijk ook bij de tips voor de meivakantie, want ook daar staan leuke activiteiten.

Onderstaande uitjes zijn geopend. Wel dien je van tevoren te reserveren en je aan de richtlijnen van het RIVM te houden.

Speel Pitch & Putt Golf

Speel Pitch & Putt Golf
Doetinchem - Pitch & Putt is het golfspel voor iedereen vanaf 10 jaar. Of je nu wel of geen ervaring hebt, bij Pitch & Putt Golf Doetinchem kun je altijd een spelletje Pitch & Putt spelen. Je kunt kiezen tussen 9 holes of 18 holes. Er is ook een Footgolf en Fungolfbaan geschikt voor alle leeftijden.

Op zoek naar verborgen schatten en unieke koopjes

Weerselo - Op Hemelvaartsdag en op zaterdag 15 mei kun je weer op zoek naar verborgen schatten en unieke koopjes op de Weerselose Markt!

Van oude spullen op zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweede hands kleding tot waardevol aarde- en sierwerk; Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te koop op de Weerselose Markt. Ook tref je hier handelaren aan van gewone weekmarkten, waaronder verkopers van (exotische) verse levensmiddelen.

Tulpenfestival

Tulpenfestival
Noordoostpolder - Er zijn nog volop tulpen te bewonderen en daarom is het Tulpenfestival met 2 weken verlengd!

Het Tulpenfestival biedt mooie routes langs prachtige tulpenvelden door de Noordoostpolder in Flevoland. Heerlijk om te fietsen of om met de auto langs de kleurrijke tulpenvelden te gaan. En speciaal voor kinderen is er Bollie de Berenroute.
T/m zondag 23 mei 2021
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

Beleefwandeling 'Van State tot Stek'

Beleefwandeling 'Van State tot Stek'
Jelsum - Dekema State heeft een beleefwandeling van 5,5 km gelanceerd met een historisch tintje. Aan de hand van een routekaart met QR-codes kom je meer te weten over de geschiedenis van het natuur- en cultuurlandschap dat rondom (verdwenen) adellijke states en historische hekken (‘stek’) is ontstaan.

Kunstmaand Hattem

Hattem - Ga op ontdekkingstocht door Hattem en kom genieten van kunst!

Een stadswandeling langs 100 kunstwerken in de etalages, 2 beeldentuinen en enkele open ateliers. Tijdens Kunstmaand Hattem zijn schilderijen, keramiek, sieraden, textielkunst, fotografie, beelden, glaskunst en grafisch tekenwerk te bewonderen.
Van 1 mei t/m 29 mei 2021

Huur een kano of fluisterboot

Wat is er nu heerlijker dan actief bezig zijn en te kunnen genieten van de natuur en de rust op het water. Langs de waterkant zijn vele mooi plekjes te vinden om te picknicken. Dus bestel een picknickmand of neem het zelf mee. We hebben verschillende aanbieders van het huren van een kano of een fluisterboot voor je op een rijtje gezet.

Bezoekdagen Tuin de Pionier-Ster

Bezoekdagen Tuin de Pionier-Ster
Grijpskerke - Vlakbij het mooie Veere kun je naar de Bezoektuin . Geniet hier van weelderige bloemenpracht in een landelijke Zeeuwse sfeer.

Deze nog relatief jonge tuin van ruim 3300 m heeft al vele verrassingen en mede dankzij de al aanwezige oudere bomen en het fraaie Zeeuwse landschap een mooie uitstraling. De kleurrijke lange borders van Bezoektuin de Pionier-Ster zijn een lust voor het oog.
Vrijdag 14 mei 2021

Openweekend De Groene Route

14 tuinen in Noord-Holland - In mei barst het groen in alle tinten uit de grond. Op weg naar bloei. Laat u verrassen in de tuinen en bij de kwekers van De Groene Route in Noord-Holland-Noord.

Iedere deelnemer heeft haar eigen identiteit en eigenheid. De tuineigenaren en kwekers vertellen er graag vol trots over. Het is juist dat samenkomen van mens en natuur dat wat de Groene Route zo verrassend en uniek maakt.
Op 15 en 16 mei 2021

EK Zandsculpturen 2021

Zandvoort - Zes zandkunstwerken zijn vervaardigd door kunstenaars uit 6 verschillende Europese landen. Het centrale thema van het EK Zandsculpturen 2021 is “Ode aan het landschap”, het landelijk themajaar.

De zandsculpturen zijn gedurende een periode van 4 maanden gratis te bezichtigen op diverse locaties in het dorp Zandvoort.

Speel Midget Golf

Speel Midget Golf
Lage Vuursche - Verscholen in de bossen van Lage Vuursche kun je midgetgolfen bij Midgetgolftuinen Lage Vuursche. Er zijn 3 prachtige banen met ieder 18 holes. Je bent welkom als groep van 1 huishouden / gezin, een groepje van maximaal 2 personen en als individu.

Workshop Buiten Boogschieten

Almere - Boogschieten is een toegankelijke sport voor alle leeftijden. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met een leuk wedstrijdje! De workshop Boogschieten is voor personen tot 27 jaar en voor personen uit één huishouden.
Zaterdag 15 mei 2021

Voetgolf Maurik

Voetgolf Maurik
Maurik - Voetgolf is een combinatie van voetbal en golf. Je speelt met een voetbal en loopt, net zoals bij golf, een 18 holes. Bij Voetgolf Maurik is er naast de 18 holes baan ook een 9 holes en 27 holes baan. Ook daar kun je terecht voor Pitch en Putt Golf. Voetgolf Maurik en Pitch en Putt Golf Maurik vind je op het Eiland van Maurik gelegen in de prachtige Betuwe, omringd door water en natuur. Van tevoren reserveren is verplicht.

Meivakantie - De leukste activiteiten met kinderen

Het zuiden van Nederland heeft nog steeds Meivakantie. Attractieparken en zwembaden blijven nog even dicht, maar er zijn nog genoeg andere leuke activiteiten om te doen met kinderen! Van escape games spelen, speurtochten of juist lekker klimmen en klauteren in een klimbos.

Dino uitjes in Nederland
We mogen weer - Bezoek deze tentoonstellingen
Daan Roosegaarde zet Loevestein onder water
Wat te doen dit weekend?