Wat te doen met Hemelvaartsdag ?

Het Hemelvaartweekend komt er aan! Heerlijk om een dagje uit te gaan met het hele gezin. Lang niet alle attracties zijn er al klaar voor om bezoekers veilig te ontvangen, maar onderstaande uitjes zijn wél geopend. Wel dien je van tevoren te reserveren en je aan de richtlijnen van het RIVM te houden.

En de weersvoorspellingen zien er goed uit om lekker buiten door te brengen met deze gezinsuitjes!

Actief buiten bezig zijn

Actief buiten bezig zijn
Ideale gezinsuitjes waarbij je lekker actief bezig kunt zijn in de buitenlucht, zijn klimbossen, Pitch & Putt golf en Voetgolf of Footgolf.

De meeste klimbossen zijn weer voor iedereen toegankelijk. Wel dien je uit de regio van het betreffende klimbos te komen en vooraf te reserveren. Dit geldt voor Klimbos Brabantse Wal, Klimbos Veluwe , Klimbos Gooi-Eemland, Klimbos Achterhoek en Klimbos Garderen. Ook Klimbos Rutbeek is beperkt weer open. Voor Klimbos Avontuurlijk Paasloo geldt dat alleen kinderen t/m 18 jaar nu welkom zijn.

Pitch & Putt is het golfspel voor iedereen vanaf 10 jaar. Of je nu wel of geen ervaring hebt, bij Pitch & Putt Golf Doetinchem kun je altijd een spelletje Pitch & Putt spelen. Je kunt kiezen tussen 9 holes of 18 holes. Er is ook een Footgolf en Fungolfbaan geschikt voor alle leeftijden.

Voetgolf is een combinatie van voetbal en golf. Je speelt met een voetbal en loopt, net zoals bij golf, een 18 holes. Bij Voetgolf Maurik is er naast de 18 holes baan ook een 9 holes en 27 holes baan. Ook daar kun je terecht voor Pitch en Putt Golf. Voetgolf Maurik en Pitch en Putt Golf Maurik vind je op het Eiland van Maurik gelegen in de prachtige Betuwe, omringd door water en natuur.
Foto: Pitch & Putt Golf Doetinchem

Bezoek een attractiepark

Een aantal attractieparken en dierentuinen hebben de deuren weer geopend voor bezoekers. Deze zijn dus ook geopend met het Hemelvaartweekend. Dit zijn Archeon, Apenheul, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, de Efteling, Madurodam, Familiepark Mondo Verde, Ouwehands Dierenpark, Attractiepark Toverland, Pretpark De Valkenier en Verkeers- Attractiepark Duinen Zathe.

De Tuinen van Appeltern zijn al vanaf het begin geopend voor bezoekers met extra maatregelen. Ook de Orchideeën Hoeve is weer geopend.

Wil je weten welke attractieparken nog meer binnenkort de poorten openen? Lees dan hier verder.
Foto: Uitzinnig.nl

Huur een kano of fluisterboot

Wat is er nu heerlijker dan actief bezig zijn en te kunnen genieten van de natuur en de rust op het water. Langs de waterkant zijn vele mooi plekjes te vinden om te picknicken. Dus bestel een picknickmand of neem het zelf mee. We hebben verschillende aanbieders van het huren van een kano of een fluisterboot voor je op een rijtje gezet.
Foto: Uitzinnig.nl

Met kinderen naar Speelparken

Lekker er op uit met kinderen. Bij deze speelparken kun je terecht voor een heerlijk dagje uit met uren speelplezier!

Speelpark De Goudvis heeft een enorme oud-Hollandse buitenspeeltuin die overzichtelijk is opgezet en ruim 3,5 ha groot is. I.v.m. corona is het Indoor Speelparadijs nog gesloten. Entree uitsluitend te voldoen aan de kassa.

De Batavier is hét speelpark tussen Alkmaar en Bergen. Hier kun je lekker springen op de trampolines, scheuren in de minicars, midgetgolfen en nog veel meer.

Bij Linnaeushof mag de buitenspeeltuin en de waterspeeltuin vanaf woensdag 27 mei 2020 weer beperkt open. Kinderen tot 12 jaar mogen met elkaar buitenspelen. De binnenspeeltuin blijft voorlopig nog wel gesloten en het wordt verplicht om vooraf online tickets op datum te bestellen.

Bij Kinderparadijs Malkenschoten / Binky in Apeldoorn is genoeg te beleven! Spelen, klauteren en met het hele gezin waterfietsen. Er zijn 3 tijdsblokken waarbinnen je het park kunt bezoeken.

Speelland Beekse Bergen staat garant voor speelplezier en waterpret. Terwijl de kinderen zich vermaken in de verschillende attracties kun je als ouder heerlijk bijkomen op het zandstrand. Reserveer vooraf online je ticket.

Speelpark Oud Valkeveen is een ruim opgezet kleinschalig attractiepark in de bosrijke omgeving van Naarden. Er is een grote vijver waar je met waterfietsen kunt rondvaren, een picknickbos en meer dan 35 attracties en speeltoestellen. Reserveer wel een e-ticket voor de volgende dag.
Foto: Uitzinnig.nl

Speel Midgetgolf

Speel Midgetgolf
Verscholen in de bossen van Lage Vuursche kun je midgetgolfen bij Midgetgolftuinen Lage Vuursche. Er zijn 3 prachtige banen met ieder 18 holes. Je kunt alleen komen als je per telefoon hebt gereserveerd. Je bent welkom als groep van 1 huishouden / gezin, een groepje van maximaal 2 personen en als individu.

Thuisuitjes

En vind je het veiliger om thuis te blijven? Ook dan hebben we leuke tips voor thuis. Bekijk hier onze Thuisuitjes. Deze zijn 100% coronaproof !

Verrassend er op uit .. »