Inloggen

10 x Festivals in Maart

Links: China Lights EmmenRechts: utrechtinternationalcomedyfestival.nl
Zin om weer een festival te bezoeken? Dat kan weer! In maart worden weer leuke (kleinschalige) en gevarieerde festivals georganiseerd in Nederland.

Van comedyfestival tot foodfestival en van lichtkunst tot eigenzinnig theaterfestival: Wij hebben 10 x verrassende festivals die in maart plaatsvinden voor je uitgelicht.

1. China Lights Emmen

China Lights Emmen
Emmen (Drenthe) - In de oude Emmen Zoo vindt een adembenemend lichtfestival plaats. China Lights Emmen toont prachtige, vaak metershoge kleurrijke lichtsculpturen met iedere 10 minuten een lichtshow.
Verlengd t/m 26 maart 2022

2. Utrecht International Comedy Festival 2022

Utrecht (Utrecht) - Als je van lachen houdt, kan je niet om het Utrecht International Comedy Festival heen. Dit Utrechtse comedyfestival is in 9 jaar tijd uitgegroeid tot de Nederlandse versie van de Edinburgh Fringe met de meeste stand-up comedyshows per vierkante meter. En in 2022 is het Utrecht International Comedy Festival groter dan ooit!
23 februari t/m 5 maart 2022

3. Oh my GOTH - het festival

Oh my GOTH - het festival
Den Bosch (Noord-Brabant) - Design Museum Den Bosch, de Verkadefabriek en Willem Twee slaan de handen ineen en presenteren een tweedaags festival in het culturele hart van Den Bosch in het kader van de tentoonstelling GOTH – Designing Darkness.
Zaterdag 5 en zondag 6 maart 2022

4. Internationaal Filmfestival Assen - vrouw & film

Assen (Drenthe) en online - Hét filmfestival waarbij vrouwen voor en achter de camera centraal staan. Het jaarlijkse filmfestival biedt een programma boordevol nationale en internationale filmhits, arthouseparels en voorpremières.
11 t/m 13 maart 2022

5. Festival Jong Talent Schiermonnikoog

Festival Jong Talent Schiermonnikoog
Schiermonnikoog (Friesland) - Op Schiermonnikoog vindt het elfde Festival Jong Talent plaats. Naast concerten van de nieuwe generatie klassieke toptalenten kun je je op het Waddeneiland onderdompelen in openbare masterclasses, lezingen, meet & greets, documentaires en natuurexcursies.
12 t/m 17 maart 2022

6. Roze Filmdagen

Amsterdam (Noord-Holland) - Het Amsterdam LGBTQ Film Festival beleeft dit jaar de 25e editie. Roze Filmdagen biedt 11 dagen lang een ruim aanbod van LHBTQ+ speelfilms, documentaires en korte films. Het uitgebreide film programma wordt aangevuld met een diverse talkshows.
10 t/m 20 maart 2022

7. LUNA Nights

LUNA Nights
Leeuwarden (Friesland) - Beleef drie avonden lang fascinerende en indrukwekkende lichtkunst op diverse locaties in de prachtige Leeuwarder binnenstad. Daarnaast is er ook LUNA Young Masters: een expositie van jong nationaal en internationaal talent in media- en lichtkunst en een boeiend randprogramma.
LUNA Young Masters: 18 maart t/m 3 april 2022
LUNA Nights: 24 t/m 26 maart 2022

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Festival Cement

Den Bosch (Noord-Brabant) - Elk jaar in maart trakteert Festival Cement op een negendaags bombardement van spannende voorstellingen. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs de blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars.
21 t/m 26 maart 2022

9. Kaboom Animatie Festival 2022

Amsterdam, Utrecht en online - Geniet van honderden korte en lange films van topanimators uit de hele wereld. Het Kaboom Animatie Festival viert animatie in al haar geuren en kleuren met entertainment dat je laat lachen, huilen en huiveren, kunst die je aan het denken zet, designs die verbluffen en experimenten die je uit de tent lokken.
28 maart t/m 3 april 2022

10. Lentebock Festival Utrecht

Lentebock Festival Utrecht
Utrecht (Utrecht) - Op het Lentebock Festival Utrecht worden de lekkerste bockbiertjes van verschillende brouwerijen getapt, op muziek van lokale artiesten gedanst en heerlijke hapjes uit de foodtrucks geproefd!
Vrijdag 25, 26 & 27 maart 2022

11. Meer Festivals en evenementen

De uitagenda van Uitzinnig.nl wordt continue aangevuld met festivals en evenementen in Nederland. Laat je inspireren en bekijk de uitagenda voor het complete aanbod.

De 10 leukste stranden van Nederland
Gratis evenementen en festivals in oktober 2022
10 x de leukste openluchtmusea
Dino uitjes in Nederland