Inloggen

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk opent met twee nieuwe bezoeklocaties

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk opent op vrijdag 18 februari 2022 weer de deuren. Sinds 19 december waren de museummolens, de rondvaart en het gemaal van Kinderdijk gesloten i.v.m. de geldende coronamaatregelen en verschillende onderhoudswerkzaamheden.

Vanaf vrijdag zijn ook direct de twee nieuwste bezoeklocaties in Kinderdijk te bezoeken. De drijvende tentoonstelling ‘Alles Heeft een Tijd’ en het Vogeltheater. In beide bezoeklocaties staat de beleving van natuur, water en klimaat centraal. Werelderfgoed Kinderdijk hoopt met deze thema’s ook bezoekers uit de regio aan te spreken.

Drijvende tentoonstelling ‘Alles Heeft een Tijd’

Drijvende tentoonstelling ‘Alles Heeft een Tijd’
Op het schip de Alles Heeft een Tijd wordt door middel van drie korte films een verhaal vertelt over de Sint-Elisabethvloed, het watersysteem van de Alblasserwaard en de uitdagingen van klimaatverandering voor de toekomst.

Dit schip werd samen met een ander schip, de Jantina, in 2017 overgenomen van het Maritiem Museum Rotterdam voor een symbolisch bedrag van €1,-. Het schip is sindsdien gerenoveerd en nu voor het eerst opengesteld voor bezoekers.

Het Vogeltheater

In het nieuwe Vogeltheater ontdekken bezoekers het unieke landschap en de bijzondere vogels die hun leefgebied hebben in de boezems, polders en molenerven van Kinderdijk. Achter het grote glas kunnen bezoekers met verrekijkers de meest bijzondere vogels uit de regio spotten.

Hollands watermanagement

Hollands watermanagement
De medewerkers en vrijwilligers van Kinderdijk staan te trappelen om weer gasten te ontvangen. Ze hopen dat bezoekers weer komen genieten van dit iconische stukje Nederland. Zij zijn er klaar voor om ons unieke verhaal van ruim zeven eeuwen Hollands watermanagement weer te gaan vertellen.

Bezoek Werelderfgoed Kinderdijk

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is in februari van 10.30 tot 16.00 uur geopend en in het hoogseizoen (maart t/m oktober) dagelijks van 09.30 tot 17.30 uur.

Met een online entreeticket is het vanaf de gekozen aankomsttijd mogelijk om alle bezoeklocaties in te gaan, inclusief de rondvaartboten.

Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
10 x Festivals in april 2024
De leukste fairs en markten in april 2024
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Toon de nieuwste thema's »