Inloggen

6 x Filmfestivals dit najaar

Links: filmfestival.nlRechts: filmbythesea.nl
Maar liefst 6 filmfestivals staan er op het programma dit najaar. Met films, documentaires en Q&A's rond een bijzonder thema.

Van filmfestival met een wereldwijde bekendheid tot meer intieme festivals. De onderwerpen variëren van fantastische film tot Spaanse films, films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema en documentaires die je aan het denken zetten. Bekijk hieronder de filmfestival tips.

1. Nederlands Film Festival

Nederlands Film Festival
Ervaar het Nederlands Film Festival overal in het land; in filmzalen door het hele land en in bioscopen en andere locaties in Utrecht. Het NFF presenteert nieuw talent, laat Digitale Cultuur beleven in Storyspace, biedt masterclasses van makers en toont de nieuwste en beste documentaires, korte films, dramaseries, speelfilms en animatie.
21 t/m 30 september 2022 | Utrecht en diverse locaties in Nederland

2. Film by the Sea

Film by the Sea
Film by the Sea is één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. Geniet van zo’n 140 films uit alle hoeken van de wereld. Naast de hoofdlocatie is het festival ook te zien op meerdere satellietlocaties in Zeeland, er is een drive-in-voorstelling, een openluchtvoorstelling op het strand en een filmconcert.
9 t/m 18 september 2022 | Vlissingen (Zeeland)

3. West Beach Film Festival

West Beach (Film) Festival is al 19 jaar dé afsluiter van de zomer met film en meer aan de Sloterplas! Een festival voor iedereen, met een hart voor de buurt. Deze editie volgt het festival ‘vrijheid’ als leidraad.
15 t/m 25 september 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

4. Pleinbioscoop meets LantarenVenster

Pleinbioscoop meets LantarenVenster
Er komt tóch nog een editie van Pleinbioscoop dit jaar! Pleinbioscoop vertoont in samenwerking met LantarenVenster op vijf aaneensluitende avonden vijf films in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam-West.
28 september t/m 2 oktober 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

5. Amsterdam Spanish Film Festival

Het Spanish Film Festival komt dit najaar met een spannende en unieke line-up. Geniet van de mooiste, indrukwekkende, en amusementsvolle Spaanse films van het jaar die onder andere aanzetten tot denken en in het teken staan van power & inclusivity.
5 t/m 9 oktober 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

6. Leiden International Film Festival

Het Leiden International Film Festival is een jaarlijks terugkerend filmfestival in Leiden. Tegenwoordig is het één van de belangrijkste festivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema.
3 t/m 13 november 2022 | Leiden (Zuid-Holland)

7. IDFA

IDFA
Twaalf dagen lang documentaires kijken uit alle werelddelen, over de meest uiteenlopende onderwerpen tijdens de 35ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).
9 t/m 20 november 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Meer Festivals

Weten welke festivals er nog meer plaats vinden komende tijd? Bekijk de uitagenda met festivals. Van muziekfestival tot theaterfestival en van kinderfestival tot lichtfestival. Daarnaast zijn er nog talloze andere evenementen die een bezoek waard zijn.

Wat te doen dit weekend?
De mooiste tuinen in Nederland
Herfstvakantie uitjes met kinderen
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties