Inloggen

Heerlijke wandeltochten in april en mei

Links: © Monique - Bloeiend ZijpeRechts: Bloesem2daagse Wandeltocht
Wandelliefhebbers opgelet. Er staan komende maanden weer heerlijke wandeltochten in de uitagenda.

Wandelroutes door mooie gebieden, waar je kunt genieten van de ontwakende natuur in de lente. Loop door prachtige bloeiende bloembollenvelden, boomgaarden met bloesems, het bos, akkers en weilanden.

Wie lekker wil wandelen in de natuur, kan zijn of haar hart ophalen. Bekijk onderstaande wandelingen en ga lekker naar buiten!

1. Wandeltocht tussen de bollenvelden

Wandeltocht tussen de bollenvelden
Sint Maartensvlotbrug (Noord-Holland) - In de polder Zijpe, tussen de duinen en de dijken van de gemeente Schagen ligt het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Op deze wandeldag geven de landeigenaren van de bollenvelden exclusief toestemming om dwars door de velden over de aangegeven wandelpaden te wandelen!
Zondag 24 april 2022

2. Bloesem2daagse Wandeltocht

Banholt (Limburg) - Alle routes van de Bloesem2daagse door Zuid-Limburg bieden mooie doorkijkjes in het Heuvellandschap en prachtige vergezichten, langs fraaie hoog- en laagstamboomgaarden. Op beide dagen is er een jeugd- en gezinswandeling met daarin op zondag de 4e BOEM-tocht voor de jongeren van 6-14 jaar.
Zaterdag 23 en zondag 24 april 2022

3. Bloesemtocht

Bloesemtocht
Kapelle (Zeeland) - Geniet van het voorjaar en de vele soorten bloesem in het landschap rond Kapelle! Fiets mee met de gids door de boomgaarden, een unieke ervaring. De tocht is ongeveer 20 km lang en start vanaf het Fruitteeltmuseum. Of loop zelfstandig de wandelbloesemtocht van 7 of 14 km.
Zaterdag 9 april 2022: Bloesem fietstocht met gids
Zaterdag 23 april 2022: Bloesem Wandeltocht

4. Rabo BOEM-tocht voor kinderen

Rabo BOEM-tocht voor kinderen
Banholt (Limburg) - Onderdeel van de Bloesem2Daagse is de Rabo BOEM-tocht. Een bijzondere wandeltocht voor de jeugd van 6-14 jaar vol ontdekkingen en verrassingen. Het is een wandeling van 8 km met onderweg spelletjes en verrassingen, geschikt voor gezinnen met kinderen.
Zondag 24 april 2022

5. Broekstreker Stertocht

Ekehaar (Drenthe) - De Broekstreker Stertocht biedt gevarieerde routes voor wandelaars en nordic-walkers. Deze lopen over verharde en onverharde wegen door de prachtige natuur van het Drentse landschap met beekdalen, heidevelden, weiden, essen, bossen, dorpen, houtwallen, vennen .. Volop genieten dus.
Zondag 24 april 2022

6. Tukkerstocht Albergen

Albergen (Overijssel) - Mooi en ontspannen wandelplezier in en door het hart van het Twentse coulissen landschap ! Je kunt kiezen uit 5 afstanden. Met ook de succesvolle trainingstocht voor de Vierdaagse, de 40 km. Verschillende muziekkorpsen maken van de Tukkerstocht Albergen een feestelijk gebeuren.
Zondag 24 april 2022

7. Wandeltocht van schakel tot schakel

Wandeltocht van schakel tot schakel
Koekange (Drenthe) - De organisatie heeft weer een mooie, afwisselende wandelroute voor u uitgezet rondom het mooie dorp Koekange. Laat u verrassen van de geweldige natuur in en rondom Koekange!
Zaterdag 7 mei 2022

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Groot Wandel Evenement Achtmaal

Achtmaal (Noord-Brabant) - Traditiegetrouw wordt er op de derde zondag van mei het jaarlijks Groot Wandelevenement gehouden. De 5 afstanden gaan afwisselend over verharde en onverharde wegen en door natuurgebieden.
Zondag 15 mei 2022

9. 3 Provinciën Wandeltocht

Bakkeveen (Friesland) - De 3 Provinciënwandeltocht speelt zich af in het hart van Noord-Nederland. Het gebied rond het punt waar de grenzen van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe elkaar ontmoeten. Elk jaar worden de routes in een andere richting uitgezet.
Zaterdag 14 mei 2022

10. Najjar Wandeldag

Najjar Wandeldag
Rijen (Noord-Brabant) - De jaarlijkse Najjar wandeldag is een natuur wandeltocht door de bossen in de omgeving van boswachterij Dorst nabij het gebied Surae. Er zijn verschillende wandelafstanden.
Zondag 15 mei 2022

11. WF Naobertochten - Wandelen en Fietsen

Winterswijk (Gelderland) - De Naobertochten bestaan uit uitgepijlde fietstochten en uitgepijlde wandeltochten. Deze tochten gaan door het fraaie Winterswijkse buitengebied met als buurtschappen Ratum, Kotten en Woold.
Zondag 15 mei 2022

12. Leekstermeer Wandeltocht

Leekstermeer Wandeltocht
Leek (Groningen) - Je kunt weer wandelen voor het goede doel door het fraaie Gronings en Drentse landschap tijdens de 15e Leekstermeer Wandeltocht. De wandelroutes vanaf Landgoed Nienoord voeren door prachtige natuurgebieden om en nabij het Leekstermeer.
Zaterdag 21 mei 2022

13. Wandelfestijn St Christoffel

Steenwijkerwold (Overijssel) - Op Hemelvaartsdag de 15e editie van het Wandelfestijn St. Christoffel georganiseerd. Vanuit Steenwijkerwold zijn vier routes uitgezet door de fraaie wandelrijke omgeving.
Donderdag 26 mei 2022 - Hemelvaartsdag

14. Margratentocht

Margratentocht
Sint Geertruid (Limburg) - Op Hemelvaartsdag wordt voor de 67e keer de Margratentocht georganiseerd. Onderweg kun je intens genieten van de ontwakende natuur in de lente, het bos, de akkers en weilanden met de weelderige flora en fauna die deze streek zo bijzonder maken.
Donderdag 26 mei 2022

15. Drentse Wandel 4-daagse Odoorn

Drentse Wandel 4-daagse Odoorn
Odoorn (Drenthe) - Alleen, met vrienden of met hele gezin wandelen kan gelukkig weer tijdens de 32e Drentse Wandel 4-daagse. Voor de langere afstanden van 30 en 40 km is de minimale leeftijd 12 jaar.
Donderdag 26 t/m zondag 29 mei 2022


Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
10 x Festivals in april 2024
Toon de nieuwste thema's »