Inloggen

Lammetjesdagen - Hier kun jij lammetjes knuffelen en aaien

Links: © Anneke van LeersumRechts: Lammetjesaaidag bij Belevingsboerderij de Zes Grazen
Het is voorjaar. En dat betekent dartelende lammetjes in de wei! Tijdens Lammetjesdagen mag je de lammetjes komen aaien en knuffelen. En soms zelfs een flesje geven!

Er worden volop schapen en geitjes geboren in de lente. Op diverse plekken door het land worden speciale dagen georganiseerd om de lammetjes te bewonderen. Ook zijn er vaak leuke kinderactiviteiten te doen. Hieronder zie je waar jij op kraambezoek mag komen.

1. Lammetjesdag Streekmuseum Vredegoed

Lammetjesdag Streekmuseum Vredegoed
Streekmuseum Vredegoed opent het seizoen traditiegetrouw met de Lammetjesdag! Wollige lammetjes, pluizige kuikens en konijnen wachten om geaaid en geknuffeld te worden... ook leuk voor volwassenen!
Zaterdag 25 maart 2023 | Tienhoven (Utrecht)

2. Lammetjesaaidag en voorjaarsmarkt

Bij Belevingsboerderij de Zes Grazen vindt de lammetjesaaidag met voorjaarsmarkt plaats. Je bent van harte welkom om de geitenlammetjes te komen knuffelen en aaien. Ook zijn er leuke activiteiten en een voorjaarsmarkt met mooie producten.
Zaterdag 8 april 2023 | Sint-Annen (Groningen)

3. Paasbeleving bij kaasboerderij De Gelder

Paasbeleving bij kaasboerderij De Gelder
Er valt weer van alles te beleven bij kaasboerderij ''De Gelder''! Je mag er lammetjes aaien, leuke ponyritjes, de paashaas die rondloopt met lekkere eitjes, je eigen paashaas knutselen en kleine kuikentjes bewonderen.
Zaterdag 8 april 2023 | Tijnje (Friesland)

4. Lammetjesdag Rhedense Schaapskudde

Elk jaar in februari worden nieuwe lammetjes geboren bij de Rhedense Schaapskudde die grazen rondom de Posbank. Tijdens de Lammetjesdag op 2e Paasdag bij de schaapskooi in Rheden zie je de nieuwe kudde en zijn er leuke kinderactiviteiten.
Maandag 10 april 2023 | Rheden (Gelderland)

Deze uitjes kun je ook met Pasen bezoeken.

5. Lente in de kooi

Lente in de kooi
Dit jaar organiseert de Stichting Schaapskudde Haaksbergen wederom het prachtige familie-evenement Lente In De Kooi op 2e Paasdag. De kooi mag weer open en de lammetjes kunnen bewonderd worden. Ook zijn er demonstraties schapen drijven en roofvogelshows.
Maandag 10 april 2023 | Haaksbergen (Overijssel)

Bekijk hier meer Paasuitjes.

6. Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert

Bij de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland staat een stal vol jonge dieren en dartelende lammetjes in het weiland naast de boerderij. De hoogste tijd dus voor kraambezoek tijdens de Lammetjesdag op 2e Paasdag.
Maandag 10 april 2022 | Schiedam (Zuid-Holland)

Meer uitjes met de Paasdagen vind je hier.

7. Op stap met de Schaapskudde

Op stap met de Schaapskudde
Ervaar hoe het is om schaapsherder te zijn. Wandel mee met de schaapsherder en zijn kudde schapen door het recreatiegebied van de Hollandse Biesbosch.
Woensdag 3 mei 2023 | Dordrecht (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Nog veel meer uitjes

Uitzinnig.nl staat vol met leuke uitjes en evenementen. Zoek je nog leuke activiteiten voor de Paasdagen met kleine kinderen dit jaar? Bekijk de kinderactiviteiten voor een dagje uit met Pasen.

Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Paasmarkten en Paasfairs 2024
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Auto- en Motorbeurzen 2024
Toon de nieuwste thema's »