Inloggen

Lammetjesdagen - Hier kun jij lammetjes knuffelen en aaien

Links: vredegoed.nlRechts: schaapskudde.nl
Het is voorjaar. En dat betekent dartelende lammetjes in de wei! Tijdens Lammetjesdagen mag je de lammetjes komen aaien en knuffelen. En soms zelfs een flesje geven!

Er worden volop schapen en geitjes geboren in de lente. Op diverse plekken door het land worden speciale dagen georganiseerd om de lammetjes te bewonderen. Ook zijn er vaak leuke kinderactiviteiten te doen. Hieronder zie je waar jij op kraambezoek mag komen.

1. Lammetjesdag Streekmuseum Vredegoed

Lammetjesdag Streekmuseum Vredegoed
Tienhoven (Utrecht) - In 2022 opent Streekmuseum Vredegoed het seizoen traditiegetrouw met de Lammetjesdag! Wollige lammetjes, pluizige kuikens en konijnen wachten om geaaid en geknuffeld te worden... ook leuk voor volwassenen!
Zaterdag 26 maart

2. Lammetjesdag Rhedense Schaapskudde

Rheden (Gelderland) - Elk jaar in februari worden nieuwe lammetjes geboren bij de Rhedense Schaapskudde die grazen rondom de Posbank. Tijdens de Lammetjesdag bij de schaapskooi in Rheden zie je de nieuwe kudde en zijn er leuke kinderactiviteiten.
Zondag 27 maart 2022

3. Lammetjesaaidag en voorjaarsmarkt

Lammetjesaaidag en voorjaarsmarkt
Sint-Annen (Groningen) - Bij Belevingsboerderij de Zes Grazen vindt de lammetjesaaidag met voorjaarsmarkt plaats. Je bent van harte welkom om kennis te maken met de Nederlandse bonte geit en de geitenlammetjes te komen knuffelen en aaien. Ook zijn er leuke activiteiten en een voorjaarsmarkt met mooie producten.
Zaterdag 16 april 2022

4. Lente in de Kooi

Haaksbergen (Overijssel) - Schaapskudde Haaksbergen houdt op tweede Paasdag traditioneel het evenement; "lente in de kooi". Je kunt de mooie schaapskooi met de lammetjes bezoeken. Er zijn demonstraties schapen drijven en op verschillende tijden mooie roofvogelshows.
Maandag 18 april 2022 - Tweede Paasdag

5. Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert

Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert
Schiedam (Zuid-Holland) - Bij de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland staat een stal vol jonge dieren en dartelende lammetjes in het weiland naast de boerderij. De hoogste tijd dus voor kraambezoek tijdens de Lammetjesdag op 2e Paasdag. Ook kun je meedoen met een slootexpeditie en survivalactiviteiten...
Maandag 18 april 2022 - Tweede Paasdag

6. Lammetjesdag Orvelte

Orvelte (Drenthe) - In en rond de schaapskooi van Orvelte wordt de Lammetjesdag gehouden. Er is natuurlijk beschuit met muisjes en limonade, koffie of thee. Onder begeleiding van de herders mogen kinderen lammetjes knuffelen.
Zondag 8 mei 2022

Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
De leukste kinderactiviteiten en festivals voor kinderen in september
De leukste Klimparken in Nederland
De 10 leukste dierentuinen