Inloggen

De leukste Hemelvaart activiteiten met kinderen

Links: Vikingen veroveren Archeon - Museumpark ArcheonRechts: spoorwegmuseum.nl
Wat te doen met de kids tijdens het Hemelvaartweekend? Er zijn volop leuke kinderactiviteiten. Bezoek de Vikingen, bekijk kindervoorstellingen, bezoek een boerderij en nog veel meer...

Bekijk hieronder de leukste evenementen, activiteiten en uitjes voor kinderen op Hemelvaartsdag en tijdens het Hemelvaartweekend.

1. De Vikingen veroveren Museumpark Archeon

De Vikingen veroveren Museumpark Archeon
De Vikingen komen naar Museumpark Archeon deze Hemelvaart! Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.
9 t/m 12 mei 2024 | Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

2. Spoorweg Spelen

Kom naar de Spoorweg Spelen in het Spoorwegmuseum en ontdek of jij het in je hebt om lid te zijn van de spoorwegfamilie! Waar blink jij in uit?
T/m 12 mei 2024 | Utrecht Utrecht)

3. Romeinse Dagen

Romeinse Dagen
Het preHistorisch Dorp in Eindhoven staat tijdens het hemelvaartsweekend volledig in het teken van de Romeinse tijd. In het hele museum kom je Romeinen tegen en ontdek je hoe het leven in Nederland was in de tijd dat het deel uitmaakte van het Romeinse Rijk.
9 t/m 12 mei 2024 | Eindhoven (Noord-Brabant)

4. Beleef de modernste haven van Europa!

Beleef de modernste haven van Europa!
FutureLand is voor jong en oud een leuke bestemming. Naast het vaste programma met bustours en rondvaarten door de modernste haven van Europa, staat nog veel meer op het programma; kidsquiz, fossielenexpeditie en knutselen.
T/m 12 mei 2024 | Rotterdam (Zuid-Holand)

5. Internationaal topcircus in Vught

Een zorgvuldig samengesteld programma met artiesten uit Nederland, België, Italië, Tsjechië , China en Portugal. Beleef ruim 100 minuten circusplezier voor jong en oud tegen betaalbare entreeprijzen.
9 t/m 12 mei 2024 | Vught (Noord-Brabant)

6. Kom de koala's bekijken

Ouwehands Dierenpark heeft drie koala’s verwelkomt waarvoor een speciaal verblijf Koalia is gebouwd. Het zijn de enige koala’s in Nederland en ook de eerste koala’s die voet zetten op Nederlandse bodem. Je kunt ze nu bewonderen.
Doorlopend | Rhenen (Utrecht)

7. Activiteiten in het Nationaal Militair Museum

Activiteiten in het Nationaal Militair Museum
In het Nationaal Militair Museum is weer van alles te beleven! Ga samen met de kinderen speuren in het museum of luister naar een persoonlijke verhaal van de veteraan. Zelf rijden in een tank? Dat kan!
T/m 12 mei 2024 | Soest (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Nog veel meer evenementen en uitjes tijdens Hemelvaart

Dit is slechts een kleine selectie van wat er allemaal te doen is tijdens Hemelvaart. De uitagenda staat vol met leuke Hemelvaart uitjes.

Bekijk ook:
Dit is er te doen op Hemelvaartsdag
10 x Markten en Braderieën op Hemelvaartsdag
Hemelvaart uitjes met kinderen
Deze festivals zijn er op Hemelvaartsdag
10 Dagje Uit Tips voor jouw Hemelvaartweekend

Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos. Wil je op een leuke manier de regio verkennen, bekijk dan deze verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten en locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

De leukste fairs en markten in juli 2024
10 x Festivals in augustus
Geniet van een prachtig concert in de buitenlucht
Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Toon de nieuwste thema's »