Inloggen

De leukste Hemelvaart uittips met kinderen

Links: archeon.nlRechts: Open Trein Festijn bij het Spoorwegmuseum
Wil je iets leuks doen met de kids tijdens het Hemelvaartweekend? Dat kan! Bezoek de Vikingen, dompel je onder in een kleurrijk festival met leuke kinderactiviteiten, bekijk kindervoorstellingen of leef je uit op een sportfestival en nog veel meer...

Bekijk hieronder de leukste evenementen, activiteiten en uitjes voor kinderen op Hemelvaartsdag en tijdens het Hemelvaartweekend.

1. De Vikingen veroveren Museumpark Archeon

De Vikingen veroveren Museumpark Archeon
De Vikingen komen naar Museumpark Archeon deze Hemelvaart! Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.
26 t/m 29 mei 2022 | Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

2. Open Trein Festijn

Tijdens het Open Trein Festijn in het Hemelvaartweekend gooit het Spoorwegmuseum alle deuren open. Vier dagen lang worden zoveel mogelijk treinen open gezet, ook treinen die normaal voor publiek gesloten blijven...
26 t/m 29 mei 2022 | Utrecht (Utrecht)

3. Vikingfest

Vikingfest
Kom Vikingen spotten in het preHistorisch Dorp! Ontmoet de ruige Noormannen en ontdek deze bijzondere tijd uit de geschiedenis in het openluchtmuseum. Ze komen hier om te vechten, handelen, demonstreren, vertellen en nog veel meer.
26 t/m 29 mei 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

4. Hemeltjelief Festival

Hemeltjelief Festival
Een bijzonder kleurrijk festival voor jong en oud. Met een bijzondere mix van kinderactiviteiten, straattheater, kunstinstallaties en aansprekende live-bands is Hemeltjelief! een verfrissend festival dat het net even anders doet!
26 t/m 29 mei 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

5. Poppenkastfestival

In Winkelcentrum Etten-Leur vindt het Poppenkastfestival plaats. Vanuit diverse poppenkasten worden spannende vrolijke voorstellingen gespeeld voor kinderen en volwassenen.
26 mei 2022 | Etten-Leur (Noord-Brabant)

6. IAG Sportevent 2022

Sport en theater komen samen en worden op dit festival naar een hoger level getild. Er is een Gym&Jump programma, trainingen en workshops, demo’s en showbattles. Ook zijn er allerlei leuke side-events, van luchtkussenspektakel, Mega Just Dance tot een rijkgevuld Foodcourt.
26 t/m 29 mei 2022 | Den Bosch (Noord-Brabant)

7. Campina Boerderijdagen

Tijdens de Campina Boerderijdagen stellen 76 melkveehouders, verdeeld over het hele land, hun boerderij open voor een kijkje achter de schermen. Er zijn tal van leuke en leerzame activiteiten op de boerderijdag.
Vrijdag 27 mei 2022 | Door heel Nederland

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Nog veel meer evenementen en uitjes tijdens Hemelvaart

Er worden nog veel meer leuk activiteiten georganiseerd. Bekijk hier alle evenementen en festivals voor een dagje uit met Hemelvaart. Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos.

Kerstmarkten in Nederland
De 10 leukste dierentuinen
Bekijk 10 x een Sinterklaashuis of Pietenhuis
Plopsa stunt - Scoor goedkoop jouw tickets
Dino uitjes in Nederland