Inloggen

De leukste Hemelvaart activiteiten met kinderen

Links: Vikingen veroveren Archeon - Museumpark ArcheonRechts: Campina Boerderijdagen
Wat te doen met de kids tijdens het Hemelvaartweekend? Er zijn volop leuke kinderactiviteiten. Bezoek de Vikingen, bekijk kindervoorstellingen, bezoek een boerderij en nog veel meer...

Bekijk hieronder de leukste evenementen, activiteiten en uitjes voor kinderen op Hemelvaartsdag en tijdens het Hemelvaartweekend.

1. De Vikingen veroveren Museumpark Archeon

De Vikingen veroveren Museumpark Archeon
De Vikingen komen naar Museumpark Archeon deze Hemelvaart! Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.
18, 19 en 21 mei 2023 | Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

2. Campina Boerderijdagen

Tijdens de Campina Boerderijdagen stellen 76 melkveehouders, verdeeld over het hele land, hun boerderij open voor een kijkje achter de schermen. Er zijn tal van leuke en leerzame activiteiten op de boerderijdag.
Vrijdag 19 mei 2023 | Door heel Nederland

3. Bezet Leven in oorlog

Bezet Leven in oorlog
In het weekend van Hemelvaart, bezetten verschillende historische figuren het preHistorisch Dorp alsof het oorlog is. Bewonder soldaten en kom zelf ervaren hoe het moet zijn geweest om in tijden van oorlog te leven.
18 t/m 21 mei 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

4. Dagje uit met Thomas

Dagje uit met Thomas
Tijdens het Hemelvaartweekend is het weer tijd voor 'Dagje uit met Thomas' in het Spoorwegmuseum. We kennen Thomas de Stoomlocomotief allemaal van de televisie, de echte Thomas is te gast in het museum en komt onder stoom. En natuurlijk komt de Dikke Controleur met hem mee!
18 t/m 21 mei 2023 | Utrecht (Utrecht)

5. Nog veel meer evenementen en uitjes tijdens Hemelvaart

Er worden nog veel meer leuk activiteiten georganiseerd. Bekijk hier alle evenementen en festivals voor een dagje uit met Hemelvaart. Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos.

Nieuwe privébioscoop in Pathé Ypenburg
Kaartverkoop Central Park Festival van start
De leukste Klimparken in Nederland
Wat te doen dit weekend?
Toon de nieuwste thema's »