Inloggen

Kunstmarkten en kunstroutes in juni

Links: kunstwarkintpark.nlRechts: kunstfietsroutecastricum.nl
Een Kunstmarkt bezoeken is een leuke en toegankelijke manier om met kunst én de makers in contact te komen. Door heel Nederland worden in juni leuke kunstmarkten in de openlucht en kunstroutes langs ateliers georganiseerd.

Vanuit kramen of mooie pagodetenten exposeren de kunstenaars hun werk in allerlei disciplines. Of vanuit de ateliers van kunstenaars tijdens een kunstroute. Laat je verrassen bij deze kunstevenementen in juni 2023.

1. Kunstwark in't Park

Kunstwark in't Park
Kunstwark in ’t Park is een must voor kunstenaars die hun kunst willen aanbieden aan een breed publiek. Maar ook voor bezoekers die op zoek zijn naar betaalbare kunst van een goed niveau.
3 juni 2023 | Hoogeveen (Drenthe)

2. Kunstfietsroute Castricum en Bakkum

Kunstfietsroute Castricum en Bakkum
De Kunstfietsroute 2023 voert langs kunst in Castricum en Bakkum. Meer dan 70 kunstenaars laten u op 25 locaties kennis maken met hun werk. Laat je verrassen door een zeer gevarieerd aanbod.
3 en 4 juni 2023 | Castricum en Bakkum (Noord-Holland)

3. Kunstmarkt - Kunstroute Swentibold Susteren

Jaarlijks vindt rond de monumentale Amelbergabasiliek te Susteren een regionale kunstmarkt plaats met meer dan 90 kunstenaars. Ook kun je een route lopen langs de ateliers van kunstenaars.
4 juni 2023 | Susteren (Limburg)

4. Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Kunst- en Cultuurroute Middelburg
Alle deuren gaan weer open bij de deelnemers van de maandelijkse Kunst & Cultuurroute! Wandel langs de vele historische panden en loop nieuwsgierig naar binnen.
Zondag 4 juni 2023 | Middelburg (Zeeland)

5. Kunst en Cultuurroute Buren Bijzonder

Naast het kloppende hart van de kunstroute in de historische binnenstad van Buren zijn ook andere plaatsen podium voor diverse tentoonstellingen. In het 1e weekend van juni is er een gevarieerd aanbod aan kunst te beleven.
2 t/m 4 juni 2023 | Buren (Gelderland)

6. Kunstroute Opmeer

Thuis bij de kunstenaar, in het atelier, de tuin of op een gezamenlijke locatie. Kunstenaars tonen op verschillende locaties hun kunstwerken in de gemeente Opmeer.
3 en 4 juni 2023 | Gemeente Opmeer (Noord-Holland)

7. Atelierroute Zaanstreek

Atelierroute Zaanstreek
Verdeeld over heel Zaanstad openen keramisten, textielkunstenaars, fotografen, edelsmeden en allerlei andere disciplines de deuren van hun ateliers en werkplaatsen om hun nieuwe werk te tonen.
3,4 en 10,11 juni 2023 | Zaanstad (Noord-Holand)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunstwandeling Diever

Geniet van een uitgebreide collectie kunst- en ambachtswerken tijdens de Kunstwandeling Diever. Bewonder kunst in huizen, tuinen, werkplaatsen, ateliers en galeries. De kunstroute is zowel wandelend als fietsend af te leggen.
10 en 11 juni 2023 | Diever (Drenthe)

9. Kunstschouw Westerschouwen

Tijdens Kunstschouw Westerschouwen is op 34 locaties in elf Zeeuwse dorpen weer werk van 160 kunstenaars te zien. Bij Zeeuwen thuis, maar ook in kerkjes en ringdorpen, in boerenschuren en een molen, in polder en bos.
10 t/m 18 juni 2023 | Diverse locaties in Zeeland

10. Art Ankeveen Kunstroute

Art Ankeveen Kunstroute
Het pittoreske dorpje Ankeveen zich om tot een kunstzinnige oase. Art Ankeveen, een kunstroute langs open tuinen en kunstmarkt, belooft een dag vol kunst en natuurschoon te worden.
18 juni 2023 | Ankeveen (Noord-Holland)

11. Kunstwandeling Ommoord

Maak een Kunstwandeling met gids langs kunstwerken in de buitenruimte van Ommoord. Tijdens de wandeling kom je dan langs 10-15 van de kunstwerken.
Zondag 25 juni 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

12. Kunst in de Tuin

Kunst in de Tuin
In de Botanische Tuin in Kerkrade vol kleur, geur en vogelgeluiden staan verspreid over de tuin zo'n 50 stands met kunst in vele variëteiten, van schilderijen, brons en keramiek tot sieraden en glas in lood.
Zondag 25 juni 2023 | Kerkrade (Limburg)

13. Landelijk Atelierweekend

Meer dan 200 ateliers in heel Nederland openen tijdens het Landelijk Atelierweekend hun deuren voor kunstliefhebbers. Krijg een uniek kijkje in het leven en werk van beeldend kunstenaars.
24 en 25 juni 2023 | 200 ateliers in Nederland

14. Kunstroute van Uitgeest

Kunstroute van Uitgeest
Kunstroute van Uitgeest voert langs een elftal ateliers en tentoonstellingsruimten in het centrum van Uitgeest. Geniet van vele vormen van kunst: keramiek, sculpturen, schilderijen, beelden, foto's etc.
24 en 25 juni 2023 | Uitgeest (Noord-Holland)

15. Kunstmaand Laren

Kunstmaand Laren
Laren staat een maand lang in het teken van de kunst. Er zijn allerlei exposities, een Kunst Fietsroute, Beeldentuin wandeling en nog veel meer. En Natuurlijk Art Laren op de Brink.
1 t/m 30 juni 2023 | Laren (Noord-Holland)

16. Meer tentoonstellingen en evenementen

Naast bovenstaande kunstmarkten en kunstroutes zijn er vele mooie exposities in Nederland te bewonderen. Kijk in de Tentoonstellingsagenda voor een overzicht van exposities. Of zoek je een ander leuk evenement? Bekijk dan op Uitzinnig.nl het overzicht met Festivals en Evenementen in Nederland.

De leukste Klimparken in Nederland
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
10 x Festivals in april 2024
Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april 2024
Toon de nieuwste thema's »