Inloggen

Kunstmarkten en kunstroutes in juni

Links: cultureleregio.nlRechts: kunstachterdijken.nl
Een Kunstmarkt bezoeken is een leuke en toegankelijke manier om met kunst én de makers in contact te komen. Door heel Nederland wordt in juni leuke kunstmarkten in de openlucht en kunstroutes langs ateliers georganiseerd.

Vanuit kramen of mooie pagodetenten exposeren de kunstenaars hun werk in allerlei disciplines. Of vanuit de ateliers van kunstenaars tijdens een kunstroute. Schilderijen, sieraden, glasfusing, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, textiel en meer. Laat je verrassen!

We hebben de leukste kunstevenementen in juni op een rijtje gezet.

1. Kunst-Event Landgoed Zonheuvel

Kunst-Event Landgoed Zonheuvel
Tijdens het Pinksterweekend is er weer een mooi Kunst-Event op Landgoed Zonheuvel. In dit weekend bezoeken enkele duizenden kunstliefhebbers deze kunstfair.
4 t/m 6 juni 2022 | Doorn (Utrecht)

2. Kunst Kuier XL Pingjum

Kunst Kuier XL Pingjum
Verspreid over een afstand van anderhalve kilometer staan meer dan 45 kunstwerken. Grote foto’s, installaties, schilderijen, gedichten en multimedia projecten maken de wandeling tot een verrassend avontuur.
t/m 19 juni 2022 | Pingjum (Friesland)

3. Kunstmarkt - Kunstroute Swentibold Susteren

Jaarlijks vindt rond de monumentale Amelbergabasiliek te Susteren een regionale kunstmarkt plaats met meer dan 100 kunstenaars. Ook kun je een route lopen langs de ateliers van kunstenaars.
5 juni 2022 | Susteren (Limburg)

4. Feest van de Geest

Feest van de Geest
Tijdens het pinksterweekend vindt het landelijke kerk- en kunstevenement Feest van de Geest plaats. De regio Groningen en Noord-Drenthe neemt deel met 29 kunstenaars in 25 kerken.
4 t/m 6 juni 2022 | Groningen en Noord-Drenthe

5. Open Atelierroute Berkelland

De Open Atelierroute Berkelland is een samensmelting van kunst bij de kunstenaars thuis. De route langs de ateliers van de deelnemende kunstenaars loopt door heel Berkelland van Ruurlo tot Rekken.
5 en 6 juni 2022 | Ruurlo e.o. (Gelderland)

6. Kunstfestival Makkum Art

Hoogwaardige kunst van 100 kunstenaars op bijzondere locaties in Makkum, met muziekuitvoeringen. Daarbij worden vooral karakteristieke monumentale panden en tuinen gebruikt, die normaal gesproken alleen van de buitenkant gezien worden.
4 t/m 6 juni 2022 | Makkum (Friesland)

7. Interlimburgse Kunstfietsdagen

Interlimburgse Kunstfietsdagen
Nederlandse en Belgische kunstenaars organiseren de Interlimburgse Kunst-fietsdagen. Er is een fietsroute uitgezet langs tal van locaties langs de Maas waar kunstenaars hun werk tentoonstellen en toelichten.
5 en 6 juni 2022 | Roosteren e.o. (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunstfietsroute Castricum en Bakkum

De 25e Kunstfietsroute 2022 voert langs kunst in Castricum en Bakkum. Meer dan 70 kunstenaars laten u op 25 locaties kennis maken met hun werk. Vanwege het jubileum is er dit jaar ook een etalageroute.
4 en 5 juni 2022 | Castricum en Bakkum (Noord-Holland)

9. Kunstwandeling Talentvol Diever

De Kunstwandeling heeft een lengte van ca. 5 kilometer en voert langs kunstenaars uit Diever die hun deuren openen. Ook zijn er expositieruimten met meerdere kunstenaars uit de gemeente Westerveld
11 en 12 juni 2022 | Diever (Drenthe)

10. Hobby-kunstmarkt in de tuin

Hobby-kunstmarkt in de tuin
Een Hobby- en kunstmarkt in het mooie buitengebied van Best. In een particuliere tuin laten laten 18 kunstenaars en hobbyisten zien wat zij in hun mars hebben.
12 juni 2022 | Best (Noord-Brabant)

11. KunstenLandschaproute Lonneker

Een KunstenLandschaproute in Enschede, rondom Lonneker en op Roombeek in het Pinksterweekend. Het is een prachtige route met mooie werken van Enschedese, Nederlandse en buitenlandse kunstenaars.
4 t/m 6 juni 2022 | Lonneker e.o. (Overijssel)

12. Kunstschouw Westerschouwen

Kunstschouw Westerschouwen
Tijdens Kunstschouw Westerschouwen is op 34 locaties in elf Zeeuwse dorpen weer werk van 160 kunstenaars te zien. Bij Zeeuwen thuis, maar ook in kerkjes en ringdorpen, in boerenschuren en een molen, in polder en bos.
11 t/m 19 juni 2022 | Diverse locaties in Zeeland

13. JekerJazz Art Live Kunstmarkt

De straten en pleinen van het Jekerkwartier in Maastricht, dat is sfeer en gezelligheid alom. Met een mooi grote opgezette, publieksveilige Kunstmarkt met veel live muziek 12 live bands.
Zondag 19 juni 2022 | Maastricht (Limburg)

14. TEFAF Maastricht

TEFAF Maastricht
TEFAF Maastricht is wereldwijd de meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs. Er is een aanbod van ongeëvenaarde kwaliteit en biedt de belangrijkste kunsthandelaren en specialisten een podium.
25 t/m 30 juni 2022 | Maastricht (Limburg)

15. Kunstroute Opmeer

Kunstroute Opmeer
Thuis bij de kunstenaar, in het atelier, de tuin of op een gezamenlijke locatie. 39 kunstenaars tonen op 22 locaties hun kunstwerken in de gemeente Opmeer.
18 en 19 juni 2022 | Gemeente Opmeer (Noord-Holland)

16. Kunstroute van Uitgeest

Kunstroute van Uitgeest voert langs een elftal ateliers en tentoonstellingsruimten in het centrum van Uitgeest. Geniet van vele vormen van kunst: keramiek, sculpturen, schilderijen, beelden, foto's etc.
25 en 26 juni 2022 | Uitgeest (Noord-Holland)

17. Kunst in de Tuin

Kunst in de Tuin
In de Botanische Tuin in Kerkrade vol kleur, geur en vogelgeluiden staan verspreid over de tuin zo'n 50 stands met kunst in vele variëteiten, van schilderijen, brons en keramiek tot sieraden en glas in lood.
Zondag 26 juni 2022 | Kerkrade (Limburg)

18. Landelijk Atelierweekend

Meer dan 200 ateliers in heel Nederland openen tijdens het Landelijk Atelierweekend hun deuren voor kunstliefhebbers. Krijg een uniek kijkje in het leven en werk van beeldend kunstenaars.
25 en 26 juni 2022 | 200 ateliers in Nederland

19. Kunstmaand Laren

Laren staat een maand lang in het teken van de kunst. Er zijn allerlei exposities, een Kunst Fietsroute, Beeldentuin wandeling en nog veel meer.
t/m 28 juni 2022 | Laren (Noord-Holland)

20. Meer tentoonstellingen en evenementen

Naast bovenstaande kunstmarkten en kunstroutes zijn er vele mooie exposities in Nederland te bewonderen. Kijk in de Tentoonstellingsagenda voor een overzicht van exposities. Of zoek je een ander leuk evenement? Bekijk dan het overzicht met Festivals en Evenementen in Nederland.

Kerstmarkten in Nederland
De 10 leukste dierentuinen
Kerstvakantie - Uitjes voor het hele gezin
Bekijk 10 x een Sinterklaashuis of Pietenhuis
Plopsa stunt - Scoor goedkoop jouw tickets