Inloggen

Openluchtzwembaden - De leukste buitenzwembaden met kinderen in Nederland

Links: © Rob Voss - Openluchtbad BoschbadRechts: Bosbad Leersum
Het is weer zomer! Lekker buiten zwemmen in een openluchtzwembad in Nederland. Voor kinderen gegarandeerd uren zwem- en speelplezier!

Er zijn prachtige bosbaden, subtropische buitenzwembaden en waterspeelparken met roetsjbanen en allerlei attracties. Bekijk 12 tips waar je verkoeling kunt vinden voor een heerlijk dagje uit bij het buitenzwembad.

1. Openluchtbad Boschbad

Openluchtbad Boschbad
Apeldoorn (Gelderland) - Dit mooie openluchtbad is de grootste van Nederland. Je zult je hier geen moment vervelen. Je kunt hier zwemmen, midgetgolfen, zonnen, sporten en kanoën. Een bezoek aan het Boschbad is leuk voor jong en oud.

2. Bosbad Hoeven - Waterspeelpark Splesj

Bosbad Hoeven - Waterspeelpark Splesj
Hoeven (Noord-Brabant) - Bosbad Hoeven is een groot waterspeelpark tussen Roosendaal en Breda. Een groot aantal waterattracties maakt dit bad tot een perfect dagje uit. Voor alle leeftijden is hier wel iets te vinden. Zo is er het Spetterkasteel, supersnelle glijbanen, een Wildwater River Ride. En ook de halfpipe van 11 meter hoog waar je in een rubberbootje doorheen gestuwd wordt.

3. Zwemparadijs Tropiqua

Veendam (Groningen) - Beleef de leukste waterpret bij Tropiqua! Dit gezellige en mooie zwemparadijs heeft verwarmde buitenbaden met ligweide. Je kunt er dus heerlijk buiten zwemmen in de zomermaanden. Er zijn ook speeltoestellen en een buitenkiosk.

4. Bosbad Leersum

Bosbad Leersum
Leersum (Utrecht) - Bosbad Leersum is een prachtig openluchtzwembad. Het zwembad is aangelegd in een oorspronkelijke zandafgraving en is omgeven door bossen. Er zijn drie royale bassins waarin jong en oud zich kunnen vermaken.

5. Zwembad De Meermin

Steenbergen (Noord-Brabant) - Neem een gezonde duik in Zwembad De Meermin. Dit buitenzwembad is voor jong en oud een heerlijke plek om te zijn in een parkachtige omgeving. De kleinsten kunnen zich uitleven in het kleuterbad. De oudere kinderen kunnen van de grote glijbaan glijden in het grote bad.

6. Heuveltjesbosbad Balkbrug

Balkbrug (Overijssel) - In het Heuveltjesbosbad kun je volop genieten van het zwemmen en het badplezier. In dit buitenzwembad is het op warme dagen heerlijk vertoeven. Rondom het bad zijn verschillende speelvoorzieningen. Van een groot springkussen tot een volleybalveld.

7. Zwembad De Vosse

Zwembad De Vosse
Hillegom (Zuid-Holland) - Zwembad De Vosse is een openlucht zwembad in Hillegom en is onderdeel van Sportcentrum De Vosse. Het zwembad bestaat uit een 50-meter bad, een recreatiebad en een peuterbad. Recreanten en banenzwemmers komen in dit zwembad ruimschoots aan hun trekken.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Zwembad De Boskamp

Westerbork (Drenthe) - Zwembad De Boskamp is een buitenbad in een bosrijke omgeving. Het zwembad bestaat uit een 25 meter wedstrijdbad en een recreatiebad. Het recreatiebad bevat diverse attracties zoals een waterparaplu, een waterkanon, een glijbaan en een bruisbank.

9. Aquacentrum Malkander

Apeldoorn (Gelderland) - Aquacentrum Malkander heeft zowel verschillende binnenzwembaden als buitenzwembaden met ligweide. Aquacentrum Malkander ligt naast Kinderparadijs Malkenschoten.

10. Openluchtzwembad De Dúnatter

Openluchtzwembad De Dúnatter
Schiermonnikoog (Friesland) - In dit prachtige openluchtzwembad in de duinen kun je genieten van een sportieve en ontspannen dag. Het is voor zowel jong als oud heerlijk zwemmen in de verwarmde baden.

11. Zwemkasteel Nienoord

Leek (Groningen) - Zwemkasteel Nienoord is een veelzijdig zwemparadijs in Leek met tal van attracties. 's Zomers kan ook buiten gezwommen worden in het verwarmde 50-meter bad of in het kinderbad. Bij het buitenbad is een grote speel- en zonneweide en een terras.

12. Subtropisch Bosbad Putten

Subtropisch Bosbad Putten
Putten (Gelderland) - In Bosbad Putten vind je een combinatie van plezier en wellness. Als het buiten warm genoeg is, wordt het verwarmde buitenbad geopend. Ga van de de zestig meter lange glijbaan en kom tot rust op het terras. Ook is er een midgetgolfbaan, kleuterbaden en een vijver waar je kunt waterfietsen en kanoën.

13. Nog veel meer leuke uitjes

Uitzinnig.nl staat boordevol leuke tips voor een dagje uit. Ook voor kinderen! Bekijk de kinder uitagenda voor evenementen en activiteiten speciaal voor kinderen.

Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Zomervakantie uitjes Utrecht - 10 x activiteiten en uitstapjes
Grote muziekfestivals in juli, augustus en september 2024
Uitjes met waterattracties en waterspeeltuinen
Toon de nieuwste thema's »