Inloggen

Luister naar prachtige muziek bij een van deze Openluchtconcerten

Links: © Marijke van Vliet - van OverbeekRechts: © van Rijn Festival - Fields of Wonder
Droom weg bij mooie muziek tijdens een openluchtconcert. Deze concerten in de buitenlucht vinden plaats bij een prachtig landgoed, stadspark, boomgaard of een historische bezienswaardigheid als decor.

Een deel van deze concerten in de buitenlucht is gratis te bezoeken. Bekijk hieronder waar je een openluchtconcert kunt bezoeken en naar zomerse klanken kunt luisteren.

1. Rijnhuizen Concert

Rijnhuizen Concert
Een prachtig, afwisselend klassiek muziek programma bij Kasteel Rijnhuizen. Neem plaats op de betonnen kadebanken aan de Herenstraat of op de houten bankjes op het fietspad. Gratis toegankelijk.
Zaterdag 25 juni 2022 | Nieuwegein (utrecht)


2. Wereldmuziek op de Burcht van Leiden

In het kader van het Van Rijn Festival presenteert De X voor de tweede keer een zogenaamde X-Nacht. Een open air dubbelconcert van U'Duet en Primos del Norte op de prachtige Burcht van Leiden.
Vrijdag 17 juni 2022 | Leiden (Zuid-Holland)

3. Beemsterklei Festival

Beemsterklei Festival
Luister naar diverse concerten in de boomgaard van Leoni Jansen. Twee concerten met elk drie artiesten: een nieuwkomer, een instrumentalist en een singer-songwriter. Met o.a. Eric Vaarzon Morel, Silke Veld, Carel Kraayenhof en natuurlijk Leoni zelf.
26 juni 2022 | De Rijp (Noord-Holland)

4. Easy on Sunday

Kom gezellig lang op het terras van Thoen & Thans voor het 'Easy on sunday' concert. Er komen diverse genres voorbij waarbij je vooral lekker easy kan zitten en luisteren naar harmonie Martinus. Gratis toegankelijk.
Zondag 26 juni 2022 | Zevenaar (Gelderland)

5. Wonderfeel

Wonderfeel
Buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland is tijdens Wonderfeel weer drie dagen lang het groene decor voor meer dan 80 optredens. Van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten, met lijnen naar jazz, pop en niet-westerse muziek.
15 t/m 17 juli 2022 | s-Graveland (Noord-Holland)

6. Vondelpark Openluchttheater

Een hele zomer lang genieten van voorstellingen en concerten in het Vondelpark. Elk weekend is er een uiteenlopend programma met muziek, comedy, jeugdtheater, dans en klassieke muziek in de buitenlucht. Gratis toegankelijk.
5 juni t/m 11 september 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

7. Openluchtconcert Landgoed Vollenhoven

Openluchtconcert Landgoed Vollenhoven
Landgoed Vollenhoven wordt omgetoverd tot een muzikaal paradijs. Hier vindt een Openluchtconcert plaats met concertpianist Jaap Eilander. De avond wordt omlijst door een muzikale wandeling door de (moes)tuinen.
Zaterdag 2 juli 2022 | De Bitl (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Zomers tentconcert

Muziekvereniging Dr. Engelhard organiseert weer een zomers tentconcert. Er is muziek voor alle leeftijden en in diverse genres. Neem een eigen stoeltje, kleedje en gevulde picknickmand mee. Gratis toegankelijk.
Zondag 3 juli 2022 | Den Dolder (Utrecht)

9. Muziek op de Binnendieze

Muziek op de Binnendieze bestaat uit 6 zomeravondconcerten. Een romantische vaartocht op het stadsriviertje de Binnendieze en een bijzonder concert onder de stad van Jeronimus Bosch.
16, 23, 30 juli 2022 | Den Bosch (Noord-Brabant)
20, 27 augustus 2022
3 september 2022

10. Raadhuispleinconcert

Raadhuispleinconcert
Heerlijke zomeravondmuziek op het Raadhuisplein te Barneveld. Luchtig klassiek, in samenwerking met Muziekschool Barneveld en Ars Mursica Orkest en met het oude Raadhuis als decor. Gratis toegankelijk.
Vrijdag 26 augustus 2022 | Barneveld (Gelderland)

11. Meer concerten

Weten welke concerten er nog meer zijn? Bekijk de concertagenda op Uitzinnig.nl. Hier vind je muziek in alle genres.

Deze gratis evenementen kun je in juni 2023 bezoeken
Wat te doen dit weekend?
De mooiste tuinen in Nederland
Dino uitjes in Nederland