Inloggen

Bewonder prachtige tuinen van particulieren

Links: museumvanloon.nlRechts: beeldentuin-gelderland-exposities.nl
Vele tuinen van particulieren zijn een lust voor het oog. Deze landelijke tuinen of stads- en binnentuinen met kleurrijke en weelderige bloemen en planten zijn te bewonderen tijdens een open tuindag.

Het zijn allemaal tuinen die door de eigenaren met veel liefde, geduld en plezier zijn aangelegd en met passie worden onderhouden. Bekijk hieronder waar je de open tuinen kunt bezoeken.

1. Open Tuinen Dagen Amsterdam

Open Tuinen Dagen Amsterdam
Ontdek de verborgen tuinen in Amsterdam tijden de Open Tuinen Dagen! Circa 25 tuinen van zowel particulieren als instellingen openen de deuren. Zo krijg je de kans om een variëteit aan grachtentuinen te bezoeken en verborgen tuinen te ontdekken.
17 t/m 19 juni 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. Opentuinen weekend Borculo Ruurlo

Opentuinen weekend Borculo Ruurlo
De mooiste Tuinen van Borculo (6 tuinen) en Ruurlo (3 tuinen) zijn geopend voor liefhebbers en belangstellenden van bloemen - planten en kunst en cultuur tijdens de Open Tuinen Weekend.
18 en 19 Juni 2022 | Borculo en Ruurlo (Gelderland)

3. Open Tuinen Dagen Groei & Bloei Walcheren

Tijdens de Nationale Tuinweek openen 13 leden van van Groei & Bloei afdeling Walcheren dit jaar hun tuin. Hier kun je gratis particuliere tuinen bezoeken op Walcheren.
17 t/m 19 juni 2022 | Diverse tuinen op Walcheren (Zeeland)

4. Bezoekdagen Tuin de Pionier-Ster

Bezoekdagen Tuin de Pionier-Ster
Bewonder de weelderige bloemenpracht in een landelijke Zeeuwse sfeer. Deze royale tuin van ruim 3300 m heeft vele verrassingen en heeft dankzij de al aanwezige oudere bomen en het fraaie landschap een mooie uitstraling. De kleurrijke lange borders zijn een lust voor het oog.
Elke vrijdag t/m 30 september 2022 | Grijpskerke (Zeeland)

5. Open Weekend Tuinieren in Flevoland

Drie tuineigenaren in de Noordoostpolder laten liefhebbers genieten van hun zelfontworpen en aangelegde boerderijtuinen. Wees welkom in deze bijzondere tuinen en geniet van alles wat juni te bieden heeft.
18 en 19 juni 2022 | Espel e.o. (Flevoland)

6. Zeeuwse Tuin 2-daagse

Dit jaar doen ruim 18 tuinliefhebbers mee aan dit evenement, waaronder enkele gespecialiseerde kwekerijen. De deelnemende tuinen zijn zeer gevarieerd, van groot tot klein, van cottage- tot landschapstuin.
24 en 25 juni 2022 | hele provincie Zeeland

7. Open Tuin Hoeve Schettereind

Open Tuin Hoeve Schettereind
In het smalste stukje Nederland vind je de Limburgse Bloembollentuin rondom woonboerderij Hoeve Schettereind. Een heerlijke romantische landelijke tuin die je op diverse dagen vanaf maart t/m juli kunt bezoeken.
Zondag 3 en 17 juli 2022 | Roosteren (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Open tuinen Midden Brabant

In totaal 6 bijzondere privétuinen en 1 kwekerij met mooie voorbeeldborders zijn geopend voor iedereen die wil genieten van groen en bloemen. De tuinen liggen in Midden Brabant en u kunt heerlijk fietsen van tuin naar tuin.
2 en 3 juli 2022 | s Gravenmoer (Noord-Brabant)

9. Open Tuinendag Utrecht

Bekijk verborgen tuinen achter historische gevels in Utrecht tijdens de 11e Open Tuinendag Utrecht. Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur.
Zaterdag 2 juli 2022 | Utrecht (Utrecht)

10. Open Tuindag Hindersteyn

Open Tuindag Hindersteyn
Ridderhofstad Hindersteyn houdt twee keer per jaar de Open Tuindag. Hier kun je dwalen door de mooie tuinen, waarbij de moestuin en de drie historische kassen met name opvallen. Ook is er een doolhof en een labyrint.
3 juli en 4 september 2022 | Langbroek (Utrecht)

11. Stokrozen - Hortensia - Hemerocallis - Prairieplant Dagen

Tuinliefhebbers kunnen ook dit jaar in de maand juli terecht in de Noordoostpolder voor een heerlijk dagje uit in bijzondere tuinen en op een bijzondere kwekerij.
Diverse dagen in juli 2022 | Espel e.o. (Felvoland)

12. De mooiste tuinen in Nederland

Nederland kent vele mooie en bijzondere tuinen. Tuinen met geneeskrachtige planten en kruiden, bomentuinen, botanische tuinen, voorjaarstuinen met prachtige voorjaarsbloeiers, kasteeltuinen en bezoektuinen. Vaak is het er een oase van rust, zelfs als de tuinen midden in de stad liggen! Bekijk de 15 mooiste tuinen in Nederland.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
De leukste fairs en markten in april 2024
Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april 2024
Toon de nieuwste thema's »