Inloggen

Corso's 2023 - Van Bloemencorso tot Varend corso

Links: Varend Corso WestlandRechts: © Anton Hassing
Bloemencorso's met dahlia's, allegorische optochten met bloemen en varende corso’s. Bewonder een prachtige optocht van kleurrijke praalwagens door de straten of een parade van bont versierde boten op het water deze zomer.

Na maanden voorbereiding kunnen de bouwers de door hun gemaakte creaties laten zien. Bekijk waar je een corso in Nederland kunt zien. Een waar spektakel!

1. Varend Corso Westland

Varend Corso Westland
Bewonder de kleurrijke en fraai versierde boten tijdens het Varend Corso Westland. Zo’n vijftig met bloemen en planten, groenten en fruit gedecoreerde boten varen een vaarroute van zo’n 80 kilometer door Westland, Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis en Delft.
23 t/m 25 juni 2023 | Regio Westland (Zuid-Holland)

2. Gondelvaart Dwarsgracht

De gondelvaart is een jaarlijks evenement waarbij grote versierde en verlichte gondels door de grachten van Dwarsgracht varen. De gondels van gemiddeld 12 meter lang worden voortgeduwd met de punterboom.
29 juli 2023 | Dwarsgracht (Overijssel)

3. Flower Parade Rijnsburg

Flower Parade Rijnsburg
Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs, afkomstig uit heel Nederland, verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens. De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst.
11 t/m 13 augustus 2023 | Rijnsburg (Zuid-Holland)

4. Bloemencorso Leersum

Bloemencorso Leersum
Kom naar het 71ste Bloemencorso in Leersum. Tijdens dit echte Dahlia-corso met praalwagens kun je genieten van de meest prachtige creaties. Naast de optocht zijn er nog tal van activiteiten, zoals een braderie, kunstmarkt en kinderentertainment.
19 en 20 augustus 2023 | Leersum (Utrecht)

5. Corso Sint Jansklooster

Het grootste verlichte bloemencorso van Nederland. Met figuratie en theater op de wagens, is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een geweldig spektakel, wat jaarlijks door tienduizenden mensen wordt bezocht.
18 en 19 augustus 2023 | Sint Jansklooster (Overijssel)

6. Gondelvaart Koedijk

De grootste gondelvaart van Nederland vaart dit jaar voor de 60e keer. Aanschouw een waar spektakel op het water. Tijdens de Gondelvaart Koedijk zijn dekschuiten omgetoverd tot feeërieke voorstellingen.
19 augustus 2023 | Koedijk (Noord-Holland)

7. Corso Vollenhove

Corso Vollenhove
Ieder jaar trekt een indrukwekkende stoet van huizenhoge praalwagens en bekende muziekkorpsen door Vollenhove. Een sfeervol, voormalig Zuiderzeestadje. Het dahlia Corso in Vollenhove is één van de grootste bloemencorso’s van Nederland.
Zaterdag 26 augustus 2023 | Vollenhove (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Gondelvaart Giethoorn

Schitterend verlichte, tot ware kunstwerken opgebouwde versierde boten trekken aan jouw oog voorbij. Dit samen met de uitbundig verlichte tuinen mag een sprookje van formaat genoemd worden.
26 augustus 2023 | Giethoorn (Overijssel)

9. Corso Zundert

Corso Zundert is het grootste corso van de wereld. Héél Zundert staat bol van de activiteiten op elke 1e zondag van september. Naast de optocht is er een jaarmarkt met talloze kramen en verspreid over heel Zundert wordt er straattheater verzorgd.
3 en 4 september 2023 | Zundert (Noord-Brabant)

10. Bloemencorso Elim

Bloemencorso Elim
In het Drentse dorp Elim wordt een groot dahliacorso georganiseerd door de Siertuinvereniging / Bloemencorso. Na de optocht van de prachtig versierde corsowagens en kindercorso, staan de praalwagens opgesteld voor bezichtiging.
9 september 2023 | Elim (Drenthe)

11. Corso Frederiksoord

Een fleurig, vrolijk en gezellig evenement met schitterende corsowagens, juniorwagens, een geweldig kindercorso en prachtige mozaïeken. Naast de optocht met praalwagens en kindercorso is er het prachtig verlichte avondcorso. Op zondag is er een route door de omliggende dorpen langs prachtige mozaïeken.
9 en 10 september 2023 | Frederiksoord (Drenthe)

12. Bloemencorso Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde
Lichtenvoorde presenteert 18 enorme dahliareuzen voorzien van ruim 4 miljoen kleurige dahlia's. De corsowagens worden begeleid door CorsoKIDS en diverse showkorpsen. Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat vermeld op de Nationale erfgoedlijst voor Cultureel Immaterieel erfgoed.
10 september 2023 | Lichtenvoorde (Gelderland)

13. Fruitcorso Tiel

Je komt ogen te kort bij de parade van groente en fruit. Fruitcorso Tiel is uniek in de wereld. Zaterdag 16 september kent Fruitcorso Tiel twee hoogtepunten, het middagcorso en Corso by Night.
16 t/m 18 september 2023 | Tiel (Gelderland)

14. Bloemencorso Winkel

Bloemencorso Winkel
Ongeveer twintig corsowagens bedekt met kleurrijke Dahlia's en het Kindercorso zullen op de 4e zondag in september de straten van het gezellige Noord-Hollandse dorp Winkel vullen.
24 september 2023 | Winkel (Noord-Holland)

15. Meer evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen. Wil je weten wat er nog meer te doen is dit weekend? Of op een ander moment? Bekijk de uitagenda van Uitzinnig.nl voor het hele overzicht.

Uitjes voor het hele gezin in februari
De leukste Klimparken in Nederland
Wat te doen dit weekend?
10 x Festivals in maart 2023
Toon de nieuwste thema's »