Inloggen

Gratis evenementen en festivals dit weekend

Links: havenfestivalijmuiden.nlRechts: © Ruben van Vliet - CityProms
Het leven wordt steeds duurder. Maar met deze gratis evenementen en festivals kun je toch een goedkoop dagje uit beleven. Van gratis muziekoptredens tot kersenfestival en havenfestival tot theaterspektakel.

Deze evenementen en festivals kun je gratis bezoeken in het weekend van 24, 25 en 26 juni 2022. Bekijk ze hieronder.

1. Havenfestival IJmuiden

Havenfestival IJmuiden
Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van de havens, de visserij en kunst en cultuur. Neem een kijkje op de vele schepen, geniet van entertainment, laat je verrassen door kunst, maak een rondvaart en geniet van Noordzeevis uit IJmuiden.
25 en 26 juni 2022 | IJmuiden (Noord-Holland)

2. CityProms Festival

CityProms Festival
Van modern klassiek tot jazz, soul en HaFaBra. Al meer dan tien jaar lang maakt CityProms Festival naam als het feest van de vele smaken. De ruim veertig concerten worden op bijzondere en vaak sfeervolle locaties in het centrum van Leeuwarden gegeven. En bij alle concerten mag je gratis naar binnen.
22 t/m 26 juni 2022 | Leeuwarden (Friesland)

3. Musica Mundo Festival - Rhythms of the World

Zie je ook zo uit naar zwoele zomeravonden met swingende en zinderende muziek? Kom van livemuziek door 100 artiesten genieten bij Musica Mundo op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort.
24 t/m 26 juni 2022 | Amersfoort (Utrecht)

4. North Sea Round Town

North Sea Round Town
North Sea Round Town is hét Fringe Festival van NN North Sea Jazz Festival dat losbarst in Rotterdam, met honderden concerten op verschillende, verrassende locaties te organiseren met de beste jazz, soul, funk, pop, hiphop en improv. Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk.
23 juni t/m 10 juli 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

5. Het Rotterdam Bluegrass Festival

Ook in Rotterdam: het gratis toegankelijke Rotterdam Bluegrass Festival in Rotterdam-Noord. Een extra grote en feestelijke editie vanwege het tienjarig jubileum. Rootsmuziek van nationale en internationale acts.
24 t/m 26 juni 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

6. Kersenfestival Cothen

Twee dagen lang is 't feest in de kersenboomgaard! Het Kersenfestival heeft een gevarieerd programma met vele activiteiten en demonstraties. Met o.a. een Kersenmarkt, het kersentreintje door de boomgaard, muziek, veel kersenproducten, de Kersenrun en nog veel meer. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.
25 en 26 juni 2022 | Cothen (Utrecht)

7. Ter Steege Ballonfestival Hardenberg

Ter Steege Ballonfestival Hardenberg
Het kleurrijke Ter Steege Ballonfestival vindt plaats aan de Vecht in Hardenberg. Gedurende drie dagen zullen de meest bijzondere en exclusieve ballonnen opstijgen. Met een spectaculaire Nightglow.
23, 24 en 25 juni 2022 | Hardenberg (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Haring- en Bierfestival

Het Haring- en Bierfeest in Vlaardingen is een cultuurhistorisch stadsfeest met een vloot historische schepen, wateractiviteiten, nautische- en ambachtsmarkt en braderie.
24 en 25 juni 2022 | Vlaardingen (Zuid-Holland)

9. Delftse Keramiek Dagen

Tijdens de jaarlijkse Delftse Keramiek Dagen staan ruim 60 stands met keramiek op de Markt in Delft opgesteld. Nationale en internationale keramisten van statuur laten twee dagen lang hun werk zien.
25 t/m 26 juni 2022 | Delft (Zuid-Holland)

10. Slottuintheater

Slottuintheater
Het Slottuintheater in de tuin van Slot Zeist biedt gratis theatervoorstellingen voor kinderen in de maanden juli en augustus, op zondagmiddagen en alle woensdagmiddagen in de zomervakantie. Verder zijn er ook enkele avondconcerten.
19 juni t/m 1 september 2022 | Zeist (Utrecht)

11. Straatfestival BOLStjurrich Bolsward

De Bolswarder binnenstad staat helemaal op z’n kop. Straatfestival BOLStjurrich in Bolsward brengt theater, kunst, dans en muziek-acts uit binnen en buitenland in combinatie met voorstellingen uit de regio.
25 juni 2022 | Bolsward (Friesland)

12. Varend Corso Westland

Varend Corso Westland
Bewonder de kleurrijke en fraai versierde boten tijdens het Varend Corso Westland. Zo’n vijftig met bloemen en planten, groenten en fruit gedecoreerde boten varen een vaarroute van zo’n 80 kilometer door Westland, Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis, Den Haag en Delft.
23 t/m 26 juni 2022 | Regio Westland (Zuid-Holland)

13. IJsselfestival Zutphen

Door het centrum van Zutphen is weer van alles te doen. Langs de IJssel is een visplein, optredens van piraten en shantykoren, een grote boerenmarkt met oude ambachten, optredens van boerendansgroepen en streekproducten, kinderactiviteiten en nog veel meer.
Zondag 26 juni 2022 | Zutphen (Gelderland)

14. Vondelpark Openluchttheater

Vondelpark Openluchttheater
Een hele zomer lang genieten van voorstellingen in het Vondelpark. Elk weekend biedt het Vondelpark Openluchttheater een uiteenlopend programma met muziek, comedy, jeugdtheater, dans en klassieke muziek, van gevestigde namen en beginnende talenten.
T/m 11 september 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

15. Tuinsessies bij ANNO

Tuinsessies bij ANNO
Vier zondagen organiseert museum ANNO Tuinsessies met muziek van diverse singer-songwriters aangevuld met het vertellen van Zwolse verhalen.
26 juni 2022 | Zwolle (Overijssel)

16. Maasbrachter Havendagen

De 40ste speciale editie van de Maasbrachter Havendagen. Tijd om er een feest van te maken met een veelzijdig programma; intocht boten, muzikaal programma, de Havenbraderie, Foodtruckplein en leuke kinderactiviteiten.
24 t/m 26 juni 2022 | Maasbracht (Limburg)

17. Samba Festival Oss

Samba Festival Oss
De beste samba bands van Nederland komen naar het centrum van Oss. Inclusief danseressen, acts, capoeira- en limbo show, een super slot-act én een Grand Finale met 100 samba spelers.
26 juni 2022 | Oss (Noord-Brabant)

18. Landelijk Atelierweekend

Meer dan 200 ateliers in heel Nederland openen tijdens het Landelijk Atelierweekend hun deuren voor kunstliefhebbers in hun eigen omgeving en daarbuiten. Zo krijg je een uniek kijkje in het leven en werk van beeldend kunstenaars.
25 en 26 juni 2022 | Door heel Nederland

19. Theater aan de Vijver

Een bijzondere theatervoorstelling tussen de bomen, levensgrote kunstwerken.. Bowlen in een groene oase.. En vanaf een picknickkleedje aan het water genieten van een hapje, drankje en muziek!
26 juni 2022 | Raalte (Overijssel)

20. Meer evenementen

Naast deze gratis activiteiten worden er nog veel meer Festivals en Evenementen georganiseerd door heel Nederland. Bekijk de uitagenda van Uitzinnig.nl voor een compleet overzicht.


Zomervakantie uitjes in Nederland - Activiteiten, Evenementen en Uitstapjes
De leukste fairs en markten in juli 2024
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Zomervakantie uitjes Noord-Holland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Toon de nieuwste thema's »