Inloggen

Theaterfestivals met eigenzinnige en verrassende voorstellingen

Rechts: © Moon Saris - Over het IJ Festival
Laat je verwonderen met eigenzinnige en verrassende voorstellingen op één van de Theaterfestivals die deze zomermaanden plaats vinden in Nederland.

Talentvolle theatermakers zorgen voor een portie ongeremde fantasie! Met voorstellingen op bijzondere locaties, zoals een boerderij, op een desolate bedrijventerrein, serene kerk, op straat of vanuit theatertenten.

Van locatietheater, straattheater tot poppentheater: het wordt genieten bij één van deze avontuurlijke theaterfestivals deze zomer. Bekijk ze hieronder.

Festival Deventer op Stelten

Festival Deventer op Stelten
Ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen toveren de historische binnenstad van Deventer weer om tijdens de 27e editie van het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten.
12 t/m 14 juli 2024 | Deventer (Overijssel)

Over het IJ Festival

Locatietheaterfestival Over het IJ plaats vindt plaats op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Dit jaar ligt de focus op de nieuwe generatie theatermakers, onderzoek en experiment en de rol van Over het IJ als landelijke broedplaats voor stedelijk locatietheater.
11 t/m 14 juli 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

C'est la Vie Festival

C'est la Vie Festival
Straattheaterfestival, braderie, kermis en muziek in het centrum van Emmen. Tijdens het C'est la Vie Festival vind je allerlei verschillende vormen van straattheater door de straten van het centrum. Veel aandacht is er voor interactie en activiteiten voor de kinderen.
21 juli 2024 | Emmen (Drenthe)

Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard presenteert de 40e editie met theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek.
1 t/m 11 augustus 2024 | Den Bosch (Noord-Brabant)

Limburg Festival

Limburg Festival
Beleef betoverende en verrassende theateracts op unieke locaties in Midden-Limburg. Het Limburg Festival is een theaterfestival met bijzonder theater op bijzondere locaties in de openlucht. Laat je verwonderen met theater, toneel, dans, muziek, opera en mime.
7 t/m 11 augustus 2024 | Diverse locaties (Limburg)

Festival Spoffin

Enthousiast nieuw talent, bekende kunstenmakers en rasechte artiesten heten je welkom in hun avontuurlijke wereld, waar alles draait om het nieuwste straattheater, spannende, intieme dans, gewaagd circustheater en andere wonderbaarlijke kunsten op straat. Festival Spoffin transformeert Amersfoort tot één groot openlucht theater.
23 t/m 25 augustus 2024 | Amersfoort (Utrecht)

Brabantsedag

Brabantsedag
De grootste theaterparade van het jaar! Aan de Brabantsedag doen maar liefst 16 wagenbouwersgroepen mee. Circa tweeduizend acteurs trekken door de straten van Heeze met indrukwekkende huizenhoge theaterdecors. Als publiek word je geboeid met expressief of juist vertederend toneelspel.
25 augustus 2024 | Heeze (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Cultura Nova

Internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova biedt een uitgebreid en veelzijdig programma voor jong en oud. Ruim 250 voorstellingen, concerten en andere presentaties. Muziek, theater, dans, circus, film en beeldende kunst.
30 augustus t/m 8 september 2024 | Heerlen (Limburg)

Poppentheaterfestival 'Poppen in het Park'

Poppen in het Park is er voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar, ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Poppen in het Park biedt een bijzondere programmering met een verscheidenheid aan poppen- en marionettentheater met zowel voorstellingen ‘uit de oude doos’ als hedendaags poppenspel.
7 en 8 september 2024 | Amersfoort (Utrecht)

Grazende zwaan

Grazende zwaan
Op Grazende Zwaan kun je je het hele weekend vermaken met het beste locatietheater, het leukste circus, het heerlijkste familietheater en nog heel veel meer. Het is net een bruiloftsfeest, maar dan met heel veel mensen!
13 t/m 15 september 2024 | Nieuw-Vennep (Noord-Holland)

Meer festivals

Uiteraard zijn er naast deze Theaterfestivals nog veel meer leuke festivals. Ook zijn er talloze foodfestivals, muziekfestivals, filmfestivals en meer. Bekijk de festivalagenda voor het uitgebreide overzicht op Uitzinnig.nl.


Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Zomervakantie uitjes Drenthe - 10 x activiteiten en uitstapjes
De mooiste tuinen in Nederland
Geniet van een prachtig concert in de buitenlucht
Toon de nieuwste thema's »