Inloggen

Zomervakantie uitjes Drenthe - Top 10 Dagje uit tips

Links: staatsbosbeheer.nlRechts: ellertenbrammert.nl
Vier jij je zomervakantie in Drenthe? Dan wil je deze activiteiten en uitjes niet missen!

Naast hunebedden, bos, heide, fiets- en wandelpaden heeft Drenthe nog veel meer te bieden. Wij hebben 10 tips op een rijtje gezet voor een dagje uit in Drenthe. En deze activiteiten en uitstapjes in de zomervakantie zijn ook leuk voor kinderen!

1. Buitencentrum Boomkroonpad

Buitencentrum Boomkroonpad
Loop door toppen van bomen. Bij Buitencentrum Boomkroonpad geniet je van de natuur op hoogte over een pad van 125 meter lang. Kinderen kunnen zich daarnaast uitleven in het Lorkenspeelbos of op De Bosweide.
Drouwen (Drenthe)

2. Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Ga terug in de tijd bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert. Bewonder hoe men door de tijd heen woonde en werkte in Zuidoost-Drenthe. Neem een kijkje in de plaggenhut, de Saksische boerderij, het tolhuis, het schooltje en de gevangenis.
Schoonoord (Drenthe)

3. Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Kom naar Nationaal Park Dwingelderveld en bewonder de glooiende Anserdennen en de uitgestrekte heide. Voor jong en oud zijn er diverse extra activiteiten in de zomervakantie. Doe een speurtocht, ga mee met een huifkartocht of kijk bij de schaapskooi.
Ruinen (Drenthe)

4. Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark
Drouwenerzand Attractiepark biedt de unieke combinatie van spelen, eten en drinken op één plek voor één prijs! Leef je uit op alle speeltoestellen en in de attracties en geniet van vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, koffie, thee, limonade én softijs!
Drouwen (Drenthe)

5. Zoo Bizar

In Zoo Bizar in museumdorp Orvelte maak je wel heel letterlijk kennis met allerlei bijzondere kleine dieren. Er wordt over verteld en sommige dieren mag je ook aanraken en er mee op de foto.. .Een leuke én leerzame belevenis voor alle leeftijden!
Orvelte (Drenthe)

6. Drents Museum

Het Drents Museum staat bekend om de bijzondere en veelal internationale tentoonstellingen. Maar wist je dat je in het museum ook het grootste Poppenhuis van Nederland kunt bezoeken? Met een verrassende multimediatour waarin de poppen tot leven komen word je meegenomen naar het Drenthe van de 18de eeuw.
Assen (Drenthe)

7. Hunebedcentrum

Hunebedcentrum
In het Hunebedcentrum ga je terug naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. In deze prehistorische tijd bouwden deze boeren indrukwekkende stenen grafmonumenten: de hunebedden.
Borger (Drenthe)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Industrieel Smalspoor Museum

Maak een rit met de smalspoortrein door een prachtig veengebied. Vanaf het Industrieel Smalspoor Museum vertrekt de trein over het grotendeels originele traject dat vroeger gebruikt werd voor het turftransport.
Erica (Drenthe)

9. Kabouterland

Een bezoek aan Kabouterland betekent een leuk dagje uit vol met kabouters, trollen en volop speelgelegenheid in de binnen- en buitenspeeltuinen. Ook leven hier echte dieren tussen de kabouters.
Exloo (Drenthe)

10. Museum De Proefkolonie

Museum De Proefkolonie
Op deze unieke historische plek treed je in de voetsporen van de eerste paupers en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis, leuk voor jong en oud! Museum de Proefkolonie behoort tot de Koloniën van Weldadigheid die zijn uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.
Frederiksoord (Drenthe)

11. Nog veel meer activiteiten in Drenthe

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Drenthe. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen.

Wat te doen dit weekend?
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
De leukste fairs en markten in april 2024
Toon de nieuwste thema's »