Inloggen

Zomervakantie uitjes Noord-Holland - Top 10 Dagje uit tips

Links: kaasmarktedam.nlRechts: Linnaeushof piratennest waterfietsen
Noord-Holland heeft heel veel te bieden voor een boeiend en leuk dagje uit in de zomervakantie.

Vaar met een boot naar een onbewoond eiland, bezoek een museum met leuke kinderactiviteiten, ga terug in de tijd en beleef de geschiedenis. Of breng een bezoek aan één van de historische stadjes en beleef de typische Hollandse tradities. Dat moet je toch een keer mee gemaakt hebben?

Bekijk hieronder 10 x uitstapjes in Noord-Holland in de zomervakantie.

1. Historische Kaasmarkt Edam

Historische Kaasmarkt Edam
Veruit de meest bezochte kaasmarkt van Nederland is die van Edam. De kazen worden aangevoerd met historische kaasbrikken en roeibootjes, elke woensdagochtend in juli en augustus.
Edam (Noord-Holland)

2. Linnaeushof

Kom spelen in Europa's grootste speeltuin met meer dan 350 speeltoestellen en attracties! Er zijn kabelbanen, waterfietsen, een trampoline- en luchtkussencentrum, funny-wheels, waterfietsen, motorskelters, minigolfbanen, en nog veel meer.
Bennebroek (Noord-Holland)

3. Forteiland Pampus

Forteiland Pampus
Met de veerboot naar een onbewoond eiland is natuurlijk al super leuk. Maar met de speurtocht Kraak de Code wordt een bezoek aan Forteiland Pampus voor kinderen nog spannender.
Muiden (Noord-Holland)

4. Kaasmarkt Alkmaar

Een oer Hollandse traditie! De kaasmarkt in Alkmaar. Iedere vrijdagochtend van april tot september is dit bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers te bezoeken. Voor kinderen is er de speciale Kinderkaasmarkt.
Alkmaar (Noord-Holland)

5. Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum
Dit modern filmmuseum aan het IJ in Amsterdam is een prachtig ontwerp van het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects. EYE heeft een wereldwijde filmcollectie van stille films uit de beginperiode van de cinema tot en met de nieuwste digitale producties. Van 16 t/m 22 juli vindt hier ook het Taartrovers Film Festival plaats.

6. Sprookjeswonderland Enkhuizen

Laat je betoveren bij Sprookjeswonderland. Een sprookjesachtig attractiepark voor ouders met kinderen en opa's en oma's met kleinkinderen. Bezoek het kabouterdorp, sprookjesbos, het tijdhuis, kinderboerderij, speeltuin en attracties.
Enkhuizen (Noord-Holland)

7. Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vaar met een boot naar het Buitenmuseum van het het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Wandel over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum in het zomerseizoen en ga 100 jaar terug in de tijd! Meer dan 140 historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. En volop leuke kinderactiviteiten.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. NEMO Science Museum

In dit grootste science museum van Nederland kom je heel veel te weten én ga je zelf aan de slag. Je ontdekt hier leuke en spannende dingen die te maken hebben met wetenschap en technologie. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld is.
Amsterdam (Noord-Holland)

9. Rijksmuseum Amsterdam

Kom je ook de meesterwerken in het Rijksmuseum bewonderen? Speciaal voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden zijn er leuke kinderactiviteiten, zoals workshops, speurtochten en rondleidingen. Wist je dat kinderen t/m 18 jaar gratis toegang hebben?
Amsterdam (Noord-Holland)

10. FloriWorld

FloriWorld
Op het terrein van de Aalsmeerse bloemenveiling bevindt zich FloriWorld: een interactieve attractie over bloemen en planten. Een belevingsroute door een magische bloemen- en planten wereld met 14 verschillende interactieve ruimtes en shows.
Aalsmeer (Noord-Holland)

11. Nog veel meer activiteiten in Noord-Holland

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Noord-Holland. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen.

Deze kerstmarkten kun je gratis bezoeken
Winterwandelingen door de natuur
Nieuwe privébioscoop in Pathé Ypenburg
Kastelen in Kerstsfeer
Toon de nieuwste thema's »