Inloggen

Zomervakantie uitjes Zeeland - 10 Dagje uit Tips

Links: zeeuwsmuseum.nlRechts: muzeeum.nl
Bezoek je Zeeland deze zomer? Naast een dagje strand aan de Zeeuwse kust valt er nog veel meer te beleven. Voor leuke gezinsuitjes en activiteiten kun je hier prima terecht.

Bekijk 10 x zomervakantie uitjes in Zeeland voor een heerlijk dagje uit!

1. Zeeuws Museum

Zeeuws Museum
Het Zeeuws museum toont met prachtige, eigentijdse presentaties het Zeeuws erfgoed. Zoals porselein, zilver, schilderijen en bijzondere tapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw. Maar je vindt hier ook een uitgebreid overzicht van de mode en de geschiedenis van de streekdrachten.
Middelburg (Zeeland)

2. Stoomtrein Goes-Borsele

De stoomtrein Goes-Borsele laat zien hoe het spoorwegbedrijf in de jaren '30 van de vorige eeuw eruit zag. Naast een bezoek aan het buitenterrein, de werkplaats en de Goederenloods kun je ook een rit met de stoomtrein maken.
Goes (Zeeland)

3. Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Unieke bezoekboerderij met meer dan 150 struisvogels in allerlei soorten en maten. Doe mee aan de rondleidingen en ervaar een stukje Zuid-Afrika in Zeeland.
Sluis (Zeeland)

4. Bunkermuseum Zoutelande

Kom veel te weten over de Duitse verdedigingslinie Atlantikwall in het Bunkermuseum Zoutelande. Stichting Bunkerbehoud heeft een aantal bunkers ingericht waarbij de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Neem een kijkje en kom veel te weten over de intensieve strijd die gevoerd is.
Zoutelande (Zeeland)

5. Zeeuws maritiem muZEEum

Zeeuws maritiem muZEEum
et MuZEEum is gevestigd in een aantal monumentale panden die met inbreng van moderne architectuur met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is dit alleen al architectonisch een zeer aansprekend bouwwerk.
Vlissingen (Zeeland)

6. Historische Markt Veere

De historische markt in Veere vindt iedere dinsdag in de zomermaanden. Marktkooplui zijn gekleed in historische kleding of in streekdracht en op alle marktdagen zijn er demonstraties van oude ambachten.
Veere (Zeeland)

7. Watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum
Alles wat je over de watersnoodramp wilt weten, vind je hier. Het Watersnoodmuseum bevindt zich in caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijken. Er zijn verschillende verhalen van overlevenden te lezen.
Ouwerkerk (Zeeland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Speelboerderij 't Klok’Uus

Kom snel naar Speelboerderij 't Klokuus en leef je helemaal uit! Vanwege zowel een grote binnenspeeltuin als een buitenspeeltuin is Klok’uus leuk bij goed en slecht weer. Ook de plek om e-choppers te huren.
's-Heer Arendskerke (Zeeland)

9. Berkenhof Tropical Zoo

Stap in een wereld vol natuur, kleuren en pracht. In Berkenhof Tropical Zoo en Vlindertuin zijn onder andere tropische vlinders, kleurrijke kameleons en schitterende toekans te bewonderen. Durf jij een hagedis op je hoofd te zetten?
Kwadendamme (Zeeland)

10. Reptielenzoo Iguana

Reptielenzoo Iguana
Reptielenzoo Iguana is Europa’s grootste en geheel overdekte reptielenzoo. Het is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren in het centrum van Vlissingen.
Vlissingen (Zeeland)

11. Nog veel meer activiteiten in Zeeland

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Zeeland. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen, zoals pretparken. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
De leukste fairs en markten in april 2024
Toon de nieuwste thema's »