Inloggen

Weekend van de Wetenschap - Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan

Links: opendagamsterdamsciencepark.nlRechts: nioz.nl
Met het Weekend van de Wetenschap vindt het grootste technologie- en wetenschapsfestival van Nederland plaats. Met volop gratis activiteiten voor jong en oud door heel Nederland!

Honderden bedrijven, organisaties, universiteiten en musea openen hun deuren voor kinderen van 8 tot 14 jaar én ouders en grootouders. Hieronder vind je een aantal leuke activiteiten uitgelicht.

1. Open Dag Amsterdam Science Park

Open Dag Amsterdam Science Park
Doe een proef, luister naar interessante lezingen, volg een rondleiding of bezoek een demonstratie. Maak kennis met de vele thema’s en technieken die in het Amsterdam Science Park worden onderzocht.
1 oktober 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. Open dag NIOZ Zeeonderzoek

Open dag NIOZ Zeeonderzoek
Leer alles over de zee bij NIOZ Zeeonderzoek in Yerseke. Ga op expeditie langs verschillende activiteiten: rondkijken op een onderzoeksschip, testen of planten sterker zijn dan golven of uniek zeewiersnoep maken. Zo ontdek je samen de grote rol van de zee in de toekomst.
1 oktober 2022 | Yerseke (Zeeland)

3. Beleef BASF Heerenveen

Beleef, creëer en ontdek chemie bij BASF Heerenveen. Doe echte proefjes
op Imke's Kinderlab, bekijk de labs, maak een tour in een Amerikaanse retro schoolbus over het terrein en verken de wetenschap achter de producten gemaakt worden.
Zaterdag 1 oktober 2022 | Heerenveen (Friesland)

4. Saxion Technology Day

Saxion Technology Day
Zie en ervaar tijdens de Saxion Technology Day hoe leuk en verrassend de wondere wereld van techniek kan zijn. Hoe kun je robots programmeren? Of je eigen puzzel van hout maken? Daarnaast zijn er nog vele andere leuke​ workshops, spannende experimenten en interessante verhalen te beleven.
1 oktober 2022 | Enschede (Overijssel)

5. Bezoek de rioolwaterzuivering Weesp

Wist je dat een persoon gemiddeld 133 liter water gebruikt per dag? We gebruiken dit water om te drinken, te douchen en om de wc door te spoelen. Waar komt dit water terecht? En hoe maken wij het weer schoon? Kom alles te weten over hoe jouw rioolwater schoongemaakt wordt.
2 oktober | Weesp (Noord-Holland)

6. Nog veel meer Weekend van de Wetenschap

Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan! Ga backstage en beleef live wetenschap en technologie op plekken waar je nooit eerder kwam! Je ontmoet echte wetenschappers, ziet restaurateurs aan het werk in een museum en doe proeven in laboratoria. Zie de website voor alle locaties bij jou in de buurt.
1 en 2 oktober 2022 | Door heel Nederland

7. Nog veel meer leuke evenementen en activiteiten

Uitzinnig.nl staat boordevol leuke evenementen en activiteiten. Bekijk wat er nog meer te doen is dit weekend. Of je nu een een leuk festival wilt bezoeken of met de kinderen op pad gaan. Het kan allemaal.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Kaartverkoop Central Park Festival van start
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
10 x Festivals in april 2024
Toon de nieuwste thema's »