Inloggen

Winterevenement het Nederlands IJsbeelden Festival opent haar deuren

Het Nederlands IJsbeelden Festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Na twee gemiste edities, gaat het evenement dit jaar eindelijk weer door, deze keer met een verwonderlijk thema.

Het grootste ijssculpturen festival van Europa vindt dit jaar plaats van 17 december 2022 tot en met 5 maart 2023, in Zwolle.

‘What a wonderful world’

‘What a wonderful world’
Het Nederlands IJsbeelden Festival staat dit jaar geheel in het teken van het thema ‘What a wonderful world’. In roerige tijden als deze, veroorzaakt door verschillende vormen van onrust in de wereld, wil de organisatie een tegengeluid laten horen. Juist nú willen ze namelijk samen genieten van de mooie dingen in het leven. Sterker nog, het verlangen naar reizen, entertainment en andere leuke dingen doen met elkaar, is nog nooit zo groot geweest.

Het Nederlands IJsbeelden Festival wil mensen voorzien in die behoefte en laten zien hoe mooi, ondanks alles, de wereld nog steeds is. De ijskunstenaars zullen dit thema vertalen naar ijs- en sneeuwsculpturen tot wel zes meter hoog. ‘Special effects’, van licht en geluid, maken de beelden nóg magischer dan dat ze al zijn.

Internationale ijskunstenaars

Het Nederlands IJsbeelden Festival nodigt de allerbeste ijskunstenaars ter wereld uit om deel te nemen aan dit unieke evenement. Deze carvers reizen vanuit alle hoeken van de wereld naar Nederland af: vanuit Canada en Amerika, tot aan Polen, Finland en Oekraine. De 45 internationale kunstenaars zullen vanaf begin december, 14 dagen lang werken aan de ijs- en sneeuwbeelden. Bij een temperatuur van -10 graden C°, verwerken zij dit jaar een record hoeveelheid sneeuw en ijs, in de vrieshal van 1.200 m².

Tips voor het perfecte dagje uit in Zwolle

Tips voor het perfecte dagje uit in Zwolle
Als bezoeker van het Nederlands IJsbeelden Festival kun je in de speciale ijsbar genieten van een ijskoude versnapering, óf juist even opwarmen met een warme chocolademelk, in het verwarmde restaurant.

Wie nog meer uit zijn dag wil halen, kan het Nederlands IJsbeelden Festival goed combineren met een bezoek aan de Hanzestad Zwolle. Een speciale bus brengt u namelijk gratis van het evenement, naar de binnenstad van Zwolle. Hier geniet u van een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten, prachtige musea en sfeervolle restaurants en cafés. Ofwel: een stad die meer dan de moeite waar is om ontdekt te worden! Naast de IJsselhallen en het stadscentrum, stopt de gratis pendelbus ook op Station Zwolle.

Win-actie: Wil jij kans maken op vrijkaarten?

Win-actie: Wil jij kans maken op vrijkaarten?
Aan onze nieuwsbriefleden mogen wij namens de organisatie van het het Nederlands IJsbeelden Festival 5 x 2 vrijkaarten weggeven. Wil jij kans maken om het Nederlands IJsbeelden Festival gratis bezoeken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Van dinsdag 6 december t/m 11 december loopt er een win-actie en maak je kans op vrijkaarten.

Wat te doen dit weekend?
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Toon de nieuwste thema's »