Inloggen

Bewonder kerststallen en kersttaferelen in Nederland

Links: kribkesrouteliempde.nlRechts: chcvollenhove.nl
Een kerststal bezoeken kan een mooie manier zijn om in de kerstsfeer te komen en te genieten van de tradities van het seizoen. Een leuk uitje dus voor in de kerstvakantie.

Tijdens de kerstperiode kun je het tafereel van de geboorte van Jezus bekijken, met figuren zoals de Maagd Maria, Jozef en de herders. De unieke kerststallen, die vaak zorgvuldig zijn gemaakt en gedetailleerd zijn uitgebeeld, kun je bewonderen bij kerken, musea, maar ook bij mensen in de tuin.

Bekijk hieronder waar je een Kerststallenroute, kerstgroepen tentoonstelling, of een levende kerststal kunt bezoeken.

1. Kribkesroute Liempde

Kribkesroute Liempde
Wandel langs honderden kerststalletjes in het gezellig verlichte Liempde. De Kribkesroute Liempde bestaat uit drie wandelroutes en een speciale kinderroute. Het is hiermee de grootste kerststallenroute van Nederland!
10 december t/m 6 januari 2023 | Liempde (Noord-Brabant)

2. Kerstgroepen uit alle landen

Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is in deze periode zeker de moeite waard. Bij het stadsmuseum kun je een mooie kerstgroepententoonstelling van ongeveer 2200 verschillende groepen bekijken. Bewonder ook de ramen van bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove.
10 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Vollenhove (Overijssel)

3. De mooiste kerststal van Nederland

De mooiste kerststal van Nederland
Bij Museum Catharijneconvent kun je genieten van honderden eeuwenoude, handgemaakte kerststalfiguren die samen een betoverende stad in miniatuur vormen. En dat alles in Utrechtse sferen.
18 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Utrecht (Utrecht)

4. Kerstshow in MergelRijk

Kerstminiaturen, Mergelbeelden en nog véél méér kerstbeleving! In de grot van MergelRijk zijn er dit jaar nóg meer kerstminiaturen en sculpturen te bewonderen, het is een hele show.
12 november t/m 8 januari 2023 | Valkenburg (Limburg)

5. Zandverhalen - Kerst wonder

Zandverhalen - Kerst wonder
Bij Zandverhalen in Elburg is een speciale kerstexpositie 'Kerst is het wonder niet!?'. Deze tentoonstelling is een aanvulling op de permanente expositie. Het volgt de drie wijzen die vertrekken bij het Kerstkind Jezus en op hun weg terug via de zandverhalen uiteindelijk
24 november t/m 6 januari 2023 | Elburg (gelderland)

6. Winter Wonderland Valkenburg

Daal af in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagrot en ervaar het kerstverhaal in de mooiste kerststal van Europa! Maak vervolgens een ritje omhoog met de kabelbaan naar de ‘grootste verlichte kerstboom van Limburg’.
18 november t/m 8 januari 2023 | Valkenburg (Limburg)

7. Internationale Kerststallen Expositie

Internationale Kerststallen Expositie
Bezoek de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort voor de Internationale Kerststallen expositie. Te zien zijn 100 kerststallen en kerstgroepen uit de hele wereld.
10 t/m 18 december 2022 | Amersfoort (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Museum in Wintersfeer

Museum in Wintersfeer is hét kerstuitje in Museum Klok & Peel, met een heuse Lego-Experience en andere geweldige activiteiten voor ouders en kinderen. Bouw met lego, bekijk de mooie kerststallen van over de hele wereld, luister naar mooie verhalen, en nog veel meer.
24 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Asten (Noord-Brabant)

9. Feest van Licht

In Museumpark Orientalis vieren we de winter tijdens Feest van Licht, met allerlei leuke activiteiten voor de hele familie! Naast de traditionele kerststallententoonstelling, is er ook een compleet vernieuwde lichtroute, donkerroute en extra activiteiten die dagelijks kunnen wisselen.
17 december t/m 8 januari 2023 | Heilig Landstichting (Gelderland)

10. Kribkesroute Meijel

Kribkesroute Meijel
Wandel of fiets langs een 50-tal Kerst-Kribkes, die her en der in Meijel staan opgesteld. Dit kan dagelijks. Op een speciale plattegrond-flyer staan alle adressen.
18 december 2022 t/m 6 januari 2023 | Meijel (Limburg)

11. Grootste Kerststal van Leiden

De grootste kerststal van Leiden is weer te bezichtigen. In de kerk lopen levende engelen rond en je gaat op speurtocht die natuurlijk eindigt bij de stal. Daarna is er warme chocomel en koffie of thee - en het echte Vredeslicht uit Bethlehem!
26 t/m 27 december 2022 | Leiden (Zuid-Holland)

12. Kerststallenroute Baarn

Kerststallenroute Baarn
Verwonder je over de grote variatie aan kerststallen en kersttaferelen in Baarnse tuinen. Beleef de Kerststallenroute en wandel, fiets of rijd langs maar liefst 323 Baarnse tuinen waar kerststallen staan opgesteld.
18 december t/m 6 januari 2023 | Baarn (Utrecht)

13. Levende kerststal Zeelst

Scoutinggroep St. Aloysius tovert haar blokhut en het daaromheen liggend terrein om tot een levende kerststal met echte dieren. Ook is er een levende kerstgroep met de drie wijzen, herders en natuurlijk zijn Jozef en Maria aanwezig met een echt! kindje Jezus.
25 en 26 december 2022 | Veldhoven (Noord-Brabant)

14. Meer uitjes

Uitzinnig.nl staat deze periode vol mooie kerstmarkten, kerstfairs en winterse evenementen. Of zoek je een leuk uitje in de kerstvakantie? Bekijk ook de uitagenda met evenementen door heel Nederland.

Valentijnsdag 2023 - Vier de liefde
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Plantenmarkten in februari maart en april 2023
Deze gratis evenementen kun je in januari en februari 2023 bezoeken