Inloggen

10 x Verrassende Festivals in januari 2024

Links: © TheArrowsRechts: © Ben Houdijk - Grote Markt Groningen - ESNS Air
Van Muziekfestival tot Lichtfestival en van Bierfestival tot IJsbeeldenfestival... Er staan weer verrassende festivals in de uitagenda in januari 2024.

Dus wil je het jaar beginnen met een mooi evenement? Bekijk hieronder welke festivals je in januari kunt bezoeken.

1. Sneeuwbal Winterfestival

Sneeuwbal Winterfestival
Sneeuwbal Winterfestival viert jaarlijks de winter met ladingen wintergekkigheid en heerlijke techno, techhouse, deephouse, house en apres-techno sets! Dit jaar wordt er groots uitgepakt. Het is namelijk de tiende editie!
Zaterdag 27 januari 2024 | Utrecht (Utrecht)

2. Eurosonic Noorderslag - ESNS

Eurosonic Noorderslag - ESNS
Esns presenteert vele opkomende acts uit Europese ​​landen. Elk jaar in januari toont het showcasefestival 350 opkomende Europese artiesten aan meer dan 40.000 bezoekers.
17 t/m 20 januari 2024 | Groningen (Groningen)

3. De Leidse Blues- en Jazzweek

De Leidse Blues- en Jazzweek biedt meer dan 70 blues- en jazzgerelateerde optredens op diverse locaties in de derde week van januari. Met traditiegetrouw de kroegentocht met live muziek in bijna 40 kroegen en cafés.
15 t/m 21 januari 2024 | Leiden (Zuid-Holland)

4. International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam
Veertien dagen lang biedt het International Film Festival Rotterdam uit alle hoeken van de wereld verrassende speelfilms, korte films, installaties, performances en talks.
25 januari t/m 4 februari 2024 | Rotterdam (Zuid-Holland)

5. Happy New Beer

Het eerste bierfestival van het jaar. De brouwers staan achter hun stand klaar om de bij de entree verkregen glazen te vullen. Uiteraard zijn er nieuwe bieren te proeven!
Zaterdag 6 januari 2024 | Heiloo (Noord-Holland)

6. Het Nederlands Silent Film Festival

In Eindhoven kun je een unieke reis maken door de wereld van stille film, een kunstvorm waarbij films zelf geen geluid hebben en in plaats daarvan voorzien zijn van live muziekbegeleiding.
11 t/m 14 januari 2024 | Eindhoven (Noord-Brabant)

7. Western Experience

Western Experience
Western Experience is het grootste indoor country festival van Europa! In de Brabanthallen vind je alles over het wilde westen: countrymuziek, western riding, linedance en nog veel meer.
27 en 28 januari 2024 | Den Bosch (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. De Nacht van de Viool

Het eerste festival in Nederland waarin de veelzijdigheid van de viool centraal staat. Op podia in TivoliVredenburg klinken verschillende muzikale genres tijdens 'De Nacht van de Viool', van Ierse en Roemeense volksmuziek tot jazz en rock, en van improvisatie tot silent disco.
Vrijdag 26 januari 2024 | Utrecht (Utrecht)

9. Amsterdam Light Festival

Laat je verwonderen tijdens een wandel- of vaarbeleving langs lichtkunstwerken door Amsterdam. Een twintigtal kunstwerken van (inter)nationale makelij verlichten de stad tijdens dit lichtfestival.
T/m 21 januari 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

10. Nederlands IJsbeelden Festival

Nederlands IJsbeelden Festival
Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Bewonder de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw in de IJsselhallen in Zwolle.
16 december t/m 25 februari 2024 | Zwolle (Overijssel)

11. Nog meer festivals

De evenementenkalender van Uitzinnig.nl zit vol met boeiende festivals voor het jaar 2024. Bovendien worden er talrijke leuke evenementen gehouden door heel Nederland. Ontdek daarnaast diverse leuke uitstapjes en activiteiten die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Laat je inspireren voor een plezierige dagje uit.

Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Paasmarkten en Paasfairs 2024
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Kunstbeurzen 2024 in de komende maanden
Toon de nieuwste thema's »