Inloggen

Gratis evenementen in februari 2024

Links: samentwekkelerveld.nlRechts: mediaartfriesland.nl
Een gratis dagje uit of avondje uit beleven? In februari zijn er leuke festivals en evenementen die je zonder entree kunt bezoeken.

Met deze evenementen en festivals kun je genieten van gratis muziekoptredens van artiesten tot lichtspektakel en van het ontdekken van de wereld van techniek en innovatie tot verlichte optocht.

Bekijk hieronder de evenementen en festivals die je gratis kunt bezoeken in februari 2024.

1. Verlichte Carnavalsoptocht Twekkelerveld Enschede

Verlichte Carnavalsoptocht Twekkelerveld Enschede
Geniet van een bonte verzameling grote en kleine praalwagens, loopgroepen, dansers en individuele deelnemers. Alles wordt begeleid met carnavalsmuziek verzorgd door de meelopende muziekverenigingen.
Vrijdag 2 februari 2024 | Enschede (Overijssel)

2. LUNA 2024

Beleef prachtige lichtkunst in Leeuwarden. De binnenstad vormt het decor voor nationale en internationale lichtkunstenaars tijdens LUNA 2024. Laat je koude winteravonden verwarmen door een bezoek aan de LUNA Nights. De toegang is gratis, met uitzondering van de LUNA Young Masters expositie.
26 januari t/m 11 februari 2024 | Leeuwarden (Friesland)

3. Irish Pub Festival Deventer

Irish Pub Festival Deventer
Liefhebbers van Ierse klanken kunnen hun hart weer vullen tijdens het 2-daagse Ierse festival in Deventer. Je kunt gratis live Ierse muziek beleven in de Deventer Horeca. Op vrijdag is de toegang overal gratis, op zaterdag 3is de toegang tot de sessies gratis, voor het Irish concert in de Deventer Schouwburg heb je wel tickets nodig.
2 en 3 februari 2024 | Deventer (Overijssel)

4. Gluren bij de Buren - Utrecht

Gluren bij de Buren - Utrecht
Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Enthousiaste bewoners in heel Nederland stellen hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt.
De toegang is gratis. Na ieder optreden kun je een vrijwillige bijdrage achter te laten.
Zondag 4 februari 2024 | Utrecht (Utrecht)

5. Innofuture Emmen

Ontdek de wereld van techniek en innovatie! Het evenement Innofuture staat in het teken van beleven en doen. Op Innofuture mag je alles zelf uitproberen. Leuk voor kinderen en jongeren.
10 februari 2024 | Emmen (Drenthe)

6. Balgendag

Een muzikale middag met balginstrumenten. Balginstrumenten zijn accordeons, trek(zakken) harmonica’s en steirische harmonica’s, ook mondharmonica’s. Tijdens de Balgendag kun je samen spelen.
3 februari 2024 | Surhuisterveen (Friesland)

7. Rotterdam Chinese New Year - Chinees Nieuwjaar

Rotterdam Chinese New Year - Chinees Nieuwjaar
Welkom in het Jaar van de Draak! Dit jaar kan Rotterdam zijn culinair, cultureel en muzikaal hart weer ophalen tijdens het Chinees nieuwjaar. Met de de traditionele kleurrijke parade met leeuwen en draken en andere activiteiten.
15- 18 februari 2024 | Rotterdam (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Utrecht Lumen

Een leuke manier om Utrecht op andere wijze te verkennen! Utrecht Lumen is een avondwandeling langs lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars in het centrum van Utrecht. De permanente lichtroute is gratis te bewandelen.
Doorlopend | Utrecht (Utrecht)

9. Veel meer leuke uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

Voorjaarsvakantie 2024 - De leukste activiteiten voor kinderen
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Kunstbeurzen 2024 in de komende maanden
Toon de nieuwste thema's »