Inloggen

15 x Gratis evenementen in januari en februari 2023

Links: © Janus van den Eijnden - Amsterdam Light FestivalRechts: UPfest
Een gratis dagje uit of avondje uit beleven? In januari en februari zijn er leuke festivals en evenementen die je zonder entree kunt bezoeken.

Met deze evenementen en festivals kun je genieten van gratis muziekoptredens van artiesten tot lichtspektakel en van het ontdekken van de wereld van techniek en innovatie tot verlichte optocht.

Bekijk hieronder de evenementen en festivals die je gratis kunt bezoeken in januari en februari 2023.

1. Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival
Gedurende de donkere wintermaanden tovert Amsterdam Light Festival de stad om tot een canvas voor lichtkunst. Het lichtfestival is gratis toegankelijk. Wil je meer te weten komen over de route, kunstwerken en kunstenaars? Dan kun je een ticket kopen voor een van de vaar- of wandelbelevingen.
T/m 22 januari 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. UPfest

UPfest is een gratis inspirerend festival voor het hele gezin met theater en kunst, toffe workshops, inspirerende lezingen en films, lokaal lekkers en een grote portie doen.
15 januari 2023 | Alkmaar (Noord-Holland)

3. Open Deuren Dag in de Meentwerf

Open Deuren Dag in de Meentwerf
Creatieve broedplaats de Meentwerf is weer open. Kom gezellig langs voor kunst, live muziek, chillen in de ger, eten en drinken, tarotkaarten leggen en veel gezelligheid!
15 januari 2023 | Hilversum (Noord-Holland)

4. De Leidse Blues- en Jazzweek

De Leidse Blues- en Jazzweek
De Leidse Blues- en Jazzweek biedt meer dan 80 gratis blues- en jazzgerelateerde optredens op diverse locaties in de derde week van januari. Met traditiegetrouw de kroegentocht!
16 t/m 22 januari 2023 | Leiden (Zuid-Holland)

5. Chinees Nieuwjaar 2023 - Het Jaar van het Konijn

Dit jaar gaat het Jaar van het Konijn van start. Het Chinees Nieuwjaar wordt uitbundig gevierd in Den Haag met vele Nederlandse en Chinese topartiesten, de leeuwendans en de grote Chinees Nieuwjaar parade.
21 januari 2023 | Den Haag (Zuid-Holland)

6. XL Wedding Event

Het grootste gratis trouwevenement van Nederland: XL Wedding Event. Tijdens deze trouwbeurs in de Koepelhal in Tilburg kan je volop inspiratie opdoen voor jullie bruiloft bij ruim 60 leveranciers.

Update: het event dat plaats zou vinden op 29 januari 2023 wordt verzet naar 2024 | Tilburg (Noord-Brabant)

7. Vechtdal Boomfestival

Vechtdal Boomfestival
Een Boomfestival voor jong en oud! Met workshops (oa bushcraft), muziek, lezingen, lekker eten en drinken en vooral: samen bomen planten!
28 januari 2023 | Diffelen (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Irish Pub Festival Deventer

Liefhebbers van Ierse klanken kunnen hun hart weer vullen tijdens het 2-daagse Ierse festival in Deventer. Je kunt gratis live Ierse muziek beleven in de Deventer Horeca.
3 en 4 februari 2023 | Deventer (Overijssel)

9. Balgendag

Een muzikale middag met balginstrumenten. Balginstrumenten zijn accordeons, trek(zakken) harmonica’s en steirische harmonica’s, ook mondharmonica’s.
4 februari 2023 | Surhuisterveen (Friesland)

10. Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren
Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Enthousiaste bewoners in heel Nederland stellen hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt.
De toegang is gratis. Na ieder optreden kun je een vrijwillige bijdrage achter te laten.
5 februari 2023 | Plaatsen door heel Nederland

11. Innofuture Emmen

Ontdek de wereld van techniek en innovatie! Het evenement Innofuture staat in het teken van beleven en doen. Leuk voor kinderen en jongeren.
11 februari 2023 | Emmen (Drenthe)

12. WeddingFair Rotterdam voorjaar

WeddingFair Rotterdam voorjaar
Leuk, in ongedwongen sfeer inspiratie voor je bruiloft opdoen? Dat kan bij de WeddingFair in Rotterdam. De toegang is gratis.
12 februari 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

13. Grootste Verlichte Optocht van Noord Nederland

De Grootste Verlichte Optocht van Noord Nederland gaat weer van start met alle pracht en praal. Dit jaar is er een nieuwe route uitgestippeld.
17 februari 2023 | Emmer-Compascuum (Drenthe)

14. Bluesfestival Delft

Bluesfestival Delft
De beste bluesartiesten uit binnen- en buitenland reizen af naar Delft voor de 23e editie van het 'Affligem Bluesfestival Delft'. Alle live optredens zijn gratis toegankelijk.
24 t/m 26 februari 2023 - Delft (Zuid-Holland)

15. Utrecht Lumen

Utrecht Lumen
Een leuke manier om Utrecht op andere wijze te verkennen! Utrecht Lumen is een avondwandeling langs lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars in het centrum van Utrecht. De permanente lichtroute is gratis te bewandelen.
Doorlopend | Utrecht (Utrecht)

16. Veel meer leuke uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

Plantenmarkten in februari maart en april 2023
Valentijnsdag 2023 - Vier de liefde
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023
8 x Kunstbeurzen in januari februari en maart 2023