Inloggen

Filmfestivals met een bijzonder thema

Links: International Film Festival RotterdamRechts: nsff.nl
Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er staan weer een aantal mooie filmfestivals op het programma van januari t/m april 2024. Met films, documentaires en Q&A's rond een bijzonder thema.

Van filmfestival met een wereldwijde bekendheid tot meer intieme festivals. De onderwerpen variëren van films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema, documentaires die je aan het denken zetten, stille films tot LGBTQ+ speelfilms.

Laat je meevoeren naar een andere wereld tijdens één van deze filmfestivals. Bekijk hieronder de filmfestival tips.

1. International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam
International Film Festival Rotterdam 2024 is weer terug. Veertien dagen lang biedt het festival uit alle hoeken van de wereld verrassende speelfilms, korte films, installaties, performances en talks.
24 januari t/m 4 februari 2024 | Rotterdam (Zuid-Holland)

2. Het Nederlands Silent Film Festival

Maak een unieke reis door de wereld van stille film, een kunstvorm waarbij films zelf geen geluid hebben en in plaats daarvan voorzien zijn van live muziekbegeleiding. Het NSFF programmeert stille film klassiekers en iconen, maar ook onbekende pioniers en zeldzame filmparels.
11 t/m 14 januari 2024 | Eindhoven (Noord-Brabant)

3. Roze Filmdagen

Roze Filmdagen
Roze Filmdagen biedt 11 dagen lang een ruim aanbod van LGBTQ+ speelfilms, documentaires en korte films. Het uitgebreide film programma wordt aangevuld met een diverse talkshows.
13 t/m 24 maart 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

4. InScience Filmfestival

International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen.
14 t/m 17 maart 2024 | Nijmegen (Gelderland)

5. Internationaal Filmfestival Assen - vrouw & film

Internationaal Filmfestival Assen - vrouw & film
Het Internationaal Filmfestival Assen | vrouw&film is een jaarlijks filmfestival met een programma boordevol nationale en internationale filmhits, arthouseparels en voorpremières; films waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan.
7 t/m 10 maart 2024 | Assen (Drenthe)

6. Internationaal Film Festival Gorinchem

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is een filmfestival van internationale allure. Er worden tijdens de festivaldagen wereldfilms vertoond op vier verschillende locaties in de Allermooiste vestingstad: Gorinchem.
11 t/m 14 april 2024 | Gorinchem (Zuid-Holland)

7. Meer Festivals

Meer Festivals
Weten welke festivals er nog meer plaats vinden komende tijd? Bekijk de uitagenda met festivals. Van muziekfestival tot theaterfestival en van kinderfestival tot lichtfestival. Daarnaast zijn er nog talloze andere evenementen die een bezoek waard zijn. Uitzinnig.nl staat boordevol tips voor een dagje uit of avondje uit.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Toon de nieuwste thema's »