Inloggen

10 x Gratis evenementen in maart 2024

Links: Poldertuin Anna PaulownaRechts: paardbalkbrug.nl
Een gratis dagje uit of avondje uit beleven? In maart zijn er leuke festivals en evenementen die je zonder entree kunt bezoeken.

Geniet van gratis optredens van artiesten tot markten zonder entree en van het achter de schermen kijken bij bedrijven tot kunst bewonderen. Bekijk hieronder de evenementen en festivals die je gratis kunt bezoeken in maart 2024.

1. Voorjaarsbloeiers in Poldertuin Anna Paulowna

Voorjaarsbloeiers in Poldertuin Anna Paulowna
De Poldertuin is een park met voorjaarsbloeiers (hyacinten, narcissen, tulpen, bijzondere bol- en knolgewassen). Vanaf half maart tot half mei staat de tuin in bloei en is de tuin op z’n mooist. Tip: combineer een bezoek aan de Poldertuin met de Bloemendagen (20 t/m 24 april).
Half maart t/m half mei 2024 | Anna Paulowna (Noord-Holland)

2. Paard Balkbrug

Paard Balkbrug is hét paardensport evenement van Noord-Oost Nederland met vele (inter)nationale springruiters. Naast de springsport is er een dressuur avond en een bixiedag.
24 februari t/m 2 maart 2024 | Balkbrug (Overijssel)

3. Kunst op Schaal

Kunst op Schaal
Kom alvast in de sfeer van Pasen. Kunst op Schaal is een verkooptentoonstelling van artistiek bewerkte echte eieren. Hieraan nemen circa 50 kunstenaars deel afkomstig uit verschillende landen. Gratis toegankelijk.
3 t/m 30 maart 2024 | Zeijen (Drenthe)

4. JekerJazz viert TEFAF

JekerJazz viert TEFAF
Ervaar tijdens TEFAF het diverse muziekprogramma van JekerJazz Maastricht. Geniet van gerenommeerde artiesten en stijlen, zoals Jazz, Funk, Salsa, Bossanova, Pop, Blues, en meer. Toegang tot alle concerten is gratis.
11 t/m 13 maart 2024 | Maastricht (Limburg)

5. Helleborusdagen in de Noordoostpolder

De Stekkentuin houdt Open Tuin Dagen met Helleborussen in de hoofdrol. Plantenliefhebbers kunnen, naast vroegbloeiende voorjaarsbolletjes volop genieten van de ruim 350 verschillende Helleborussen in vele kleurschakeringen.
Diverse weekenden | Espel (Flevoland)

6. Internationale Vrouwendagviering Delft

In het kader van internationale vrouwendag zijn er weer vele activiteiten in Delft. In Delft wordt niet alleen maar op 8 maart "Internationale Vrouwendag" gevierd, maar is er een festival vol met evenementen. De meeste activiteiten zijn gratis.
8 t/m 16 maart 2024 | Delft (Zuid-Holland)

7. Open Bedrijven Dag

Open Bedrijven Dag
Bedrijven in de regio de Peel en de Kempen zetten de deuren wagenwijd open tijdens de Open Bedrijven Dag. Neem een kijkje achter de schermen bij al jouw favoriete bedrijven.
Zaterdag 23 maart 2024 | De Peel en de Kempen (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Zeldzaam Mooi Markt Sonsbeekpark in Arnhem

Het prachtige Sonsbeekpark in Arnhem is de perfecte locatie voor een Zeldzaam Mooi Markt. Het is een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers.
Zondag 24 maart 2024 | Arnhem (Gelderland)

9. Slag om Delft

Een spannende zeilwedstrijd midden in Delft, Volg de zeilwedstrijden op nog geen tien meter afstand, onder het genot van een hapje of drankje. Daarnaast kun je zelf ook het water op met een waterfiets en kunnen kinderen met op afstand bestuurbare zeilbootjes kennis maken met zeilen.
Zondag 24 maart 2024 | Delft (Zuid-Holland)

10. Kunstroute Lochem

Kunstroute Lochem
Tijdens de Paasdagen verspreid over de 8 kernen van de gemeente Lochem weer een kunstroute. Ruim 100 kunstenaars exposeren op 50 locaties. Op veel locaties is er ook muziek.
30 maart t/m 1 april 2024 | Lochem (Gelderland)

Bekijk meer Kunstroutes in maart en april
Bekijk meer uittips op 1e en 2e Paasdag

11. Veel meer leuke uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit. Bekijk ook alvast de uittips op 1e en 2e Paasdag.

Wat te doen dit weekend?
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Toon de nieuwste thema's »