Inloggen

Kunstroutes en Atelierroutes van maart - mei 2023

Links: © Els Hoorn - Els HoornRechts: kunstaanhuis.nl
Een leuke manier om mooie kunst te ontdekken is met een Kunstroute of Atelierroute. Wandel of fiets langs mooie kunstobjecten of langs galeries, ateliers en huizen van kunstenaars. Zo kom je direct in contact met de kunstenaars zelf. Zij vertellen je graag meer over hun werk.

Bekijk hieronder een aantal mooie kunstroutes die in maart, april en mei 2023 plaats vinden.

1. Open Atelier Dagen Coevorden

Open Atelier Dagen Coevorden
Tijdens de jaarlijkse kunstroute in de Gemeente Coevorden zetten 34 ateliers / galeries in 13 dorpen hun deuren open en tonen werk van bijna 40 kunstenaars.
Zaterdag 11 en zondag 12 maart 2023 | Coevorden (Drenthe)

2. Kunst aan Huis route Lauwersland

In twee weekenden vindt een jubileumeditie van de Kunst aan Huis Route Lauwersland plaats. Op verschillende bijzondere locaties in het Lauwersmeergebied exposeren kunstenaars van verschillende disciplines in groepjes met elkaar.
11/12 maart en 18/19 maart 2023 | Lauwersland (Friesland en Groningen)

3. Tweekarspelen Kunstroute

Tweekarspelen Kunstroute
Verspreid over 2 weekenden is er een gevarieerde kunstroute in Oost-Groningen. De 15 deelnemende kunstenaars van de Tweekarspelen Kunstroute heten u hartelijk welkom in hun atelier.
25/26 maart en 1/2 april 2023 | Bellingwolde (Groningen)

4. Kunstroute Nissewaard

Bekijk uiteenlopende kunstvormen op diverse locaties in de nieuwe gemeente Nissewaard. Zoals schilder- en tekenvormen, fotografie, mozaïek, textiele technieken en beeldhouwen.
Zaterdag 15 en zondag 16 april 2023 | Nissewaard (Zuid-Holland)

5. Kunstwandeling Diever

Kunstwandeling Diever
De Kunstwandeling door Diever vindt plaats op iedere tweede weekend van februari, april, juni en november. De wandeling voert langs kunstenaars uit Diever die hun deuren voor publiek openen tijdens het Paasweekend.
Zaterdag 8 en zondag 9 april 2023 | Diever (Drenthe)

6. Kunstenaars in het Statenkwartier

Kunstenaars in het Statenkwartier in Den Haag exposeren hun werk. In 26 huizen exposeren 33 kunstenaars hun kunst, en vertellen zij er graag over en inspireren zij jou als bezoeker.
Zaterdag 15 en zondag 16 april 2023 | Den Haag (Zuid-Holland)

7. Odd Kunstroute Venlo

Odd Kunstroute Venlo
De Odd Kunstroute Venlo, ook dit jaar weer op Hemelvaartsdag, is een zinnenprikkelend avontuur waarbij je als bezoeker, van Steyl tot Velden, wordt getrakteerd op verrassende kunst in ateliers, galeries en museums.
Donderdag 18 mei 2023 | Venlo (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vijfhoekkunstroute Haarlem

Haarlemse kunstenaars exposeren hun werk in de Haarlemse wijk de Vijfhoek. Wandel tijdens deze kunstroute door een van de mooiste en gezelligste wijken van Haarlem.
Zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023 | Haarlem (Noord-Holland)

9. Kunstroute Veere

De Kunstroute Veere kernmerk zich door verrassende binnen- en buitenlocaties zoals particuliere tuinen, gastenverblijven en schuurtjes. Wandelend of op de fiets trakteert Kunst in Veere u op een breed scala aan kunstuitingen.
19 t/m 21 mei 2023 | Veere (Zeeland)

10. KunstRonde Vecht & Plassen

KunstRonde Vecht & Plassen
Hou je van abstracte schilderijen, realisme, glaskunst of fotografie? Of beelden van brons, keramiek of steen? Tijdens de KunstRonde is er een zeer diverse collectie kunstwerken te zien van 27 kunstenaars en 2 galerieën.
Zaterdag 20 en zondag 21 mei 2023 | Breukelen (Utrecht)

11. Nog veel meer leuke uitjes

Nog meer kunst beleven? Kijk dan ook in de tentoonstellingsagenda. Daarnaast staat de uitagenda van Uitzinnig.nl boordevol leuke festivals en evenementen die in Nederland georganiseerd worden.

Tulpen uitjes 2023 - De Leukste tips voor een dagje uit
10 x Festivals in maart 2023
Paasmarkten en Paasfairs 2023
10 x de leukste openluchtmusea in 2023