Inloggen

De leukste Klimparken en Klimbossen

Links: Klimbos Gooi-EemlandRechts: Klimpark Adventure World
Heb je zin in een actief, spannend, uitdagend en stoer uitje? Dan is een bezoek aan een klimpark iets voor jou. Zeer geschikt om samen als gezin te doen, zowel voor jonge kinderen, tieners als volwassenen.

Klimmen, tokkelen, lekker buiten actief bezig zijn! Van tevoren krijg je uitleg van de instructeurs en je wordt vastgemaakt aan een veiligheidskabel, zodat je veilig kunt klimmen. De klimbossen zijn vaak gelegen op mooie plekken in de natuur. Kortom een ideaal gezinsuitje. Bekijk hieronder de tips.

1. Klimbos Gooi-Eemland

Klimbos Gooi-Eemland
Kom klimmen in de prachtige bossen in Lage Vuursche. Klimbos Gooi-Eemland heeft maar liefst 10 uitdagende routes tussen de bomen die variëren in moeilijkheidsgraad en in hoogte. Van 2 meter tot maar liefst 22,5 meter.

Er zijn 4 verschillende spannende juniorroutes in het juniorbos voor kinderen vanaf 1.30 m lang. Volwassenen mogen mee klimmen, maar kunnen ook zelf de uitdaging aan gaan in ..

2. Klimpark Fun Forest Venlo

Klimpark Fun Forest heeft 9 verschillende klimparcoursen voor jong en oud. De parcours bevinden zich tussen de levende bomen op 1,5 tot 15 meter hoogte. Er wordt geklommen over touwladders, wiebelbalken en tokkelbanen met als hoogtepunt een Bungee op 10 meter hoogte.

3. Klimpark Outdoor Grolloo

Klimpark Outdoor Grolloo
In klimpark Outdoor Grolloo wordt je behendigheid, doorzettingsvermogen en durf op de proef gesteld. In een ca. 1,2 ha groot bos met vijf parcoursen tot 7 meter hoog, ga je op ontdekkingstocht tussen de bomen.

4. Klimrijk De Buitenjan

Klimrijk De Buitenjan
In Klimrijk De Buitenjan zul je een echt avontuur beleven! In dit klimbos klim je door de toppen van bomen. Je voelt je een echte Tarzan of Jane. Klim en klauter over loopbruggen en zwaai van boom naar boom.

5. AvaTarZ Nature Park

AvaTarZ Nature Park is een plek waar je de natuur op en top kunt beleven. Voel je als Tarzan of Jane in de Nederlandse bossen. Het klimbos met de ruim zeventig uitdagingen in de toppen van de bomen is een uitdaging voor jong en oud. Tevens heeft het park de langste ziplijn van Nederland over 180 meter.

6. Klimpark Adventure World

Heb je zin in een sportieve uitdaging hoog in de lucht? Dan zit je bij Klimpark Adventure World goed! Er zijn diverse tokkelbanen en er is een klimmuur van wel tien meter hoog. Voor jong en oud zijn er uitdagende activiteiten.

De activiteiten bestaan onder andere uit boogschieten, kratstapelen en BaseJump. In het klimpark kun je klimmen op één, vier of zeven meter hoog. Je komt langs ..

7. Klimbos Rutbeek

Klimbos Rutbeek
Voor een spannend en leuk uitje ben je bij Klimbos Rutbeek op de goede plek! Dit klimbos is er voor jong en oud. Het parcours bevindt zich zo'n vijf meter boven de grond. Ga de uitdaging met familie, vrienden of collega's aan.

Je moet minimaal negen jaar zijn en 1.40 meter lang zijn. Het klimbos is een hectare groot. Je kunt ongeveer anderhalf uur klimmen. Met de klimgordel en ..

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Klimbos Veluwe

Klimbos Veluwe staat voor een actief uitje. Een uitje waarbij je een route aflegt tussen de bomen. Voor jong en oud een spannende en unieke beleving. Je kunt kiezen tussen acht routes en maakt gebruik van uitdagende overgangen.


9. Klimbos Garderen

Klimbos Garderen is een spannend en uitdagend uitje voor jong en oud. Dit hoogste klimbos van Nederland is gelegen op de Veluwe, midden in de prachtige natuur. De baan is geschikt voor zowel geoefende als ongeoefende klimmers.

10. Klimpark Biesbosch

Klimpark Biesbosch
Op zoek naar avontuur? Kom dan naar recreatieterrein De Kurenpolder in de Biesbosch! Hier staat het grootste klimpark van Nederland. Voor zowel kinderen als volwassenen is het parcours leuk en uitdagend.

11. Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Kom je ook klimmen bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo? Klimmen door de toppen van de bomen van het Paasloërbos. Een dag in het klimbos is voor jong en oud een geweldige en spannende ervaring.

Er zijn 4 verschillende parcoursen met totaal 51 hindernissen, 697 meter aan parcours tot maar liefst 9 meter hoog. Van klimladders, netten, klimmuren, tonnen, touwbruggen tot aan een zipline van 130m!

Planten- en Bloemenmarkten en tuinbraderie
Joost Klein komt naar Pinkpop 2024
Open Tuindagen - Bewonder prachtige tuinen van particulieren
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Toon de nieuwste thema's »