Inloggen

10 x Gratis muziekfestivals deze zomer

Links: vangoghlive.nlRechts: cityproms.nl
Gratis een muziekfestival bezoeken? Ja hoor, het kan nog steeds! Geniet van gratis optredens van populaire artiesten, bands en aanstormend talent op grotere festivals en de wat kleinere festivals.

Van Popfestival tot jazzfestival, en van dance festival tot klassieke muziekfestival. Je vindt muziek in alle genres. Deze festivals kun je gratis bezoeken in juni, juli en augustus 2023. Bekijk ze hieronder.

1. Van Gogh Live

Van Gogh Live
Van Gogh Live is hét jaarlijkse gratis toegankelijke popfestival van Zundert. Ieder jaar kun je genieten van een aanbod aan live muziek in de breedste vorm, van lokaal tot internationaal.
24 en 25 juni 2023 | Zundert (Noord-Brabant)

2. CityProms Festival

Drie dagen lang gratis naar concerten op de mooiste plekjes in Leeuwarden. Muziekfestival CityProms is de allerbeste reden voor een weekendje Leeuwarden. Met een heleboel klassiek, maar ook jazz, soul, R&B, hafabra en pop en rock.
23 t/m 25 juni 2023 | Leeuwarden (Friesland)

3. North Sea Round Town

North Sea Round Town
North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop, en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk.
22 juni t/m 9 juli 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

4. HobNob

HobNob
HobNob is een gratis pop / rockfestival, toegankelijk voor iedereen en wordt jaarlijks gehouden op de eerste zaterdag in juli. Dit jaar is het de 15e jubileumeditie met een breed scala aan bekende en onbekende bands en artiesten.
1 juli 2023 | Almelo (Overijssel)

5. Conincx Pop

De line up van Conincx Pop bestaat steevast uit bands die niet op elk festival te zien zijn. Er is popmuziek in de breedste zin van het woord, elke muziekstijl kan aan bod komen! Ook wordt er een podium geboden aan lokaal talent.
1 juli 2023 | Elsloo (Limburg)

6. Big Rivers

Het jaarlijkse festival Big Rivers vindt plaats in de prachtige historische stad Dordrecht. Dit jaar de 25ste editie! Meer dan 100.000 bezoekers komen naar de stad en genieten van een brede programmering met zo’n 150 acts op meer dan 10 podia!
7 t/m 9 juli 2023 | Dordrecht (Zuid-Holland)

7. City of Dance Festival - Free Friday

City of Dance Festival - Free Friday
Eenmaal per jaar vindt op een magische plaats van muziek en licht het drie daagse City of Dance-festival plaats in Middelburg. Met op vrijdag 'Free Friday': gratis en toegankelijk voor alle leeftijden.
14 juli 2023 | Middelburg (Zeeland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vierdaagsefeesten Nijmegen

Verspreid over zeven dagen vinden ruim anderhalf miljoen bezoekers hun weg naar Nijmegen. Op het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland laat heel Nijmegen zien wat ze in huis heeft: kies uit ruim 1000 optredens verdeeld over maar liefst 40 verschillende podia. Er is voor ieder wat wils, of je nu van pop, klassiek, rock, techno of jazz houdt.
15 t/m 21 juli 2023 | Nijmegen (Gelderland)

9. Zomerparkfeest

Zomerparkfeest is een gratis toegankelijk, vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Het zwaartepunt van de programmering ligt op muziek in alle genres. Met ruim 100.000 bezoeken over vier dagen en een programma van zo'n 110 acts is het bovendien een van de grootste gratis Nederlandse festivals in zijn soort.
17 t/m 20 augustus 2023 | Venlo (Limburg)

10. Appelpop

Appelpop
Appelpop is het grootste gratis festival van Nederland en voor velen dé afsluiter van het festivalseizoen. Met in 2023 optredens van o.a. Racoon, Nielson, BLØF, Krezip, Maan, Kraantje Pappie en vele anderen.
8 en 9 september 2023 | Tiel (Gelderland)

11. Veel meer festivals en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld een foodfestival, filmfestival of theaterfestival. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende tips.

Deze Kunstmarkten en Kunstroutes zijn er in juni
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Toon de nieuwste thema's »